lauantai 11. huhtikuuta 2015

Projektina aita

 Viimesyksynä meillä alettiin tehdä aitaa pihalle. Etupihasta suurin osa onkin jo aidattu, puuttuu enää pieni pätkä autokatoksen toiselta puolelta. Sitten seuraavana "sivupuolet" tontista. Siellä onkin vielä muutama "muuttuja" jotka pitää miettiä ja jutella läpi.
 Talven yli jätettiin nuo kivihommat tuonne kesken, nimittäin sen verran viimetippaan aidan teko jäi syksyllä, että illat alkoivat olla pimeitä ja aika rajallista tuollaisen tekemiselle. Tässä kevään mittaan pitäisi vähän kuskailla vielä hiekkaa ja kiviä aidan alle.
Jätettiin talveksi myös nuo "tukikepit" nojailemaan aitaa vasten. Siellä on aika isot betonivalut noiden mustien/valkoisten muovijuttujen lähellä, aidan tolppapilarissa (mikä lie virallinen nimi sille?), ei nimittäin haluta, että ihan helpolla tämä aita lähtee kaatumaan. Meillä edellisen kodin pihalla oli edellisten omistajien laittama pieni, köykänen aita, joka liikkui joka ikinen talvi ja melkein kaatui jos lapset nojasivat siihen. Mitään kiipeilytelinettä ei edelleen olla rakentamassa, mutta aita, mikä pysyy paikoillaan.

Kiviprojektin lisäksi minulle jäi aidan maalaus ja tolpan hattujen tilaaminen. Kyselin syksyllä jo tarjouksia hatuista, mutta en vielä tilannut niitä, sillä en ole ihan varma montako niitä tarvitaan koko aitaan. Ihan muutamaa kappaletta ei kannata kerralla tilailla.

Tuosta maalausprojektista minulla on tulossa erikseen oma postaus/postaussarja sitten kun se on ajankohtainen. Ihan vielä ei maalaamaan pysty, mutta kunhan kelit lämpenevät niin alkaa olla sopivampi kelikin maalailla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!