keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Tuija-aitaa istuteltu oikein urakalla

 Viime viikonloppu starttasi ja itseasiassa loppuikin tuijien merkeissä. Kävin hakemassa autolastillisen tuijia meille tänne istuteltavaksi. Perjantaina mukava naapurin mies auttoi minua ja lähti peräkärrin kanssa hakemaan kuorikatteeksi haketta paikalliselta toimittajalta. Ja perjantain-lauantain aikana mieheni touhusi lapion kanssa kaivaen ojan tuija-aidalle.
Sunnuntaina möyhenneltiin multaa, tehtiin kotitekoista "rodomultaa" ja istuteltiin tuijia toinen toisensa perään. Melkoista touhua sateessa, oltiin aivan kuravellissä molemmat tuon touhun päätteeksi. Vielä tämän viikon aikana laitellaan vähän lisää multaa, painellaan tuijat kunnolla maahan ja hakkeet sitten siihen päälle. Jos jotain hyvää siitä sateesta, niin toivoakseni tuijat eivät ainakaan ole kovin janoisia. Tosin ennen istutusta tuijat saivat olla vähän aikaa vesiämpäreissä.

Pahoittelen kuvien laatua, kännykällä ja sadepäivänä otettuja kun ovat.

Nyt kauhulla odottelen, mitä tuo nurmikko meidän tallustelusta ja multashowsta tykkäsi. Pitää kuivempana päivänä uudelleen haravoida se, jos vaikka saataisiin vielä eloon tuon rytinän jäljiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!