sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Ei mene kauaa kun vihertää jo

Viime viikonloppuna otin  haravan kouraan ja kuopsuttelin jo eteläisen puolen pihasta. Meillä pohjoispuolella on ihan pieni lämpäre vielä lunta ja sen verran kosteaa, ettei siellä sovi vielä haravoida ollenkaan,

Se minkä takia haravoin lehdetöntä ja lähes roskatonta pihaa on nurmikon "ilmastointi", ikäänkuin harjailen ja kuopsuttelen nurmikkoa hereille.

Minun nurmikonhoitometodeihin ei kuulu muutenkaan roskien poisvieminen pihalta vaan kaikki mikä maatuu, kulkee ruohonleikkurin läpi maatumaan sinne nurmikon "pohjaan". Lehdet ja kukanvarret sun muu. Aika isoja määriä "puutarharoskaa" tuo nurmikko vetäseekin ja siinä samalla saa humuspitoista maatuvaa ainesta sinne itselleen energialähteeksi. Se vähentää myös nurmikon lannoitustarvetta kun nurmikon leikkuujätteen ym. jättääkin sinne nurmikolle.

Nurmikon hoitaminen on tärkeää, mielestäni nurmikko on pihalle/puutarhalle kuin sen iho. Se on tavallaan "huomaamaton" kun se on kunnossa ja toisaalta se kertoo myös koko pihan hyvinvoinnista, miten nurmikko jakselee. Nurmikko hyvinhoidettuna hivelee myös silmää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!