maanantai 1. huhtikuuta 2013

Huonekasvien huoltoa vielä ennen kevään puutarhatouhuja

Se on tehtävä silloin kun sille tuntuu, vai kuinka?
-Nyt iski viherpeukalovaihe päälle, vaikken kummoinen puutarhuri olekaan. Sain jokin aika sitten ihanan postilähetyksen Biolanilta ja pääsin testailemaan Biolanin ja orkideayhdistyksen yhteistyössä toteuttamaa laatikkoa, jossa kaikki mitä tarvitset vaihtaaksesi orkidean kasvualustan! Mukana on myös selkeät ohjeet. Minulla noita orkideoja ja sen sukuisia kasveja on viisi kappaletta ja kaikille niille vaihdoin kerralla nuo kasvualustat, jopa kuvassa olevalle kukkivalle yksilölle. Hyvin riitti laatikon sisältö noille kaikille ja jotain jäi ylikin.
Aika näyttää, menikö kaikki ihan putkeen vai tuleeko kukille täystuho. Toivotaan, että ei.
Ajattelin aloittaa piiiitkästä (vuosia ilman lannoituksia!) aikaa noiden lannoittamisenkin, koska en ole saanut kukkimaan kuin tämän yhden yksilön nyt kolmanteen kertaan (ilman lannoitteita siis), muut lähinnä kasvattavat uusia lehtiä.
 Kuvassa siis tuo boksi ja Biolanin oma orkidealannoite. Lupaan, että otan tänne kuvia ja kerron, mikäli kasvini saavat uutta elinvoimaa ja vaikkapa alkavat kukkimaan oikein urakalla!
Tarvikkeita laatikon sisältä. Nyt jätän kasvit vielä kylppäriin majailemaan pariksi viikoksi, saavat paremmin kosteutta ja tuntuvat siellä kerran viihtyvänkin niin hyvin. (Meillä aika hyvin tulee valoakin kylppäriin)

Kevät kun tulee, iskee joku viherpeukaluus aina. Tänä vuonna en laittanut mitään siemeniä idätykseen ja esikasvatukseen vaan meinasin mennä helpoimman kautta, puutarhalta ostan muutamia taimia ja suoraan kasvatussäkkeihin niitä laittelen sitten kasvamaan! Niistä kerron sitten keväämmällä enemmän. =)

1 kommentti:

  1. Kiva! Itse harrastan lähinnä orkideoiden kuvausta, eli rämmin kesäisin metsässä kämmeköiden perässä, viime kesänä löysin itselleni pari uutta tuttavuutta, orkideat ovat mielenkiintoisia!
    Onnea kukitukseen :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!