tiistai 3. tammikuuta 2012

Kotiosoitteen muuttumisen myötä pitää miettiä kouluasiaa..

Nimittäin meillä kävi niin, että muutimme reilun kilometrin verran edellisestä kodistamme tänne uuteen, alueella on useita ala-asteita (siis muutaman kilometrin sisällä) ja tämä ala-aste jossa vanhin poikani käy on hyvin pidetty, perinteisiä arvoja kunnioittava ja hyvä koulu. Koulu on suhteellisen pienikin. Pojalla on koulussa mennyt kaikki nämä 3,5 vuotta todella hyvin ja sosiaaliset ympyrät ovat vakiintuneet oikeanlaisiksi ja kaveripiiri on oikein mukavaa ja hyvää. Pojan koulumatka on 2,8 kilometriä, joka tietysti on suhteellista että onko se paljon vai vähän. Näin talviaikaan se tietenkin tuntuu suht pitkältä, varsinkin kun on satanut koko ajan vaan vettä ja muutenkin kurjat kelit olleet.

Alueella jossa nyt siis asumme on rakenteilla uusi koulu ja sinne olisi mahdollisuus päästä ensi syksynä, eli viidennelle ja kuudennelle luokalle. (Yläaste on taas sitten kauempana, noin 2,7km sinnekin) Nyt tässä kevättalven aikana täytyy päättää halutaanko vaihtaa uuteen kouluun. Huomenna menemme aluerehtorin puheille asiasta, päätökseen meillä vaikuttaa todella paljon opettaja ja kaverit. Poika itse haluaisi (sen kummemmin sitä ajattelematta) vaihtaa koulua, itse aikalailla epäröin vaihtoa ja miehen mielestä vaihto voisi ollakin hyvä vaihtoehto.. Omaan epäröintiinkin on syy; Sosiaaliset suhteet ja kaveripiiri. Sattuneista syistä sinne uuteen kouluun on tulossa on joitain porukoita joihin en haluaisi lapseni sekaantuvan, joten se laittaa miettimään kovin.
Myös se, että uudessa koulussa oltaisiin vain se vitos ja kutos luokka, sitten taas koulun vaihto yläasteelle, että onko se sen arvoista alkaa muuttamaan koko kuviota parin koululuokan takia. Mietitään, mietitään.. ¨

Ehkäpä olen huomenna viisaampi, kun saan keskustella asiasta sen rehtorin kanssa.
Onneksi emme muuttaneet sen pidempää matkaa, kaverit kuitenkin joka tapauksessa säilyvät, ainakin ne jotka ovat meillä jopa 2-3vuotiaasta asti kuuluneet pojan kavereihin, en usko heidän kaikkoavan minnekään. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!