keskiviikko 28. elokuuta 2013

Ekaluokkalaisen huone

Eilen laitoin perheen 4 ja 5 vuotiaiden poikien yhteisestä makkarista ja leluvarastosta kuvia. Laitanpa muutamia samalla kertaa kuvattuja kuvia myös perheen ekaluokkalaisen eli Edvinin huoneesta.
Edvin on olemassaan rauhallinen viilipytty, tunnollinen ja kunnollinen ja vähän arkakin vieraassa porukassa. Edvinin ekaluokka alkoi pari viikkoa sitten ja hieman vielä äitinä kuulostelen, että miten se nyt on käyntiin lähtenytkään..
 
Pikkuhyllyn päällä on matkalaukut, joilla kovasti välillä leikitäänkin. Pikkuveljien ja omatkin kuvat sekä vanha volkkaribussi  tuovat vähän eloa tähän rauhallisen väriseen huoneeseen..


Valitssani tapettia myös tähän huoneeseen, sai lapsi itse vaikuttaa valintaan. Numerot-tapetti 50-luvulta vaikutti pojalle mieleiseltä, myös värimaailma miellytti. Se on mukavan vaalean haalean harmaa. Tuon tapetin pohjalta valitsin myös maalisävyn tähän huoneeseen.
Sänky on vanhaa Ikean mallistoa. Ja se on ollut meillä jo 12 vuotta. Edelleenkin pidän siitä.

Karttatyyny ja vähän amerikkahenkeä tähtikuvioisesta tyynystä antavat vähän väriä pojan sänkyyn ja petaukseen, joka muuten ennen tätä kuvaussessiota onkin jäänyt tekemättä.
Edvin petaa välillä aika hienostikin oman sänkynsä, mutten ole vielä alkanut sitä häneltä vaatia vaan monesti aamulla käyn itse petailemassa pienten herrojen sängyt.

Huomasitteko muuten, että tässäkin sängyssä on Finlaysonin muumi-pussilakanat!? Harmaan sävyisenä. Muumifani-äidin keräilykohde on joskus ollut myös nämä muumitekstiilit.
 
Koko huonetta en uskalla tänne blogiin julkistaa. Nimittäin katastrofaalinen lego-määrä on tuossa keskellä lattiaa. =P Hyvillä kuvien rajauksilla selvisin melkein pälkähästä niiden siivoamisen suhteen.. ;)
 
Lisään vielä tämän pulpettikuvan. Tosi kiva piirrustelupaikka tuo vanha pulpetti, siinä Edvin usein kaverinsa kanssa piirtelee muunmuassa lentokoneita.

4 kommenttia:

 1. Vähän samanlaista maailmaa ollaan ajateltu poikamme huoneeseen. Mies kyllä sanoi et yks seinä laitetaan turkoosin väriseksi :D Ja meillä myös odottaa kunnostusta paripulpetti lapsuudenkodissani. Muumifaniudesta sen verran että en pidä itseäni mitenkään muumifanina, mutta silti meiltä löytyy kaksikin muumipussilakanaa (ja ne on vielä tuplapeittoon) ja mielestäni ne on parhaimpia lakanoita mitä meillä on!

  VastaaPoista
 2. Kaunis huone ekaluokkalaisella! :)

  VastaaPoista
 3. Moi,

  tyylikäs huone pojalla!

  Onko tuo maali kuinka lähelle tapetin harmaata pohjaväriä? Jos on lähellä oikeaa sävyä, niin voitko antaa maalin valmistajan ja värikoodin? :)

  VastaaPoista
 4. Moikka Marika, yritän selvitellä onko värikoodi tallella, ilmoittelen hetimiten kun tiedän. =) Se on hyvin lähellä tuota tapettia ja tikkurilan kartoilta on tuo väri muistaakseni. =)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!