tiistai 27. elokuuta 2013

Meillä on lasten lelut hyllytetty

Pistettiin paikkoja ojennukseen viikonloppuna ja raivattiin viimein lasten lelut. Samalla rakenneltiin lasten leluvarastoon hyllyt ja sain taas järjestelyä kaikki lelut omiin laatikoihinsa. Ne kun tuppaavat menemään aina ihan yhdeksi isoksi katastrofiksi.
Keltaisen tuolin paikalla ollut kamala lipasto pääsi varastohuoneen sisälle ja tuohon onkin hakusessa joku kivempi.  Nordalin okran värinen lamppu sopii mielestäni kivasti isovanhempien mökiltä tulleen keltaisen tuolin kanssa. Ja nämä molemmat istuu nappiin huoneen tapetin kanssa.

Leluvaraston ovessa on lukko ja sitä pidetään pääosin kiinni. Ajatuksena on, että tämä auttaisi lelumäärien hallinnassa ja lapset saisivat aina vaihdella leluja aika ajoin.
Leluvaraston väriä mietin rakennusaikana. Se näytti varsinkin ilman näitä hyllyjä ja tavaroita aika rajulta. Nyt se mielestäni on "asettunut" ja sopii oikein hyvin piristämään pientä tilaa. Pikkuisten nukkarin värimaailma on muutenkin vahvempi/tummempi kuin muissa huoneissa.

Lipasto syö varastosta tilaa, mutta toisaalta maksimoi säilytystilan määrän. Lipastossa säilytän lasten yöpukuja (joita he todella harvoin käyttävätkään) ja lasten lakanoita. Muuten se on vielä tyhjillään, kunnes saadaan muutkin vaatehuoneet ja tavarat omille paikoilleen.
Lipaston yllä olevan naulakon päälle olen miettinyt pientä valokuvaseinää pojille tärkeistä kuvista.

Varaston hyllyt täyttyivät aika nopeasti. ;) Aika paljon siis on leluja. Melkeinpä toivoisin, että keksittäisiin yhdessä Joulupukille tänä vuonna joku isompi kimppalahja mieluummin kuin lisää roipetta. Lapset ovat haaveilleet ulos keinuista ja on muutamia muitakin "ismpia" juttuja ollut mielessä.
Hyllyn päälle laitoin Mailegin ihanat pupuset. Ja siellä on vanha perhekuvakin.

Puu-tapetti on alkujaan poikien oma valinta. Minä vähän jouduin makustelemaan sitä ennen kun tykästyin. Nyt se on ihan jees. Antaa ilmettä, muuten niin "yksiväriseen" kotiimme.
Tekstiilien valintaan pojat ovat saaneet vaikuttaa, uudet pöllömatot piti hankkia huoneen molempien sänkyjen vierelle. Finlaysonin muumi-pussilakanasetit on meillä semmonen perusjuttu. Meillä on pojilla useampi setti noita, aina kaikille saman väriset ja samanlaiset, niin saa kerralla pedattua nästi samalla tapaa kaikille. Kuvassa on Ruusumuumi-pussilakanat. Ihanat. (sydän)
Seinät poikien huoneessa on vielä vähän alastomat, en ole saanut heidän 1v kuviaan laiteltua seinille enkä mitään muutakaan, mutta.. Kaikki aikanaan!

4 kommenttia:

 1. Kiva idea tuollainen leluvarasto. Vaikka meillä asuu kotona vain yksi (eskari-ikäinen) lapsi, riittäisi meilläkin tavaraa tuollaisen leluvaraston täydeltä. Jo kotoa pois muuttaneelta isoveljeltä on jäänyt iso kasa kirjoja, pelejä ja urheiluvälineitä odottamaan pikkuveljen kasvua.

  VastaaPoista
 2. Mietin jo tuossa leluja järjestellessäni hyllyille, että pitäisi perustaa sellainen "lelukirjasto", josta lapset saisivat hakea leluja (siis vaikkapa tuttavien/naapureiden jne) lainaan kirjastokortilla ja nuo kaikki lelut pääsisivät jatkuvaan käyttöön.

  VastaaPoista
 3. Ihana tapetti! Minkä valmistajan ovenkahvat teillä on, ovat oikein mukavan näköiset.

  VastaaPoista
 4. Moikka, ovenkahvat ovat kuuluneet ns. talopakettiin. On siis valittu silloin kun valitsimme talopakettiimme sisäovia. Sisäovet ovat Mattioven täyspuiset, muistelisin että kahvat olivat samassa esitteessä. =)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!