maanantai 19. elokuuta 2013

Himoshoppaajan (lastenvaatteet) päiväkirja

Joskus ennen, kun lapsia oli vähemmän ja aikaa tuntui olevan jotenkin enemmän, voisin sanoa olleeni himoshoppaaja. Nykyisin shoppailu on hillitympää ja järjestyksellisempää. Tiedän yleensä mitä olen hakemassa, harvoin nykyisin tulee lähdettyä vain katselemaan.

Shoppailu sinänsä tapahtumana voi olla sitäkin, että kierrellään etsimässä vaatekaupasta mieleisiä juttuja tai siis mistä kaupasta tahansa. Tässä postauksessani käsittelen lähinnä vaatekauppoja/lastenvaatekauppoja. =)


Vuosien mittaan ja 5 lapsen äitinä on selkiytynyt se, mitä oikeasti tarvitsee, mitä merkkejä pitää luotettavina ja hyvinä. Mistä mitäkin kannattaa ostaa, millaista palvelua saa. Myös lapset niiden vaatteiden käyttäjinä ja kuluttajina vaikuttavat. Isona monen asian summana kaikki tuo vaikuttaa valintoihin. Toisinaan tulee kyllä vielä hetken mielijohteesta ostettuja, heti kivoilta ja hyviltä tuntuvia juttuja. Tunneperäisiä hankintoja.

Meillä täällä Lappeenrannassa on todella paljon tarjontaa lastenvaatteista. No ei nyt ihan kaikkea mitä "maailmalta" tai täältä Suomestakin löytyy, mutta aika kattavasti on. Netistähän saa aina sitten tilattua miltei mitä tahansa.

Perus markettivaatteita tietenkin on ja KappAhl, Seppälä, Lindex ja HM tarjoaa oman lastenvaatemallistonsa kaikkien saataville. Lisäksi on lastenvaatekauppoja kuten Reima, Amalie`s lifestyle, Anton ja Nina (uutta!), Jesper ja Junior outlet, Nicky ja Nelly, Polarn O Pyret ja Lastenvaatekaappi.

Osassa lastenvaatekauppoja on myös valikoimissa kenkiä ja sisustustuotteita/lelujakin.

Kaipaisin tänne Lappeenrantaan kuitenkin vielä kunnon lasten kenkäkauppaa. K-Kengän tarjonta on melko suppea, samoin kuin markettien ja urheilukauppojen. Nyt korvat hörölle ja joku innokas kenkäkauppaa pystyyn laittamaan! Tilailen jonkun verran netin kautta kenkiä esim. Pikkujalat ja Calossi ovat olleet ihan hyviä kenkätarjonnaltaan ja palvelultaan. Haikailen kuitenkin sovittelemaan pääsyä, vaikka netistä tilatuilla tuotteilla onkin pitkä vaihto- ja palautusaika, olisi miellyttävämpää sovitella ja ostaa kuin sovitella ja palautella/vaihdella kenkiä.

Oletteko muuten huomanneet sellaisen asian, miten paljon kaupan ilmapiiri ja asiakaspalvelu vaikuttavatkaan ostoinnostukseenne?! Itse olen pannut merkille sen ja se vaikuttaakin oleellisesti siihen, mistä vaatteet tulee hankittua. Ehkäpä olen vaatelias asiakas, vaikka mielestäni aika rento olenkin, mutta kyllä sillä on väliä, tunnetko itsesi kaupassa ei-toivotuksi vai hyvin tervetulleeksi tai miten hyvin saat palvelua. Ei ole kiva esim. odotella pitkiä aikoja (varsinkin jos lapset on mukana) saadakseen apua myyjältä tai muuten tuntea kylmiä väreitä niskassa huonosta asiakaspalvelusta.

Kävin pitkästä aikaa tänään useammassa edellä mainitsemastani paikasta shoppailemassa ja kiertelemässä vain ja erityisesti mietin noita tunnelmia kaupoissa. Voin kertoa, että monenlaista tunnelmaa vastaan tuli. En halua negatiivista sanoa tässä blogissa mistään ostopaikasta, mutta voisin nostaa yhden useimmiten tai aina onnistuneen ostotapahtuman minulle antaneesta lastenvaatekaupasta ja se on Lappeenrannan Polarn O Pyret.


Eikä meillä ole yhteistyösopimusta, eikä mitään muutakaan syytä kirjoittaa näin. Tämä tulee ihan täydestä sydämestäni.  Kiitos sinne liikkeeseen ihanille myyjille! Ja terkkuja jos satutte huomaamaan tämän! Toisinaan, tai useimmiten minäkin liikun kaupungilla kuin "Rölli Peikko" ja lapsia roikkuu vähän joka puolelta, harvemmin pääsen yhden lapsen kanssa tai ilman lapsia ja silloinkin saatan olla aikalailla väsynyt tai milloin mtäkin, mutta tuolla käydessäni saan aina hyvän mielen. Ei kertaakaan huonoa sanomista ole tullut minulta. Liekkö myymäläpäällikkö siellä niin vaativa, työpaikka niin mukava vaiko vain hyvin valikoitu henkilökunta. ;)

4 kommenttia:

 1. Heippa! Mua kiinnostaa, että miten monet perusvaatekerrat teiltä löytyy? Kun tuntu yhden lapsen kanssa, että housua ja puseroa on, mutta kertyykö liikaa kun lapsia on noin monta? vai menettekö minimillä?

  VastaaPoista
 2. Moi, meillä on pojilla aika paljon vaatteita, pyrin viemään 1-2 krt vuodessa kirpparille vaatteita ja lahjoittamaan niitä pois silloin tällöin. Muutenhan niitä kertyisi järjettömät määrät.

  Meidän 12v:llä on tällä hetkellä käytössään 2 paria farkkuja (tai no kolmannetkin on, mut ne eivät ole oikein hyvät), mustia collegehousuja ja verkkareita 5 paria, aluskalsareita ehkä vajaa 10 kpl, sukkia hillitön pino (silti ne on aina hukassa), huppareita 4-5 kpl, ja iso pino (varmaan 10-15kpl) t-paitoja. Pitkähihaisia paitoja on pari kappaletta, aika vähällä käytöllä. 12 vuotiaani on 168cm ja käyttää jo aikuisten vaatekokoja. Farkut on Seppälän 30/31 kokoisia ja t-paidoissa hän tykkää pitää isoja miesten M/L kokoisia. Antonilla on kolme syksyn ulkoilutakkia tällä hetkellä ja yhdet sateen pitävät housut. Kenkiä on kahdet skeittarit, coretex-lenkkarit ja kumpparit.

  Kouluikäisellämme eli ekaluokkalaisella Edvinillä on vähän vaikeuksia aistiyliherkkyyksiensä kanssa, joten hänellä on aika rajatusti vaatteita joita hän suostuu käyttämään. Hän on pienikokoinen ja vaatekoko onkin nyt 122cm (pituus 118cm) Nyt olen syksyksi tilannut/ostanut viitisen kappaletta pitkä hihaisia paitoja, t-paitoja on vino pino (käytössä ehkä noin 5kpl koska ei halua kaikkia päälleen laittaa), pari hupparia, vinot pinot sukkia ja kalsareitakin lienee ainakin 10-15 kpl.

  Edillä on ulkovaatteena nyt takki ja housut Reimatec:iä, sitten on Popin windfleece "pyöräilytakkina" ja Reimatec-haalarikin syksyksi löytyy. Kenkiä pojalla on skeittarikengät (varrelliset syksyksi), coretex-kengät, kumpparit. Tennaritkin on, vaan hän ei halua niitä käyttää.

  Irvin 5v (koko 110/116) ja Iivan 4v (koko 104) vaatevarastot on hulppeat. Jonain päivinä vaatteita meneekin kolmet-neljät. Pojat viihtyvät näillä ilmoilla t-paidoissa ja popin sammareissa/reisitaskuhousuissa. T-paitoja pojilla lienee kymmenkunta jos ei enemmänkin per nenä, housuja on varmasti sama määrä, sukkia satamäärin ja pikkareita. Kolmet hupparit pojilla on, Popin windfleecetakit, Reiman takit ja housut ja haalarit molemmilla. =) Syksyyn lähinnä coretex-jalkineita, nyt ollaan vielä menty nahkaisilla Arautorapin lenkkareilla. =)

  Vauvalla, eli Alvinilla 5kk on sitten ihan mielettömät määrät vaatteita. ;)

  Yhdessä pystykaapissa mahtuu olemaan neljän pojan vaatteet. Siis normaali 60 senttiä leveässä. =)

  Ja teinin vaatteet on elfan korihyllykössä, joka on puolen kaapin kokoinen ja siellä on hyvin väljääkin. =)

  Ehkä vähemmälläkin pärjäisi. Minusta tämä on suht normi määrä. =)

  VastaaPoista
 3. Mulla on ihan sama eli palvelu määrittää aika pitkälti osanko liikkeestä vai kävelenkö tyhjin käsin. Liian tyrkyttävä ja imarteleva tyyli ei sovi samoin kuin ei kylmä kiskoinnkaan palvelu. Välillä tokasenkin ihan suoraan, jos palvelu ei ole ns. Ajantasalla :D

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtavaa kuulla, kiitos! t. Po.pin tytöt :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!