keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Järkyttävä ikävä vihreyttä ja vehreyttä kohtaan!

 Mieli alkaa kovasti halajamaan tuonne pihalle kuopsuttelemaan. Meillä on vaan vieläkin yöpakkasia ja tuntuu, ettei ihan vielä uskalla haravan varteenkaan tarttua kun maa on vielä ainakin suurelta osin jäässä. Pikkuisen jo tulppaanien alut sieltä nousee ja krookuksethan täällä kukkii, taisinpa kuvankin jo laittaa niistä.
 Nämä kuvat ovat viimekesältä ja kylläpä vatsan pohjassa kouraisi ja tuli ikävä sitä vihreyttä ja kauneutta, minkä pihan kasvit tuovatkaan tullessaan! -TULE JO KUNNON KEVÄT ja lämpimät kelit!
 Voin paljastaa, että sen verran pihaan hurahtanut olen, että päivittäin kävelen pihan läpi ja katson, onko jotain uutta taas noussut talven jäljiltä ja miten monta krookusta tänään on jo kukalla.. ;)
 Ruusujen kohtalo vähän jänskättää. Nyt kun talvi on ollut tuollainen outo, lämmin ja kosteakin, tuleeko kasvitauteja tai jotain ongelmia sen takia..
 Alppiruusut ja havut on meillä edelleen talvisuojauksessa eli havujen  ja huppujen alla. Kunhan viimeinenkin lumikökkäre on sulanut, otan ne havut sitten pois. Näyttää ainakin, että sekä alppiruusut kuin havutkin voivat ihan hyvin.
 Hortensiat veivät minut mukanaan viimekesänä. Minulla kun ei aiemmin ole niitä ollutkaan. Jännittävää on, että herääkö nuo henkiin vielä talven jälkeen. Nythän ne on kuivia risukeppejä vaan jotka nousee maasta.
Tänä kesänä olen ajatellut keskittyä hyötypuutarha-asioihin, EHKÄ kasvihuoneen tekemiseen ja viimevuonna istuttamieni kasvien huoltamiseen. =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!