maanantai 13. heinäkuuta 2015

Arjen apulainen robottiruohonleikkuri!

 Siellä se menee! -Ajattelin siivouspäivänä ja katselin keittiön ikkunasta kun robottiruohonleikkuri raksutti menemään. Noin kuukausi on mennyt kunnes olen tajunnut ja sisäistänyt sen asian, että ei enää nurmikon ajelemista! -Ja jälkikin on oikein hyvä.
 Kaikki puskat ja kukkaset ovat saaneet olla rauhassa, jopa hedelmäpuut, joihin tuo robotti välillä törmää. Onneksi töyssyt ovat aika pieniä, ei haittaa kumpaakaan osapuolta.
Aika kiva. Kyllä vapautuu aikaa arjesta todella mukavasti. Voi vaikka nyppiä rikkaruohoja kukkapenkeistä senkin ajan.

Hyvää alkanutta viikkoa!

5 kommenttia:

 1. Robottileikkuri olisi kyllä todella kiva! Rajasitteko leikkurille pelkästään ulkoreunat, vai täytyikö pensaille tai puille tehdä oma alue, minne leikkurilla on pääsy kielletty? Itseäni arveluttaa, että löytäisikö leikkuri esteeseen törmättyään hyvin pensaiden ja puiden taakse leikkaamaan, koska meidän pihalta näitä esteitä löytyy todella paljon.

  VastaaPoista
 2. Moikka!
  Meillä on rajattuna siis tontin "äärilaidat" ja tosiaan pensaat ja puut tuo laite väistää. Tai siis "törmää" niihin ja sitten väistää. Törmäys ei ole kovin voimakas esim. ei tarvitse pelätä hedelmien tipahtavan puista tai marjojen marjapuskista. Nyt kun istutun pari uutta karviaispuskaa, laitettiin irtokiviä (nyrkin kokoisia) rinkulaan niiden ympärille ja niiden avulla tuo laite kiertää nämä uudet, ei ainakaan pääse vahinkoa sattumaan. Olen kyllä positiivisesti yllättynyt. Trampoliiniin viritimme laudat jalkoihin kiinni, ettei leikkuri mene niiden päälle, ne on aika matala este ja pari kertaa leikkuri ennätti sinne alle mennä ja "jumia" mahastaan kiinni. Nyt ei enää ole ongelmaa ja trampoliinin altakin tulee hyvin nurmikko ajeltua. Lasten tavaroita pitää vähän katsella, ettei jää mitään tuon leikkurin alle, yhden pienen vesipyssyn se oli onnistunut rikkomaan, kun se oli jäänyt pihalle kuleksimaan. Toisaalta nyt kun nurmi on koko ajan melkoisen lyhyt, näkee tavaratkin helposti sieltä. =)

  VastaaPoista
 3. Lisään vielä, polkupyörän tuo laite on osannut väistellä hyvin, jalkapallot ovat säilyneet ehjinä pihalla. Kaikkien pensaiden aluset se ottaa tarkemmin kuin minä perinteisemmällä ruohonleikkurilla, esim. marjapensaiden alle sujahtaa vaan ja marjat eivät edes putoile oksilta. =)

  VastaaPoista
 4. Vau, kuulostaa hyvältä. Tuollaisen hankkimistahan täytyy ihan todella alkaa pohtimaan :)

  VastaaPoista
 5. Nyt ei ainakaan tarvitse nolostella yllätysvieraiden saavuttua paikalle, että kun on tuo nurmikkokin ajamatta... =D

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!