sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kesään valmistaudutaan meidänkin pihalla

Pienen miehen päällä on vielä toppahaalari! Ihan totta, täällä on niin jäätävän kylmä viikonloppu ollut, ettei meidän pienimmäinen tarkene. Jospa se vapulta taittuisi lämpimämmäksi ja alkaisi luontokin heräillä vähän vauhdikkaammin kevääseen.
Nyt kuitenkin on sen verran pihahommat jo onnistuneet, että nurmikko on haravoitu, viime vuotisten perennojen lehdet on poistettu kukkapenkeistä ja nyt aloin hyötykasvilaatikoita laitella kuntoon. Kasvilaatikoita möyhentelin talikon avulla ja tyhjensin viimevuotisia  Biolanin kasvusäkkejä "pintamaaksi" niihin. Kasvusäkeissä minulla kasvavat kurpitsat kesällä, tämän laatikkotarhan perällä.
 
Nämä kasvusäkit ovat sen verran näppäriä, kun niistähän jää ihan huippuhyvää multaa käytettäväksi. Käytännössä tämä multa on varmasti oikein hyvää ja viime vuonna aloitetuille kasvulaatikoille riittäisi ravinteet varmasti, mutta tunnustan: Pistin pienen määrän hevosen palanutta kakkaa kasvulaatikoiden pohjalle.
Siinä se kesän "työmaa" odottelee lämpimämpiä kelejä ja vielä pientä siistimistä käytäväalueille.
 
Piti vielä kertoa, että ajatelkaas kuinka pieni määrä kasvulaatikoita ja tilaa tuossa loppupelissä on. Meillä on 7 henkinen perhe ja tuosta saa oikein hyvin pitkin kesää syötävää koko porukalle. Salaatteja, kaaleja, porkkanoita, herneitä.. mitä ikinä voittekaan kuvitella noissa kasvavan. Tänä vuonna meillä on laatikoihin tulossa; Porkkanaa, punajuuria, lehtikaaleja, salaatteja ja herneitä. Melko samanlaisia juttuja kuin viimevuonnakin. Pinaatti todettiin helpoksi kasvattaa, mutta tänä vuonna se jätettiin pois kuvioista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!