keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Meillä on lasten kanssa aina todella hauskaa, kun teemme näitä kasvijuttuja. Aika monen muunkin äidin suusta olen kuullut, että on kiva opettaa lapsille, mistä ne kasvikset oikein tulevat ja miten ne kasvavat.
Laitettiin viime viikonloppuna viimeiset esikasvateltavat asiat kasvamaan eli; Kurkut, kurpitsat ja kaalit. Kaikki muu lähteekin sitten suoraan ulos, kylvöt tehdään kunhan kelit vähän lämpenevät ja kunhan saan kasvilaatikot muokattua siihen kuntoon.

Tuossa kuvassa on nuo lehtikaalit keskellä, ne on aika vinkeän näköisiä kasvulaatikoissa ja miksipä ei vaikka ruukuissa kasvatettavia superfoodeja. Niitä voi käyttää monenlaiseen tarkoitukseen ja meillä ainakin niistä tulee aina vähän jopa ylituotantoa. Oikealla näkyy punaista, ne ovat ruukkupapuja. Ylhäällä on tillit, persiljat ja laventelit sekä salaatit. Niitä tosiaan laittelen sitten suoraan ulos kasvamaan.

Pirteän pinkit muoviset ruukut ovat olleet juuri sopivia ja minulla ainakin kestäneet usean kesän käytön, kun ne aina välillä sitten pesee hyvin. Näiden alla on aiemmasta postauksesta tuttua altakastelumattoa. Kevään ihanimmat kasvatustuotteet ja siemenet löydät tämän linkin takaa.

Pikkutaimet rakastavat valoa. Niitä ei saisi myöskään päästää kuivumaan, poisluien ehkä chilit, jotka taas pitävät siitä, että ne välillä kuivahtavat hieman.
 
Vielä siis ehtii laittamaan sormet multaan ja esikasvattelemaan vaikka mitä. Riippuen aina vähän asuinpaikasta ja miten kevät etenee, niin osa esim. kurpitsoista voidaan kasvattaa suoraan ulkona ilman esikasvatusta.

Osa postauksen tuotteista on saatu blogiyhteistyönä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!