maanantai 25. huhtikuuta 2016

Kylmässäkin kylvettävät Porkkana on siitä hauska kylvettävä, kun sen kanssa ei tarvitse odotella lämpimpiä kelejä. Itseasiassa jotkuthan kylvävät porkkanan jopa jo syksyllä. Porkkanan kylvämisen voi hoitaa siis oman innostuksensa mukaan, syksyllä tai keväällä, kylmällä säällä tai vasta sitten kun alkaa olla lämpimämpää.
Porkkanan siemeniäkin on erilaisia. On ensinäänkin monenlaisia lajeja, on sellaisia herkkuporkkanoita jotka ovat erityisen makeita ja sitten säilöntään tarkoitettuja. On pyöreitä ja pitkiä, on eri värisiäkin. Meillä on tänä vuonna perinteisiä, oransseja pitkiä porkkanoita, sekä varhainen, makea lajike, että syksyllä nostettava ja säilyvämpi lajike.
Porkkanan siemenet voi ostaa irrallisina siemeninä ja tällaisina nauhoina. Jolloin siementen maahan laittaminen on todella helppoa ja riveistä tulee tasaiset, suorat ja kauniit. Meillä on enimmäkseen näitä nauhaporkkanoita laiteltu. Tästä klikkaamalla pääset tutustumaan siemenluetteloihin ja etsimään juuri sinulle sopivat porkkanan tai muun hyötykasvin siemenet.
Linkkaamani Puutarhasi elämään sivusto kaikille, joita kiinnostaa pihan laittaminen, hyötykasvit tai vaikkapa tuhoeläinten torjunta.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!