maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kmix-kodinkoneet ja Kitchenaid-rakkaani

Tänä keväänä postausaiheita on tulvinut ja ajattelinkin kirjoittaa muutamia postauksia ennakkoon maaliskuulle. Mitä ilmeisemmin tämän postauksen aikana olen synnytysosastolla, suunnitellussa käynnistyksessä. =)
Keittiöni tai siis minä sain ystävänpäivälahjaksi unelmieni kodinkoneen Kitchenaidin, jota haaveilin jo vuosia. Nyt se on koekäytetty, hyväksi havaittu ja rakastettu.
Sekä leivänpaahtimeni, että vatkaimeni sanoivat sopimuksensa suht samoihin aikoihin irti, olivat miltei samaan aikaan ostettujakin, jouduin sitten hankkimaan uudet. Mietin, ostanko Kitchenaid-merkkiset vai muut, onneksi ihastuin edullisempiin Kmix-koneisiin. Kuten kuvassa näkyy, eivät Kitchenaid ja Kmix leivänpaahdin ainakaan vielä ole toistensa kanssa riidelleetkään. Väritkin on hyvin lähellä toisiaan.
Keittiömme yleisilme on hyvin pelkistetyn mustavalkea, mustat granittitasot, korkeakiiltoiset ja HELPPOHOITOISET (jeee!) kaapinovet, musta leivinuuni joka kuvassa hieman näkyy.. Ja näkymä valoisaan ruokailuerkkeriimme.. Keittiökuvia löytyy lisää oikealla olevan palkin hakusanaa klikkaamalla. Mielestäni värivalinta Kitchenaidissa ja muissa koneissa on oikein loistava ja toivon, etten kyllästy hetkessä tuohon puhtaan valkeaan. Vaikka, olisihan ihanat herkkuvärit näin keväällä tietysti olleet aika houkuttelevia, esim vaaleanpunainen tai minttu.
 Kmix vedenkeittimen ostin yllätyksenä miehelleni, entisen vedenkeittimen nappula oli ollut jo tosi pitkään rikki.. Luonnollisesti tämä Kenwoodin vedenkeitin oli valintani..
Leivänpaahdin on muuten ihan kiva, mutta entisten OBH Nordikan leivänpaahdinten (minulla ollut kaksi sellaista) jälkeen tuntuu hieman hitaalle. Mutta muuten ihan kiva ja toimiva murupelteineen. Tämä on ehkä hieman helpompi pitää puhtaanakin kuin edellinen, muotoilu tulee puhdistamista.

Vatkain minulla oli ihan luksus ennestään, en nyt osaa kertoa siitä enempää, mutta onnistuin hajoittamaan sen aika lahjakkaasti työntämällä ruokalusikan kesken vatkauksen samaan kippoon. Voitte ehkä kuvitella kuinka solmussa vatkaimet olivat ja niitä ei kannattanut enää hankkia uusia. Oli niin monen kympin arvoisia ostaa varaosana. =/ Mutta on tämä Kmix-vatkainkin ajanut asiansa, hieman painavahan se on, mutta habaahan se vaan kasvattaa. ;) Ja kaunis muotoilu tässä vatkaimessa todellakin on.

4 kommenttia:

 1. Kitchenaidista kannattaa muuten varalta selvittää etukäteen mistä saa ostettua varaosia ja huollettua. Tämä oli ainakin tuttavallani ongelma noin vuosi takaperin. Jäin sellaiseen käsitykseen että huoltoa ei Suomessa pelannut.

  VastaaPoista
 2. Käyttämämme kodinkonehuolto täällä Lappeenrannassa mainostaa ainakin tätä merkkiä (siis Kitchenaidia) korjaavansa.. Ei ole käytännön kokemusta, mutta tuskin mainostaisivat jos ei huoltaisi?!

  VastaaPoista
 3. Hei,
  haluaisin kysyä Kitchenaidista, että onko se vain kuivakakkutaikinoiden tekoon, vai onnistuuko sillä myös hiivataikinat, kuten pullataikina?

  Olen jostain lukenut, ettei sen tehot ole kummoiset.

  Koneena se kiinnostaisi kovasti, mutta kyllä sillä koneella jonka ostaisin tulisi onnistua myös tuo hiivataikina.

  Kiitokset vastauksestasi jo etukäteen!

  Asta

  VastaaPoista
 4. Kyllä se toimii hiivataikinan kanssa, pullaa ja sämpylää tulee itsellä tehtyä. Minulla on toinenkin "yleiskone" vai miksi näitä nyt sanotaan, jossa mielestäni hepposemmat nuo vatkaimet ja systeemit kuin tässä Kitchenaidissa. En ole kokenut todellakaan, että tehoja ei koneessa olisi! Nopeammin vatkaa taikinat sun muut kun peruskone, tosin voipi johtua siitä että tuo vatkain menee kahteen eri suuntaan siinä pyöriessään vai miten sen nyt selittäisinkään. =) Toisen kulhon kaipaisin koneeseen kyllä!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!