sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Radon-mittaukset menossa!

Ajattelin muistutella muita rakentajia tai juuri rakentaneita, että tuo radonmittaus pitäisi kaikkien ihmisten muistaa suorittaa! Minullehan tuo on tuttu juttu ja STUK:n kautta olen töissäkin "mittareiden" kanssa ollut tekemisissä.. (Kuva STUK:n sivulta) "Mittauslaitteet" ovat pieniä mustia pyöreitä koteloita, jotka siis sijoitetaan oikeanlaisiin (ohjeet mukana) paikkoihin riippuen ilmanvaihtoasioista, ovista, kerrosluvusta jne talossa. Helppo nakki. Meillä meinasi unohtua kokonaan, mutta juuri ja juuri ennätettiin vielä tänä talvena mittaamaan kun muutama viikko sitten tuo homma tajuttiin! Mittaukset siis suoritetaan talviaikana. Radonhan ei ole terveydelle kovin hyvä juttu, jos sitä huoneilmassa on, mm. keuhkosyöpää aiheuttaa ja asialle voi vielä tehdä jotain, mikäli radonia kodista sattuu liiaksi löytymään.

3 kommenttia:

  1. Mistä Radonia sitten kertyy huoneistoon? Siis kun teilläkin on uudehko talo, luulisi, että sieltä ei löytyisi?

    VastaaPoista
  2. Radon tulee maaperästä ja käsittääkseni talon iällä ei sinänsä ole merkitystä siihen asiaan löytyykö vai ei. www.stuk.fi sivustolla enemmän tietoutta radonista.

    VastaaPoista
  3. Radon mittausaika on vähintään 2kk ja se suoritetaan marraskuun ja huhtikuun lopun välisenä aikana. Sen verran muistan siitä asiasta, joku ehti jo sähköpostia laittamaan ja kysymään. =)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!