maanantai 19. toukokuuta 2014

Annetaan kaikkien kukkien kukkia

 Kotimme sijaitsee II vyöhykkeellä ja meillä on melko avoin ja lämmin piha, eteläpuolella varsinkin on kevät jo hyvinkin pitkälle päässyt ajankohtaan nähden. Krookusten jälkeen tulleet vaaleanpunaiset helmililjat kukkii nyt ja narsissit. Tulppaanit on seuraavana vuorossa noista sipulikasveista. Niin ja kirjopikarinliljat kukkii tällä hetkellä myös, kukassa olevan rusokirsikan ympärillä.
 Äitienpäivän "aattona" isäntä vei minut puutarhoille ja sain ostaa milteipä mielin määrin kukkasia itselleni. Liekkö tuo ollut hyvittelyä siitä, etten saanutkaan kasvihuonetta äitienpäivälahjaksi vai oliko tuo tarkoitus alunperinkin. ;) Mutta ihana ele joka tapauksessa. Pari lempikukkaani, hortensiaa oli pakko napata kyytiin, lukuisien neilikoiden, riippupetunioiden, tavallisten petunioiden, murattien, bataattien ja.. kaikkien lisäksi. (Jalkapallo tuntuu olevan hyvin vahvasti osa elämäämme nykyisin, myös blogikuvissa)
 Tein istutuksia, pääoven tuntumassa pörrääviin ruukkuihin tyrkkäsin mustaa riippupetuniaa, neilikkaa ja bataattia. Mustaa ja vaaleanpunaista on näissä värit. Ja värit on lasten valitsemia.
 Toinen samanmoinen "potti". Takapihalla on pari miljoonakelloa, ruusupegonioita ja petunioita isoissa ruukuissa myös.
 Etupihan muurinkivistä tehdyt istutukset alkaa heräillä eloon, lamohietakirsikka aloittelee kukintaansa ja on oikein kauniina, vaikkei vielä ihan olekaan auennut kokonaan.
 Takapihan kirsikkapuussa on mielettömästi kukkasia. Noinkohan tänä vuonna saadaan kirsikoita jo? Marjapensaat voi myös oikein hyvin ja nuppuja on mielettömästi. Tänään näin jo mehiläisetkin nuppujen kimpussa, jospa siellä pölyttymiset onnistuisi. Säät ainakin on todella mahtavat. Omenapuut, päärynä ja luumupuut eivät ihan vielä kuki meillä.
Hurjat multasäkkipinot odottelevat siellä projekteja, osan tänään jo käytinkin kun tein kasvatuslaatikkoon pikkiriikkisen porkkanamaan. Meillä on tänä vuonna kasvateltu taimia: Tomaattia, paprikaa, kesäkurpitsaa, kurkkuja, viidakkokurkkuja ja sensellaisia taimia on vähän joka paikka pullollaan. Osan olen uskaltanut jo pariksi yöksi ulos, pieneen kasvihuoneeseen jättää. Kaikkia en ihan näin aikaisin keväällä, odottelen suosiolla sinne kesäkuun alkupuoliskolle. Eikö se ollut se 10.6 vanhan kansan päivämäärä noiden kasvien ulosviennille.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!