torstai 29. toukokuuta 2014

Kohta se tulee

 Kesä nimittäin kolkuttelee jo oven takana! Luonto on niin ihmeellinen ja kaunis juuri nyt..
 Vaikka sää ei ihmeempi olekaan, niin silti kamala kytö koko ajan ulos pihahommiin
Pitää vaan yrittää malttaa. Sairastuin juuri kovaan korvatulehdukseen, joka rajoittaa tekemisiä. Mutta pian tämä on ohi ja pääsen istuttelemaan!

maanantai 26. toukokuuta 2014

Suosikkejani


Minulla on selvästi useita kukkasuosikkeja. Jos nyt puhutaan ulkokukkasista niin hortensiat, ruusut ja pionit sekä alppiruusut lienevät minun ykkössuosikkejani. Ja niitä pihalta löytyykin ihan kivasti. Kymmenkunta hortensiaa, kolme alppiruusua, ainakin 7 erilaista pionia ja ruusut, kuinkahan paljon niitä onkaan.. Ja piha on ollut olemassa vasta parisen vuotta. Mitä sitä ehtiikään vielä tänne laitella.
 Pionit on todella helppoja. Jos pionin saa istutettua niin, että se alkaa viihtyä, kastelua vain kuivimpina aikoina ja se lannoitus, joka istutuskuoppaan laitetaan pitäisi riittää pitkälle!
Olen kuullut kerrottavan, että pionien kukintaa joutuu ehkä odottelemaan, jopa viiden vuoden odotteluaikoja ihmiset ovat kertoneet. Minun käytännön kokemukseni on, että ovat kukkineet pienesti jo eka kesänä ja nytkin nuppuja pukkaa paljon.

Pioni tarvitsee tilaa, sillä ajan saatossa se kasvaa. On erilaisia pionilajikkeita erilaisiin paikkoihin ja minusta tuntuu, että pioni on yksi niistä kukista joita on jalostettu ihan mielettömän paljon!

Tänä vuonna en laita yhtään pionia lisää. -Näin minä päätän. Odottakaas vaan kun kesässä päästään pidemmälle tai viimeistään syksyllä en voi vastustaa kiusausta.. Itseasiassa yksi pionilaji on jo ollut mielessä.. ;)

Hauskaa viikon alkua kaikille!

lauantai 24. toukokuuta 2014

Eräitä kesäprojekteja

Hyvää kannattaa odottaa, eikö niin? -Minä olen ainakin odottanut mielestäni aika kauan meidän takaterassin valmistumista ja nyt kun projekti on saatu vihdoin polkaistua käyntiin, voin hymyillä ja uskoa, että kyllä se joskus vielä valmistuukin! -Nyt olisi ollut jo melkoiset terassikelit, mutta toivotaan kesän tuovan samanmoisia pienissä erissä jatkossakin.

 Tässä kuvassa muutamakin kesän projekti. En aio enää yhtään talvea suostua elämään ilman, että saadaan nuo loputkin sähköhommat tavalla tai toisella eteenpäin. Meillähän sähkömies teki katoamistemput ja lupailee ja lupailee tulla jatkamaan. Muut projektit: Vasemmalla olevassa istutuksessa tiiliskivet pitäisi viileämmillä keleillä kaivaa maahan reunakiviksi. Mukulakivetystä ajattelin vähän liekin heittimellä näyttää ja muurikivialtaaseen vaihtaa istutukset piakkoin!
 Kesäkukkia on vähän joka kulmalla jotain. Yritän malttaa olla ostamatta enää yhtään lisää. =) Tänään olin ystävän "apuna" kesäkukkaostoksilla. Ihanaa!
Nurmikon ajelin nyt tänä iltana toiseen kertaan tänä kesänä. IHANAA! Voisin ajaa vaikka tuhansia neliöitä nurmikoita, se on ihan terapeuttista hommaa. Meillä nurmikkoa on noin 800m2 pihassa. Kaupungissa kun ollaan, on pihat tosi pieniä.

Meillä muuten kuvissa nurmikot on parhaita alueita, osa nurmikoista ei näytä ihan näin hyvältä. Syynä siihen tuo kuvassakin näkyvä "vihje" eli jalkapalloilu. Me ollaan annettu lasten telmiä ja temmeltää ja pelata pelejä kavereineen heti keväästä alkaen nurmikolla. Kyllähän se siitä on vähän kärsinyt. Onneksi ei olla kovin tarkkoja tuosta(kaan) seikasta!

Aivan mieletöntä!

 Varmaan suurin osa ihmisistä tietää sen tuoksun, mikä sateen jälkeen saapuu. Tänään meillä täällä huomattiin tulossa oleva sade ja otin pikapikaa ruohonleikkurin ja leikkasin kevään ensimmäisen kerran nurmikkoa. Tuon nurmikon leikkuun lisäksi ilmassa sadetuulen mukana leijailee makea, ehkä tuomen tuoksu. Ja sitten se sade. Ette usko, miten mieletöntä oli illalla odottaa seuraavaa ukkos-sadekuuroa kun tuoksu oli niin hieno! Luonto antaa parastaan näin keväällä. Kuvassa muuten meidän nurmikon belliksiä. Niitä onkin tänä vuonna PALJON! Ihania.
 Villitulppaanit eli kääpiötulppaanit kukkii myös nyt. Ja alla olevassa kuvassa tavalliset tulppaanit heräilemässä, ehkäpä huomenna on jo useampi auki oleva. Minulla on tulppaaneja melko paljon täällä, ainakin viidessä paikkaa kasvamassa.
 Olen fb:ssä löytänyt hauskan puutarha- ja piha-aiheisen ryhmän. On ollut todella opettavaista ja kivaa seurailla muidenkin puutarhan ja pihan juttuja. Suorastaan koukuttavaa.
 Meillä muuten kukkii Sinikka-luumu aika upeasti. Viimevuonna saatiin ihan muutama luumu, johohan tulisi joka perheenjäsenelle oma?
 Kirsikatkin on komeimmillaan.
 ..niin tuo ylemmän kuvan tavallinen kirsikka kun lamohietakirsikka.
Jänisverkotkin saatiin viimein pois. Pienen apulaisen voimin, tottakai. ;)

Päivät ja illat tuppaa menemään pihalla. Suunnitellessa ja toteutellessa pieniä unelmia. Porkkanamaakin tehtiin lapsille ja oma kasvattamia taimiani olen yrittänyt hengissä helteillä pitää. Viikonloppuna laittelenkin niitä varmasti Biolanin kasvusäkkeihin asustelemaan.

Olette ehkä huomanneet, että blogi on siirtynyt ulos. On tulossa kevään/alkukesän mittaan muutakin kuin pihailua. Nyt vaan on alkuinnostus päällä näissä hommissa taas! Olen saanut mielenkiintoisia mahdollisuuksia blogiyhteistyöhön ja terassikausikin avataan meidän perheessä luultavasti kesäkuun aikana. Meillähän ei terassi ole vielä valmis, mutta nyt näyttäisi että alkaa valmistumaan.

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Wanha tiilitehdas

 Jossain on joku jolla on tiiliä wanhalta tiilitehtaalta. Ne tiilit vaan on männyn alla isossa keossa ja kaiveltava sieltä osittain maan sisältä maatuneena. Mutta ihania ne ovat, elämää nähneitä, raihnaisia, mutta ne on käsityönä tehtyjä. Uniikkeja kappaleita. Meille ne tulivat yhtenä päivänä ja vähän luulen, että niitä tulee lisääkin.
 Etupihalla meillä on kaksi tuollaista istutusmuuriallasta, joka tässä kuvassa näkyy, pari irlannin katajaa ja toistaiseksi ei vielä paljon muuta..Kunhan saadaan se aita ja joskus kadulle asfaltti ja pihakiveys tehtyä loppuun, sitten ehkä saan etupihan joskus mahdollisesti kuntoon..
Tämä "kukkapenkki", on oikeastaan etupihan puolella. Se näyttää vielä aika hurjalle, mutta kesällä se toivon mukaan on taas kaunis. Anna-Bella hortensiat on siinä keskellä, sitten tummakeijuangervoa joka ympäröi hortensia ja karpaattien kelloja, valkoisina uloimmalla kehällä. Viime kesänä tuon kyhäsin tuohon ja nurmikon reunanauhalla ympäröin. Ja kylläpä osasikin ärsyttää tuo reunanauha koko kesän minua. Onnistuin moneen kertaan sen saamaan irtikin ja jouduin aina asettelemaan uudelleen ja uudelleen..

Vaan nyt voin palata noihin aidosti wanhoihin tiiliskiviin. Niistä meinaan tehdä kukkapenkille reunuksen. Helppohoitoisemman ja kivemman. Katsotaan sitten uudemman kerran, mille alkaa istutukset näyttämään!

maanantai 19. toukokuuta 2014

Annetaan kaikkien kukkien kukkia

 Kotimme sijaitsee II vyöhykkeellä ja meillä on melko avoin ja lämmin piha, eteläpuolella varsinkin on kevät jo hyvinkin pitkälle päässyt ajankohtaan nähden. Krookusten jälkeen tulleet vaaleanpunaiset helmililjat kukkii nyt ja narsissit. Tulppaanit on seuraavana vuorossa noista sipulikasveista. Niin ja kirjopikarinliljat kukkii tällä hetkellä myös, kukassa olevan rusokirsikan ympärillä.
 Äitienpäivän "aattona" isäntä vei minut puutarhoille ja sain ostaa milteipä mielin määrin kukkasia itselleni. Liekkö tuo ollut hyvittelyä siitä, etten saanutkaan kasvihuonetta äitienpäivälahjaksi vai oliko tuo tarkoitus alunperinkin. ;) Mutta ihana ele joka tapauksessa. Pari lempikukkaani, hortensiaa oli pakko napata kyytiin, lukuisien neilikoiden, riippupetunioiden, tavallisten petunioiden, murattien, bataattien ja.. kaikkien lisäksi. (Jalkapallo tuntuu olevan hyvin vahvasti osa elämäämme nykyisin, myös blogikuvissa)
 Tein istutuksia, pääoven tuntumassa pörrääviin ruukkuihin tyrkkäsin mustaa riippupetuniaa, neilikkaa ja bataattia. Mustaa ja vaaleanpunaista on näissä värit. Ja värit on lasten valitsemia.
 Toinen samanmoinen "potti". Takapihalla on pari miljoonakelloa, ruusupegonioita ja petunioita isoissa ruukuissa myös.
 Etupihan muurinkivistä tehdyt istutukset alkaa heräillä eloon, lamohietakirsikka aloittelee kukintaansa ja on oikein kauniina, vaikkei vielä ihan olekaan auennut kokonaan.
 Takapihan kirsikkapuussa on mielettömästi kukkasia. Noinkohan tänä vuonna saadaan kirsikoita jo? Marjapensaat voi myös oikein hyvin ja nuppuja on mielettömästi. Tänään näin jo mehiläisetkin nuppujen kimpussa, jospa siellä pölyttymiset onnistuisi. Säät ainakin on todella mahtavat. Omenapuut, päärynä ja luumupuut eivät ihan vielä kuki meillä.
Hurjat multasäkkipinot odottelevat siellä projekteja, osan tänään jo käytinkin kun tein kasvatuslaatikkoon pikkiriikkisen porkkanamaan. Meillä on tänä vuonna kasvateltu taimia: Tomaattia, paprikaa, kesäkurpitsaa, kurkkuja, viidakkokurkkuja ja sensellaisia taimia on vähän joka paikka pullollaan. Osan olen uskaltanut jo pariksi yöksi ulos, pieneen kasvihuoneeseen jättää. Kaikkia en ihan näin aikaisin keväällä, odottelen suosiolla sinne kesäkuun alkupuoliskolle. Eikö se ollut se 10.6 vanhan kansan päivämäärä noiden kasvien ulosviennille.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Pelargonioita ja elämän filosofiointia

 Hiljaiseloa blogissa ja vähemmän hiljaista eloa kodissa. Juuri nyt on perheessämme menossa se aika keväästä kun kalenterit on täyttyneet erilaisista menoista ja kiirettä pitää. Kesäkuun puolella jo ollaan voiton puolella voisin sanoa. Lisäksi pihahommelit ovat taas alkaneet ja kesäkukkasia on tullut taimien kasvatuksen lisäksi laiteltua. Kuvissa on pelargonioita, alan pikkuhiljaa ihastua niihin. Viime kesänä ensimmäseni ostin.
 ...Meillä kuitekin kävi nyt niin, että suunnitelmat menivät uusiksi elämässä. Kalenteredeiden menot saivat muuttua ja asiat saivat uuden katsontakannan aika nopeasti: Perheemme 4 vuotias poika sairastui reumaan.
 Meillä on nyt  kivuliaat niveltulehdukset päällä ja lääkitykset siihen ja jatkossa seuraa kontrolleja ja lääkärikäyntejä, itseasiassa lastenlääkäri varoittelikin, että tämä on isompi rupeama. Sairauden selvitessä meille, alkoi avautua muitakin asioita reumaoireiluun liittyen ja epämääräiset asiat tuon pienen ihmisen elämässä saivat nyt selvän syyllisen.
Suru on ollut suuri ja huoli tietysti. Omasta pikkuisesta aina on. Meillä kun ei lastenhoitojärjestelyjä ole eikä apukäsiä saatavilla, on ihan oma hommansa hoitaa tämä arki taas. Jouduin sitten perumaan ne yliopistojen pääsykokeetkin, joihin olin koko kevään valmistautunut ja lukenut. Ehkä yhteen pääsykokeeseen pääsen menemään, mikäli mies peruu työmatkansa (joka on myös varsin tärkeä).

Onneksi minulla on ystäviä. Tosin heilläkin omat isot perheensä ja velvoitteensa hoidettavana, mutta kuluneella viikolla sain taas huomata miten tärkeää on, kun on joku joka välittää. Kiitos ystäville siitä.

Pari päivää minä itkin. Ja surin tuota reumahommaa. Ja sitten päätin, että suremalla se ei siitä parane. Se on vaan pyyhittävä kyyneleet ja mentävä täysillä eteenpäin.  Ehkäpä tämä oli taas huomautus siitä, että kiireen keskellä ei tärkein unohtuisi.

Mutta tärkeimmät asiat ykköseksi nyt ja jatkossakin.

tiistai 13. toukokuuta 2014

Arvonta suoritettu!

Mukana myös kivassa arvonnassa, tarpeen tulisivat molemmat! T: kahden pitkähiuksisen neitosen äiti Lpr:sta"

Yllä olevalla kommentilla "Anonyymi" kahden pitkähiuksisen neitosen äiti Lpr:sta voitti kuvassa näkyvän harjan ja "pompulat" -setin jonka lahjoittaa Anton&Nina -lastenvaatekauppa! Kannattaa kurkistaa kesän ihanuuksia tuolta verkkokaupasta ja alennuskoodikin on voimassa vielä kuukauden loppuun saakka!

Onnea vielä voittajalle ja toivoisin yhteydenottoasi taijamaija@pp.inet.fi osoitteeseen osoiteasioiden tiimoilta.

Muistutus!

Illalla järjestän arvonnan, osallistua ehtii vielä: tästä arvontaan mukaan !

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Viiden sarja

 Ensimmäisen saatuaan sitä miettii, miten voikaan rakastaa jotain niin paljon.. Niin paljon, että olisi valmis vaikka kuolemaan sen ensimmäisen puolesta

Toista odottaessaan miettii, että voiko sitä rakkautta riittää kahdelle..Pelkää, että se rakkaus ensimmäiseen muuttuu jotenkin tai, että ei vaan rakasta sitä toista.

Kolmannen kohdalla on jo varma, kyllä kolmelle on rakkautta ja tilaa sydämessä. Jokainen erilainen persoona valloittaa sen eri tavoin, kaikille tasaverroin sitä kyllä riittää. Äidin rakkautta..

Neljäs lapsi aiheuttaa huolen, kaikki muuttuu vai muuttuuko sittenkään, auto vähintääkin vaihtuu isompaan jos ei ole jo vaihtunut: Mutta vaihtuuko sydän? Tai rakkaus? -Miten minä riitän ja miten voin taata, että kaikki neljä saavat sitä rakkautta. Paljon rakkautta..
... Viidennen ilmaannuttua perheeseen huomasin: Kyllä rakkautta riittää kaikille. Ja vielä useammallekin. Ei se koskaan lopu, ei sinänsä muuta muotoaan eikä katoa. Rakkaus on rajatonta eikä sille ole maksimimäärää.

Näitä upeita Studio Taikalyhdyn kuvia katsellessani en voi sanoa muuta kun, että siinä he ovat. Täydellisen ihanat, rakkaat poikani: Oma viiden sarjani.

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Hämppispoika

Vappu meni jo, meillä leikitään yhä roolivaatteilla. Eikai koskaan ole väärä aika roolileikkeihin?!! ;)

maanantai 5. toukokuuta 2014

Naperonappisilmä

 Maaliskuussa meidän perheen pienimmäinen täytti sen maagisen 1 vuotta! Hurjan ihanan persoonan olemme joukkoon saaneetkin, 72 senttiä onnea ja iloa, rauhallisen tasaista poikalasta!
Studio Taikalyhdyn ottamissa kuvissa Alvinilla kävi vain pienen hetken hymyn häivähdys kasvoillaan. Mutta, mitäpä sitä väkisillä nauramaan/hymyilemäänkään, jos perusluonne on mietteliäämpi.  Tässä kaksi suosikkikuvaani teille nähtäväksi. Kiitos Pia kuvauksista ja blogiyhteistyöstä kanssamme!

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kesävermeet


Alvinin kesävaatevarasto sai täydennystä farkkulippiksellä ja raitabodeilla viime viikolla. Muutamat shortsit ollaankin jo aiemmin hankittu. Puuttuu enää kesäsandaalit.

lauantai 3. toukokuuta 2014

Arkikuvia

Viimeviikolla osallistuttiin facebookin arkikuvaushaasteeseen; viitenä päivänä laiteltiin kuvia ja kerrottiin arjestamme facebookin puolella ja haastettiin joku mukaan jokaisena arkikuvauspäivänä..

Tämä kuva on otettu sunnuntaiaamuna.

perjantai 2. toukokuuta 2014

Kätevä kotona -lasermittausväline

 Nyt loppui se rullamitan kanssa pelleileminen, ainakin meillä! Olen lahjakkaasti onnistunut hajottamaan useita rullamittoja tämän rakennusprojektimme aikana. Varsinkin pidempiä juttuja mitatessa rullamitalle on käynyt jos jonkinmoista vahinkoa. Kevätmessuille osallistuessani Biolanin ja Boschin järjestämään tilaisuuteen sain kivasti tietoa laitteista joita Boschilla löytyisi meidänkin perheen tarpeisiin mm. maaliruisku olisi aitaprojektiin todella kätevä ja kukapa ei robottinurmikonleikkuukonetta omaan pihaansa haluaisi! Kaikki paikalle saapuneet bloggaajat saimme laser-mittausvälineen kiitoksena Boschin edustajalta nyt on jo vähän  testailtukin sitä..
Laite olisi ollut varmasti kätevä jo ihan rakennusaikoina, se on pieni ja kevyt ja kulkee hyvin mukana.Helppokäyttöinenkin laite on, ei monia epämääräisiä nappuloita ja nippuloita. Nyt rakentamisen loppuvaiheissa sitä voi käyttää edelleen erilaisiin mittausjuttuihin vaikkapa pihakivetyksen kanssa tai kun rakennetaan kasvulaatikoita puutarhaan. Mittauslaitteessa on muisti joka muistaa pari viimeisintä mittaa, joten sekin helpottaa mittailuhommaa ja erillisiä muistiinpanovälineitä ei kaivata.

Tässäpä vaikka oiva idea lahjaksi äitienpäivänä äidille joka on kova puuhastelemaan pihalla/erilaisten projektien parissa. ;)  Pieni kiva ja näppärä "turhake" jokaisen omakotitalojan taskuun.