torstai 7. kesäkuuta 2012

Ja taas, ja taas ja taas...

..Nimittäin kuvia ja juttuja lähinnä pihalta.

 etupiha jää vielä toistaiseksi laittamatta, koska piha on täynnä noita pihakiviä ja muita maa-aineskasoja mitä vielä vähän puuttuu..(soraa, asennushiekkaa..)
 Mutta yhden kulmauksen etupihaan sain jo "valmiiksi" ja sinne lykkästiinkin pari punaherukkaa, mustaherukkaa ja karviaisia. Pari puskaa vielä puuttuukin noista suunnittelemistani.
 Kuoriketta/koristekatetta pistin pensaiden juuriin, tosin niitä ei ole vielä rajattu millään. Jos vaikka tuo ehkäisi vähän kosteuden haihtumista.
 Miun ekana tekemä mukula-alue sai rinnalleen tuon multakerroksen, tosin tuohonhan myllätään vielä kukkapenkki, pitkä ja kapea, taloin myötäisesti. Tähän haluan krookukset ja sipulikukkaset, jotka ekana nousevat esiin talven jälkeen. Lisäksi muutamia perennoja siihen suunnitteella. Tuo on siis ruokailuerkkerin ikkunan alus.
 Kiipeilykivialue, tykkään noista kivistä aika paljon. Antavat ilmettä meidän pihalle joka muuten olisi melkoinen "golfkenttä".. Kivien taakse on tulossa vielä yksi puu ja tuossa kiviä lähinnä oleva puu on kirsikkapuu. Ja sitä seuraava onkin jo omena. Tuosta omenapuusta lähtee 6 puun "suora" rivistö kadulle päin.
 Kivien "takana" on yksi vadelmapensas. Meillä kasvaa tontin ulkopuolella, "jorpakossa" villivadelmaa, jota jo  viimekesänä poimittiin ihan pakkaseenkin.
 Raparperi pääsi myös kiven taakse suojaan. Luultavasti tämä raparperi tulee vielä muuttamaan, kunhan sen aika on..On asioita, joitten takia ihan kaikkea ei voi vielä istuttaa paikoilleen..
Meidän tosi uhkea pihasyreeni. Tästä pitäisi tulla ihana, pensasmainen ja valkokukkainen pihan kaunistus. Tällä hetkellä lähinnä sääliksi käy onnetonta, pientä "varpua" pihamaalla.. Miksi ihmeessä nuo kasvit onkin noin pieniä, haluis jo ees jotain isoa tontille!

Kerrataas vielä tämän päivän istutukset;

Omput:
Punakaneli
Melba
Vuokko (valkoisen kuulaan uusi, paranneltu versio)

Luumut:
Sinikka
toinen minkä nimi unohtuu aina

Kirsikka
Raparperi
Pihasyreeni
Vadelma (Takalan herkku)

Karviaiset (Lepaanpunaista) (+ yksi vihreä joka puuttuu!)
Mustaherukka (Öjebyn)
Punaherukat (nimet hukassa)

Haaveissani vielä tämän kesän aikana yritän pihaan saada;

Nurmikon siemenen ensitilassa laitettua (pallokenttänurmi)
Angervot talon takaterassin taakse
Kivikkokasvit pikkupengerrykseen
Ruusuorapihlaja
Ja syksyllä niitä sipulikasveja sitten kanssa
Niin ja kavereilta tulee kirsikkapuita
ja kaverin äidiltä perennoja

=)
 kiipeilykiviltä talon taakse päin katsottuna. Tuolla näkyy meijän huvimajan pohjakin jos oikein tarkkaan tihrustaa katsoa..
 Puurivi. Nyt vaan rukoillaan, että ne selviäis hyvin tästä kesästä kun meni näin myöhäseksi istuttaminen. Onneks näytti sille, että sadekelejä on tulossa..
 Etupihan kasat.. Siinä on kottikärrille hommaa. Yksi kuorma multaakin otettiin siihen kärriä ootteleen. Saapi laitella vaikka kukkapenkkejä.

Meijän "viihtyisä" etupiha. Pihakivikasojen takana se multakuorma. Ja kaivurikin vielä siellä. *huoh*  Voin sanoo, että on pari päivää tullu juostua pihalla. Ihan kauhee vauhti päällä. Onneks oon saanu olla paikalla, enkä ole ollut töissä tämän pihaprojektin aikana.

Vaan vielä olisi miljoonabiljoonaa hommaa tekemättä pihalla ja menee aikaa ennen kun päästään siitä edes jossain määrin nauttimaan. Mutta mä niiin toivon, että saan ne juhlani ystäville ja kavereille sekä uusille naapureille järjestää loppukesästä.

Nimimerkillä, nurmikon kasvamista odotellessa.. (vaikkei ihan vielä oo siemenkään laitettun)


3 kommenttia:

  1. Näyttääpä teillä jo hyvältä. Nuo kivet sopivat tosiaan tuohon paikkaan hienosti.

    VastaaPoista
  2. Ihanan paljon kaikenlaista! Innoissani seuraan muiden pihaprojekteja, kun oma alkaa vasta loppukesästä tai ens kesänä - saa poimittua ideoita talteen :)

    VastaaPoista
  3. Kivalta näyttää :) Hyvin kun tekee, siitä on iloa pitkään. Meillä puut ovat selvinneet kesistä, mutta eivät talvista. Pakkanen ja rusakko tuhoavat niitä vuoron perään. Pitäisi perustaa puiden ympärille koiratarha vahtikoirineen, niin pysyisi rusakko kauempana ;) Pelkkä verkko ei ole pidätellyt.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!