tiistai 26. kesäkuuta 2012

Piha sai uusia juttuja

Kävin ystävättären kanssa tänään vähän hummailemassa, kun sain vinkin naapurista, että Ainolan piha voisi olla tutustumisen arvoinen juttu.

 Olenhan minä tuon Savitaipaleella sijaitsevan Ainolan pihan useita kertoja ohimennessä nähnyt, mutta se on juuri sellaisen matkan päässä (45 km Lappeenrannasta) ettei pidemmälle reissatessa tule pysähdyttyä.. Nyt kuitenkin tehtiin "jätskiretki" ABC:lle, tai ainakin se lapsille markkinoitiin sellaisena, ja oikein vartavasten mentiin sinne. Kokemus oli ihan kiva, kyllä kannatti lähteä ja shoppailtuakin tuli. Kaveri osti omat juttunsa ja minä ostin 6 kpl koivuangervoja ja Kameliajasmiken. Muuta en uskaltanut tällä erää ostaa, koska tuolla on vielä 3kpl pensashanhikkeja ja alppiruusu odottelemassa istutustaan. Yritän ostaa vähän kerrallaan, ettei kovin kauaa tarviis kasvien odotella.

Kuvassa koivuangervo

                                                          Kameliajasmike (kuva netistä)

                                                         Kameliajasmike (meiltä kuvattuna)
                                               
                                       Juhannuksen tienoilla istuttamani keijuangervot, näitä
                                        tuli talon takapuolelle, terassin lähettyville kolme kappaletta.
                                    Koivuangervot näkyvät ruokailutilan ikkunan alla. Kuinkahan nopeakasvuisia nämä ovatkaan, näyttävät niin minipieniltä vielä..


Ps. Mitä ihmettä teen 12kpl:lle mansikan taimia, jotka ovat jo raakileilla! Ystävätär toi tänään minulle sellaisia laatikollisen.. Olisikohan paras ratkaisu ostaa sellaiset kasvatussäkit ja tunkea ne niihin? Onko kellään ideoita?

3 kommenttia:

  1. kasvatussäkit kuullostaa ihan hyvälle, kommentoi mies. Eli uskoisin menestyvän säkeissä, jos et halua niitä maahan istuttaa.

    VastaaPoista
  2. Helpoin tapa mansikoille on tietty se kasvatussäkki tai sitten vaikka starkissa on myynnissä kasvatuskehä. On ruskeasävyistä mäntyä 59e kesäkuvaston mukaan. Siihen maan mukavasti multaa ja mansikat kasvamaan.

    terveisin Lappeenrannan itäpuolelta Salla

    VastaaPoista
  3. Helpointa ja nopeinta olisi varmaan tuo säkki/lodjuratkaisu, mutta toisaalta jos teet niille taimille pienet multapenkit jonnekin, niin siellähän ovat sitten jo odottelemassa tuleviakin kesiä ;) En tiedä miten sen talvehtimisen kanssa on jos laitat säkkiin?!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!