torstai 28. helmikuuta 2013

Finlayson -Arvonnan voittaja on selvinnyt!

Kuvassa olevan kylpyhuoneen maton, voitti blogiarvonnassa tänään:
 
Jonspe
 
taijamaija@pp.inet.fi osoitteeseen voisit laittaa tulemaan osoitetietosi niin osaan lähettää oikeaan paikkaan palkinnon!
 

 
ONNEA VOITTAJALLE!
 
 Ps. Finlaysonin J.F by Finlayson mallistoon kuului ihania jättikokoisia pyyhkeitä, jotka tuntuivat laadultaan aivan "hotellipyyhkeiltä", jos kaipaat siis todella laadukkaita ja isoja pyyhkeitä kotiin niin kannattaa käydä kurkkaamassa. Itsellä jäi ne vähän polttelemaan näppejä.. ;)


Väriterapiaa Polarn O.Pyretin kevätasusteista!

Pienimuotoinen yhteistyöprojekti Polarn O.Pyretin kanssa näin kevään kunniaksi.
Pääsin tutustumaan Pop:iin heidän kevätasusteiden valikoimaan. Hyvin oli herkkuvärinen koko myymälä ja hetken katseltuani tuotteita tulin siihen tulokseen, että kaikki on tarkkaan mietittyä ja sopii yhteen toistensa kanssa. Hauskoja kevätkokonaisuuksia on siis luvassa katukuvaan kunhan kevätvaatteisiin siirrytään!
 
 
 Minun kaksi ehdotonta suosikkiani tämän kevään Pop:in mallistossa ovat tämä vöissäkin näkyvä kaunis vaaleanpunainen sävy! Tätä vaaleanpunaista on tarjolla pienille ihmisille monenmoisessa muodossa.
 Toinen ehdoton kevätsuosikkini on tämä kevään punainen denim-haalari, joka mielestäni on erittäin unisex-värinen ja kaunis. Olisin voinut huolia meidänkin pojille tällaisen. Tässä kuvassa haalariin on yhdistetty sinisävyinen huivi, joka antaa oman ilmeensä. Erilaisilla asusteilla kuten pipoilla ja hansikkailla, sekä huiveilla tämä haalari menee sekä tytölle, että pojalle!
"Virkatun" tyylisiä pipoja oli hyvin iloisissa sävyissä, muodoltaan tämä pipo on aika kiva koska se suojaa kevätviimalta hyvin lapsen niskaa ja poskiakin tarvittaessa.

 Trikoopipoja iloisissa väreissä! Oma suosikkini on kuitenkin ehkä se perus raidallinen Pop:in trikoopipo, mutta nämä ovat kyllä melkoisia karamellejä ja sointuvat muunmuassa Pop:in laadukkaisiin Windfleece-takkeihin, joita hieman tuolta kuvan peilistä heijastuksena näkyykin.

Farkkulippis, Farkkutakin, miksi ei Denim-ulkoiluasun tai vaikka ihan tavallisenkin kaveriksi..
Kuvassa olevat farkut ovat muuten myös yksi kevään suosikeistani ja harkitsen vakavasti hankkivani tuollaiset perheemme 3,5 vuotiaalle! Hän tykkää farkuista ja nuo turkoosit istuisivat niin monen kevät/kesävaatteen kanssa mitä olen hänelle hankkinut.

Raitapipoja, iloisia sormikkaita, vauvan "tumppuja"..Melkein mikä tahansa sattuu minkä tahansa takin/haalarin kanssa!
"Örkkikuosia" ja raitoja. Ja noita herkkufleecejä.
 
Palkkioksi tästä yhteistyöstä valitsin perheen kolmelle pienimmälle kevyet kevätpipot ja sormikkaita. =)

Jos alkaa arki maistua harmaalta, niin kipinkopin väriterapiaan Polarn O.Pyretille! Kuvat on otettu Lappeenrannan Gallerian myymälästä. Näitä tuotteita voit ostaa myös Polarn O.Pyretin verkkokaupasta, osa tuotteista onkin linkitetty suoraan sinne.

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Pyjamabileet

Hölläillään on ehkä maailman ärsyttävin sanonta, mutta voisin kyllä tämän päivän meininkejä kuvailla juuri tuolla termillä. Pienimmät lapsista ovat edelleen yöasuissaan vaikka kello käy jo pitkällä iltapäivää. Joskus vaan tekee hurjan hyvää olla vaan, tekemättä yhtään mitään. =)
Kuvan Maileg-hahmot ovat järjestäytyneet yhteiskuvaan, siellä poikapuput ovat vielä pyjamissaan, ihan niinkuin meidän pojatkin.

lauantai 23. helmikuuta 2013

Loistettiin kilvan kevätauringon kanssa!

Meillä aina lauantaisin on harrastepäivä. Aamulla on isoimman lapsen uintiharkat ja iltapäivällä kahden isoimman tanssi. Pojat tanssii Gospel-tanssia ja ovat tanssineet jo useita vuosia.
Me loppuperhe, eli minä, mies ja kaksi pienintä mennään yleensä ruokaostoksille sillä välin. Tänään ajattelinkin kokeeksi laittaa välikausiasut kauppareissulle. Pojat tuppaavat valittamaan, että on hiki tai tulee kuuma toppavaatteissaan. Nyt oli oikein sopiva, talvikengissä ja hanskoissa, mutta ohkasissa takeissa/haalareissa.
 
 
 
Rakkaat lapset, joilla on monta nimeä; Irvin ja Iivan, Iippo ja Aapi, Älli ja Tälli, tilanteen mukaan poseerasivat kevätauringossa pukuineen ja voin sanoa, että tuo upea Reiman tämän kevään keltainen sävy kyllä loisti vähintäänkin kilvan auringon kanssa. Tänään huomasin, että tuossa Iivanin haalarissa on kiva kiristyssysteemi vyötäröllä; Ei olekaan enää naru jonka päässä on kiristin vaan samanlainen systeemi kuin monissa lasten housuissakin eli kumppari ja nappi-juttu! Pikkuhiljaa alkaa avautua uutuuksista uusiajuttuja.
 
Kenkäjutut kevääksi on vähän auki. Tilasin pienille piiperöisille ihanat Bisgaardin tähtitennarit, jotka ovat sellaiset eksoottisen harmaat, menee kyllä vähän kaiken kanssa, ehkäpä esim tulevan vauvan ristiäisiin ja siistimmiksi kengiksi.. Mutta nämä herkkukeltaiset Kavat-tennarit ovat olleet mielessäni juurikin näitä kevätasuja ajatellen. Näissä tuntuisi löytyvän vielä noiden poikien kokojakin.
Reimallakin olisi kyllä oma tennarinsa tarjolla, vaan sininen väri hieman arvelluttaa tällä kertaa (miksi ei voi olla harmaat, keltaiset tai mustat?).
 
Aurinkoista VIIKONLOPUN jatkoa kaikille!
 
Ps. Reimalla ihana kilpailu lapsisuunnittelijoille! Pääsette kilpailuun oikealla olevan palkin kuvasta klikkaamalla!!! Osallistukaahan, meillä ainakin on jo suunniteltu monenlaisia kuoseja!
 

perjantai 22. helmikuuta 2013

Hiihtoloma ja lomakuume!

Meidän pojilla, eskarilaisella ja koululaisella, alkoi juuri hiihtoloma! Mies ei pidäkään talvilomaansa nyt, vaan sitten vauvan synnyttyä, joten minä täällä nautiskelen olotilastani ja neljästä vilkkaasta poikalapsesta kokonaisen viikon.
Kuuntelin juuri radiosta, kuinka Lapin matkailu aina vaan vetää puoleensa Suomalaisia lomailijoita, mutta myös ulkomaanreissut on hyvin suosittuja. Ja arvatkaas vaan miten kovasti itsellä tekisi mieli päästä piiiiitkästä aikaa jonnekin lämpimään! Voin kertoa, että on hurahtanut kohta vuosikymmen edellisestä etelänlomasta, ei ihan mutta aika lähelle. Elämä vaan on ollut niin hektistä ja tilanteet sellaisia, ettei reissaamiseen ole ollut mahdollisuuksia. Ollaan kuitenkin miehen kanssa suunniteltu, että kyllä me joskus vielä... Ja se joskus on varmasti 10 vuoden päästä tällä lapsiluvulla, tukiverkostolla ja lastenhoitojärjestelyongelmilla. Mutta onpahan jotain mitä odottaa.

Tässä linkki muutamaan matkakohdevaihtoehtoon teille, jotka myös matkakuumeilette tai mietitte mahdollista tulevaa reissuanne. Pietari, Barcelona ja Berliini, ja monta monta muuta ihanaa historiallisen kaunista ja "varmaa" lomakohdetta. Itse en ole noissa koskaan käynyt, mutta ehkä sitten joskus... =)
HAUSKAA HIIHTOLOMAA MUILLE LOMALAISILLE!

torstai 21. helmikuuta 2013

Minut sai hymyilemään..

Greengaten ihanuudet, jotka tilasin vähän aikaa sitten..
Ikean korit, jotka kaveri toi Tampereelta saakka,
pieni herra pahvilaatikossa ja ennen kaikkea
 
TYÖKAVERIT
 jotka toivat valkoisia tulppaaneja ja
ihanan Amanda B-lasipurkillisen vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja
eilen vieraillessaan luonani täällä kotona mammaloman aloittajaisiksi.
 
Kiitos näistä ihanuuksista!
 
Ps. Vauvan todennäköinen syntymäpäivä on nyt tiedossa, vielä parisen viikkoa "kärvistelyä".
 

maanantai 18. helmikuuta 2013

Meidän lasten kevätvaatevalinnat!

Minä ja pojat saimme kunnian toimia yhteistyössä Reiman kanssa. Reima ei meidän perheelle todellakaan ole uusi juttu, mutta Reiman uutuudet tottakai ovat! Meillä ollaan jo vuosia käytetty lähinnä Reiman ulkoiluasuja ja yksittäisten kokeilujen jälkeen, aina vaan palaan Reimaan.
Paras kommentti perheemme reimailusta on tullut kaupassa kun vieras setä tuumasi, että "mitäs Reimoja täältä oikein tulee?", kun perheemme kolme pienintä, pienillä ikäeroille olevaa natiaista Prisman kärryn vieressä totisina kulki. En voinut kuin hymyillä. On Reimoiksi joskus muulloinkin poikia tituleerattu, kun vaatteet rimmaa toisiinsa ja joka puolella lukee merkki "Reima". ;)
 
Pojat saivat valita kevään 2013 mallistosta ihanuuksia oman mielensä mukaan, niinpä viime viikolla kävimme shoppailureissullamme Reiman liikkeessä Lappeenrannassa (Family centerissä!).

Irvin, pian 5 vuotta täyttävä noin 106 senttinen nuori herra sai valita oman suosikkinsa. Ja se oli kelta-harmaa-musta-valkoraidallinen takki, sekä siihen sopiva pipo. Äidin piti hetki siristellä silmiään ennen kun tottui tämän kevään trendiväriin keltaiseen, mutta nyt muutamassa päivässä olen jo suorastaan hullaantunut siihen! Mikä ihana piristysruiske ja kuinka mukavasti takki erottuukaan tuolta harmaudesta sitten ulkoiluhetkissäkin. Takki on oikein hyvä valinta ja sen kanssa menee hyvin mustat tai harmaat Reimatec-housut, meillä ne on tänä keväänä harmaat. Irvin takin koko on nyt 116.

 

Iivan 3,5v sai myös harkita omaa vaatevalintaansa. Otettiin huomioon kuitenkin se, että veljesten vaatteet rimmaisivat hyvin yhteen. Ja niinhän ne kyllä tekivätkin. Iivan valitsi samaa kuosia olevan Reimatec-haalarin kuin isoveljensä Irvinkin. Ihan hyvä valinta. Pipoksi valikoitui harmaa-musta-raidallinen pipo pienellä keltaisella yksityiskohdalla. Voi kuinka kiva parivaljakko näistä pienimmistä herroista tulikaan.  Iivan on pituudeltaan noin 96 senttiä ja haalarin kooksi valikoitui 104. Plussaa Reimalle siitä, että tänä keväänä mallistoa on kavennettu selkeästi, vaatteet istuvat kivemmin normaalipainoisille/hoikille lapsille kuin aiemmin.Ennenhän Reiman haalarit olivat melkoisen leveää mallia.

Edvin 6v on nyt eskarissa ja syksyllä olisi kouluun meno. Haluttiin Edvinille jotain vähän isomman pojan juttua. Hän saikin Reiman Denim-henkisen takin. Itse hän halusi valita siihen kaveriksi harmaat hansikkaat ja mustan peruspipon. Tämä takki menee myös sekä harmaiden, että mustien housujen kanssa. Edvin on nyt noin 116cm pitkä ja takin sopiva koko oli 122. Aiemmin esittelinkin vauvan keväthaalarin täällä, sehän on myös tuota ihanaa denimiä, hieman vaaleampana kuin Edvinillä.

Perheemme "teini" 11 vuotias reilu 160 senttinen Anton valitsi Reiman nuorisomallistosta 164 senttisen mustan Reimatec-takin, jossa hauskana yksityiskohtana on eriväriset vetoketjut. Aluksi hän oli aivan varma, että haluaisi oikein värikkään takin ja kyseistä takkia olikin oikein räiskyvän oranssina, mutta pupu meni pöksyyn viimehetkellä ja tuttu ja turvallinen musta väri lähti mukaan. Äidille tämä varsin hyvin sopi, sillä käyhän tämä paremmin yksiin muiden poikien vaatteiden kanssa nyt. =)



Tulette vielä kuulemaan lisää Reima-kokemuksistamme täällä blogissa!

lauantai 16. helmikuuta 2013

Voiko olla ihanampaa?!

Kysyn vaan, voiko olla ihanampaa kuin Mailegin pupu tai hiiri, tai muut Mailegin ihanat tuotteet? -Ei voi. Tai no ehkä, ehkä LAATIKOLLINEN ihanuuksia! Tässä vähän vinkkiä tulevasta teille lukijat. Lupaan lähiaikoina Maileg-aiheisia ihania postauksia ja arvonnan, jonka meinasin suunnata pääsiäisen tietämille. Just wondering if there is anything more lovely than a bunny or a mouse by Maileg? Or any other adorable products by them? No, there cannot be. Well, maybe a BOXFUL of those beauties! Here’s a sneak preview of what’s coming. I promise you some Maileg related posts soon and some giveaways for the lucky ones when the Easter approaches.

torstai 14. helmikuuta 2013

Vauvan välikautta ja vähän talveakin, meidän perheen tapaan Reimaa ;)

Vauva vielä masussa möllöttää, mutta vaatetusta on jo shoppailtu hyvään malliin. Reiman kevättä, vaaleansinistä denimiä on ajateltu pikkuiselle kesän viileimpiin keleihin ja ostettu sillä silmällä, että mahtuisi vielä syksyllekin. Denimhaalarin kaverina lipallinen pikkuinen hattu. Huhupuheet kertovat, että Reimalle on syksyllä tulossa joku ihan uusi newborn-mallisto, jota tässä jo kiivasti odotellaan. Denim-asun kaveriksi tuli talvimalliston fleecetöppöset ja neuletöppöset käsiin, uskonpa ettei pikkuisella voi koskaan olla liian lämpimät kädet, vai voikohan? ;) Kevätmallistossa oli myös mielenkiintoiset raidalliset tumput tarjolla, niihin oisin ehkä kaivannut nyöriä joka pitää molemmat tumput toisissaan kiinni ja tallella. Ennestään meillä taitaa löytyä jalkoihin Reimatecin töppöset ja villasukkia myös on kiva pitää pienissä jaloissa ennen kun kenkien aika sitten isompana tulee. Reiman verkkokaupassa on ystävänpäivän kunniaksi talvimallistosta jo alennetuistakin vielä -10 prosentin ale, kannattaa hyödyntää sitä nyt mikäli vielä aikoo edullisella ensi talven haalarin hankkia! Meille lähti mukaan tuo ihana tumma talvihaalari tulevaisuutta ajatellen ja sieluni silmin nään siihen kaveriksi ihanan värikkäät rukkaset, kypärämyssyn jne. =) Myöhemmin postausta isompien poikien tämän kevään asuista, jotka tulevat olemaan nekin Reimaa! Ps. Edellisen postauksen arvontaan kannattaa osallistua! Vielä on hyvin aikaa!!! IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ BLOGIYSTÄVÄT!

tiistai 12. helmikuuta 2013

J.F. by Finlayson -arvonta!!!

Piipahdin tosiaan Finlaysonin myymälässä ja sain sieltä blogiyhteistyönä toteutettavaksi pienimuotoisen arvonnan! Arvonnassa palkintona on yllä olevassa kuvassa näkyvä laadukas ja paksu, harmaa sävyinen J.F. by Finlayson Premium-malliston Axel-kylpymatto. Kylpymatto on ihanan paksua ja ylellistä froteeta. Yhtä mukavan tuntuisia jättimäisiä kylpypyyhkeitä ja käsipyyheihanuuksia kyseisessä mallistossa on myös. Palkintona olevan Axel-maton mitat ovat 60 x 100.
Nämä beigen väriset Marie-käsipyyhkeet kotiutuivat meille myymälästä.. Laitan vielä viimeiseksi suosikkituotteeni tästä mallistosta
Tämän mallin nimi on Wilhelm percale-pussilakanasetti. Mielestäni tämä olisi niin herkullinen vaikkapa meidän perheen teinin huoneeseen, ei niin paljon harmita katsella vuodetta, joka tuppaa jäämään petaamatta aika usein.. ;) ONNEA ARVONTAAN KAIKILLE OSALLISTUJILLE! Arvonta-aikaa on 28.2. 2013 saakka ja kaikki osallistuvat siihen tasavertaisesti yhdellä arvalla kommentoidessaan tätä postausta ja jättäessään joko sähköpostiosoitteensa tai hyvin tunnistettavan nimimerkin tänne! VOITTAJA ILMOITETAAN BLOGISSA HETI ARVONTA-AJAN LOPUTTUA!!!(tai jos sähköpostiosoite on mukana, voin lähettää myös sähköposti-ilmoituksen) Ps. Arvontaa saa jakaa.


VOITTAJA ON ARVOTTU! Onnea Jonspe!!!

Luxusta arkeen ja iloa silmälle!

Minut pyydettiin Finlaysonin myymälään Lappeenrannan Myllymäkeen yhteistyökuvioissa ja tottahan minä innolla sinne suuntasin! Olenhan aiemminkin Finlaysonin kanssa yhteistyössä ollut blogin tiimoilta ja mm. arvonnan järjestänyt täällä. Sain tutustua perinjuurin uuteen J.F. by Finlayson premium-mallistoon. Tiesittekö muuten, että malliston ihanan vanhahatavat nimet kuten Emilie, Marie ja Carl nimet tulevat Finlaysonin tehtaan historiasta! Ihastuttava ajatus, sillä mallisto onkin hyvin perinteinen ja klassinen värityksiltään ja tyyliltään kauniine yksityiskohtineen.
Beige, valkoinen, harmaa, luonnonvalkoinen.. Ihania, kauniita värejä juuri oikeissa sävyissä. Ja upeita pellavakankaita tyynyliinoissa, pussilakanoissa, aluslakanoissa, pöytäliinana..! Laadusta ei näissä todellakaan ole tingitty, sen vaan tuntee maallikkokin kädessään kun koskettaa kankaan pintaa.. Percale-puuvilla suorastaan likuu käden alla ja tuntuu jokaisella sipaisulla yhtä hyvältä, se on tehty myös kestämään ja pysymään nukkaantumattomana ja laadukkaana.
Tämä ihana mallisto on saa lisää täydennystä jatkossa, joten mikään hetken hurma tämä mallisto todellakaan ei ole! Yllä olevassa kuvassa kivipestyä pellavaa oleva petaus ihanine tyynyineen. Päätin, että itselle on saatava myös tuollaiset takana olevat jättityynyt ja tyynyn pälliset. Ps. Finlaysonin ihanasta J.F by Finlayson mallistosta sain blogiin arvottavaksi tuotteen! Malttakaahan pysyä kuulolla, julkistan arvonnan lähiaikoina! Kerron sitten vielä lisää Finlaysonin vierailustani.

Yksiö alkaa olla täynnä

Kauheesti en itsestäni tänne blogiin ole kuvia räpsinyt, joten sallittakoon sen nyt tämän kerran. =) Enää ei ois montaa viikkoa, kun pääsen tästä olotilasta ja saadaan perheeseen uusi pieni ihminen ihmeteltäväksi, TERVETULOA maailmaan vauva!

maanantai 11. helmikuuta 2013

Olkkarin "rospuuttokelin" matto

Ostin joulukuussa meille VM Carpetin ihanan valkoisen, vitivalkoisen maton, kumisella pohjalla. Se on ollut aivan mahtava ja kaunis, mutta pari viikkoa oltuaan lattialla, meidän lemmikkimme Bobi meni ja oksensi siihen.. No, Fairyllä ensiapua, jäihän siihen tahra. Melkoisen hyvin se pysyi valkoisena, neljästä lapsesta, askarteluista, pesemättömistä tahmatassuista jne huolimatta eiliseen, kunnes; Joku pissasi matolle. Ei hajuakaan oliko se uhmaikäinen 3 vuotiaamme, vai koira!? Kumpikaan ei tunnustanut. Tulin siihen tulokseen, että nyt lähti valkoinen matto pesulaan ja odottamaan seuraavaa talvea. Askossa olikin ihania tähtimattoja, näitä nukkajuttuja ja semmoisia "puuvillamattoja", molemmanlaiset lähti mukaan edullisesta hinnasta kiittelin tuuriani! Vielä kun silmä tottuisi maton tummaan väriin.. Mutta ehkä tämä on suojaisampi väri kuin se valkoisenvalkoinen varsinkin kun kohta meillä on vauvan pukluja ja kuratassuja taas ympäriinsä..
Kevään sohvatyynyt vielä erikseen. =) Mintun vihreä ja Annon ihania pellavajuttuja. Mukavaa viikonalkua!!! Ps. Syyllinen taitaa istua tuossa uudella matolla.. ;)

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Lettusista, pulkkamäestä, hernesopasta..

...ja tietty laskiaispullista on meidän muksujen laskiaissunnuntai tehty! -Joskin kuva vähän hämää, pienet ei halunneet täytteitä pulliinsa vaan söivät ne mieluummin ilman. =) Minulle kyllä maistui kaikilla "mausteilla".

Seinä huutaa tyhjyyttään, toivottavasti ei enää kauaa..

Yläkerran "aulassa" on meillä tehty pelihuoneeksi tämmöinen pieni huone. Täällä pojat rakentelevat majoja, leikkivät uimahallia, rakentelevat legoilla (lattialla kuvassakin) tai muuten vaan möyhäävät. On lautapelejäkin pelailtu ja pleikkari majailee tässä huoneessa myös. Pelihuoneessa on isohko ikkuna tuonne "käytävän" suuntaan, siihen pitäisi saada vielä ruudutukset kuntoon, se on kuin jättiakvaario ilman ikkunan ruutuja.. Ja lisäksi huoneesta pääsee ulos, parvekkeelle. Valkoinen Ikean sohva siellä olla töröttää rahin kanssa ja sen sohvan takaseinälle on ajatuksissani ollut aina, että haluaisin pojista yhteiskuvan isona canvas-tauluna ja mustavalkoisena. =) Maanantaina ollaan menossa perhevalokuvaan ja toivon kovasti, että sieltä tulisi riittävän onnistunut versio, jonka voisin viimeinkin seinälle laittaa. Valokuvan molemmille puolille olen suunnitellut ostamiani valkoisia kynttilälampetteja, ne on vaan niin kauniit.. Muutaman viikon sisällä nähdään, millaiset perhekuvat meistä taas nappastiinkaan, pari vuotta edellisestä kerrasta aikaa.

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Kevät Greengateja!

Ihanaa, lisää kevätpostauksia tänne. ;) Greengaten kevättä oli jo tullut paikalliselle sisustuspuodille Joutsenon Leppälään (= maaseudulla). Helkkä Dreams -nimisen sisustuspuodin löysin viime syksyllä sattumalta ja sinne olen aina uudelleen ja uudelleen menossa. =) Palvelu on oikein kivaa ja puodin tarjonta ihanaa. Minun mukaani lähti Helkältä mintun värinen uunipata, muutamat vaaleanpunapilkulliset mukit, ihania keväisiä pinkkejä pilkkukeittiöpyyhkeitä, minttusia keittiöpyyhkeitä jne.. Vielä osa kevään Greengateista on sinne vasta tuloillaan, niitä jään innolla odottamaan. Laittelenpa jossain vaiheessa kuvia näistä ostamistani ihanuuksista. Ja vähän asian vierestäkin vielä; Viimein 1,5 vuoden rummuttoman kauden jälkeen meille saatiin hankittua Mielen lämpöpumppusysteemillä toimiva kuivausrumpu. =) Samaa settiä kuin pesukonekin, 8 kiloinen kennorumpu.. =)Huomenna sen pitäisi kotiutuakin jo. Hyvin olen pärjännyt ilmankin, mutta muistan kyllä millainen siunaus kuivausrumpu vauva-aikoina aiemmin meillä oli..

Projektit vaiheessa edelleen

Ehkä hieman eksoottinen kuva, mutta kun aurinko niin kauniisti paistoi, nappasin portaikostakin muutaman kuvan.Portaiden maali on muuten Tikkurilan Lumi-mallistosta se kaikkein valkoisin värisävy, se hohtaa auringon kanssa kilpaa kauniina päivänä.. Siinä samalla kun kuvailin portaita, sitten mietin, että voi ei. Edelleenkään meijän sähkömies ei ole tullut tekemään hommiaan loppuun! -USKOMATONTA- Ollaan useita kertoja pyydetty häntä ja nähtykin tällä samalla kadulla pyörimässä. Aina se lupaa ja lupaa.. Ja lopputulos on aina vaan se sama; IKINÄ se ei tule.
Portaikossa askelmien yläpuolella näkyy muutamia tuollaisia valkeita muovilätkiä. Niihin kuuluisivat portaikkoon suunnitellut valot, jotka toimivat aina hämärän aikaan ja tarvittaessa. Ärsyttää katsella lätkiä päivästä toiseen.. Ja kohta voisi sanoa jo, että vuodesta toiseen..
 
Ja tuossa ylhäällä näkyy tuo meidän itse tekemä "sisäikkuna" joka on poikien pelihuoneeseen tehty, tuomaan valoa portaikkoon/käytävään jne. Siihen olen suunnitellut jo pidempään ruudutusta. Se on vähän akvaariomainen iso lasi-juttu vain tällä hetkellä. Mies on kieltänyt itse hankkimasta siihen mitään, eikä ovifirmakaan (mistä meidän sisäovet on) osannut auttaa asiassa kun viime viikolla kyselin. Pitäisi siis kehittää tuohon ikkunaan sopivat ruudukot, jotka irtoaa pesun ajaksi helposti.

Ps. Vielä siihen sähkömieheen palatakseni, että ei ole helppoa vaihtaa kesken projektin sähkömiestä. Sitäkin on suunniteltu. =/ (jos jollain nyt sattui tulemaan mieleen moinen ehdotus)



tiistai 5. helmikuuta 2013

Odottavan tunnelmia..

Helmililjat tuovat kevään tuntua meidän olohuoneeseen. Vaikka lumien sulamiseen tuntuu olevankin vielä iäisyys, on silti ihana haaveilla jo krookusten, tulppaanien sun muiden sipulikasvien noususta sieltä hangen alta.. Voi kun tänä vuonna kevät olisi sellainen nopea ja lämmin. Meidän pihapiirissä on pienoinen pupuongelma, ollaan kyllä viime keväänä/syksynä istutetuille hedelmäpuille laitettu pupuverkkoja, mutta sieltä ne olivat päässet verkon läpi töröttäviä oksia vähän jo napsimaan.. Ja jälkiä pupuista on kaikkialla! Toivottavasti nuo kasvit kestävät ekan talvensa hyvin, niin ja ne sipulikasvien sipulit, toivotaan ettei myyrät ole niitä popsineet ihan kaikkia masuihinsa.. (Ps. Pupukuvan on "stailannut asetelmaksi" 3 vuotias Iivan, ihan oma-aloitteisesti)

maanantai 4. helmikuuta 2013

Mielikuvituksentappo-muovailuvahaa

Pojat tykkäävät touhuta kaikenlaista, askartelua, piirtämistä, leikkelemistä, teippailua..Kaikenlaista pikkukätösten touhua. Nyt kun olen itse voinut hieman huonommin ja esim pulkkamäkeen lähteminen minulla on mahdottomuus, niin on pitänyt kehitellä kaikenlaista muuta touhua. Lelukaupan alehyllyltä tarttuivat joskus mukaan muovailuvahat, joiden mukana tuli tuollaisia "koneita", joilla voi tehdä mm. hampurilaisia. Nimesin oitis nämä muovailuvahat mielikuvituksentappo-muovailuvahoiksi, sillä nämä tuntuvat melko mahdottomilta muovailla muuten kuin juuri noiden muottien ja koneiden kanssa. =P Pysyttelemme vanhassa ja hyväksi havaitussa muovailuvahassa jatkossakin, hetken huumaa noistakin sai mutta se ei mielestäni riitä. =) Oletteko muuten kokeilleet tehdä itse muovailuvahaa? Sehän on suhteellisen helppoa ja muovailuvaha on aika kivaa, netistä varmasti löytyy paljonkin ohjeita siihen.

lauantai 2. helmikuuta 2013

Äiti, mie autoin siuta vähäsen..

"Äiti, mie autoin siuta vähäsen.."-Sanoin Irvin 4v yhtenä päivänä ja kuljetti minut yläkerran kylppäriin katsomaan, mitä on saanut tehtyä.. Poika oli näppäränä kaivellut kaikki vessapaperirullat kaapista ja laittanut ne "helpommin saataville". En tiennyt, itkeä vaiko nauraa, sillä olin juuri aikonut kuvata kevätkuvia kyseisestä huoneesta ja nuo rullat eivät nyt kovin silmiä hiveleviä ole.. Mutta: Ajattelin antaa elämän näkyä näissä kuvissa..!
Kerroinkin aiemmin, että kylppäriimme tuli vauvanhoitopiste. Kunhan hoitopöytä joskus jää tarpeettomaksi, on tuohon samaiselle paikalle suunniteltu suihkukaappia, siellä on vesipisteet ja viemäröinnit jo kunnossa. Itseasiassa minä olen suunnitellut siihen minikokoista tassuammetta, mutta mies ei sitä vielä tiedä.. ;) Hyvin on herkkää vaaleaa tämä kevät tuonut väreissä tullessaan. Alakerrassa on olkkarissa, ruokailutilassa ja vähän keittiössäkin vaaleaa mintunvihreää piristämässä mustavalkoisbeigeä yleisväritystä. Hyvää viikonloppua kaikille ihanille lukijoille!