torstai 20. maaliskuuta 2014

Infoa lapsen kenkien hankintaan!

Jokin aika sitten sain mahdollisuuden tehdä blogiyhteistyötä lemppari kenkäkauppani kanssa. Tämä kenkäkauppa on verkkokauppa josta olen viimevuosina tilaillut pojille ihan parhaita jalkineita. Tämä postaus on tehty blogiyhteistyönä Pikkujalat -verkkokaupan kanssa ja tekstit on suoraan heidän vinkkejä kenkien hankintaan.
 

Ensiaskelkengät on hyvä hankkia kun lapsi alkaa ottamaan askelia itsekseen.

Kenkien valinnassa on hyvä huomioida seuraavia seikkoja:
Materiaaleista nahka on mainio luonnonmateriaali kengissä; hengittää ja antaa periksi sopivasti käytössä. Myös kangaskengät, tai ainakin osin kankaiset kengät käyvät, mutta silloin kannattaa varmistua siitä että kangaskengät ovat tukevat ja vuoratut myös.

 Muuten kengistä: Kantapään kohta alhaalta kengässä  pitää olla napakka, eli nk.hyvä kantakappi.  Nahkakengissä yleensä onkin, mutta huomioi tuo seikka erityisesti kangaskenkien kohdalla.
Ensiaskelille tarkoitetut kengät nousevat yleensä vähän ylemmäs nilkkaan, ja nauhakiinnitys on hyvä, mutta nykyään käytetään paljon myös tarrakiinnitteisiä ensiaskelkenkiä.
Kannattaa vähän tuilla lapsen jalkaa;onko pullea/hoikka, matala jalkapöydän päältä, vai korkea.
PikkuJalat.fi-verkkokaupassa on mainittu kunkin jalkinemallin kohdalla lesti; onko normaali/kapea/leveä. Suurimmalle osalle käy normaali lesti, mutta kannattaa huomioida tuo seikka sen mukaan miltä ne oman lapsen jalat näyttää.
Jalkaterän mittaaminen on tärkeää kun valitaan oikean kokoisia kenkiä lapselle, oli ne sitten ensiaskelkengät tai isomman lapsen kengät.
Eri kenkämallien mitta senteissä vaihtelee, ja siksi kokonumeroa ei olekaan syytä tuijottaa niin tarkasti.
Jalan mittausohje: Jos  lapsi seisoo, tuettuna vaikka, niin aseta lapsi seisomaan selkä seinää vasten, kanta jalkalistaa vasten. Jalkaterä kohtisuoraan aikuista kohden seinästä; varmista ettei ole varpaat kippurassa,ja paina vähän jalkaterää lattiaan ja piirrä viiva pisimmän varpaan päähän. Kun lapsi on asettunut pois, on helppo mitata jalkalistasta viivaan tuo jalkaterän mitta.
Voi vaikka teipata valkoisen paperin lattiaan juuri alkamaan jalkalistasta, niin piirretty viiva näkyy hyvin paperilla. Voit käyttä myös PikkuJalat-verkkokaupan tulostettavissa olevaa jalkamallia.
Jos tuntuu haasteellisesta, niin lapselle jotain mielenkiintoista tai herkkua käteen ;) niin onnistuu parhaiten.
Jalan mittaan lisätään kasvuvara, joka on yleensä 1-1,5 cm. Jos on korkea/pullea jalka, kannattaa varaa huomioida n. 1,5 cm kenkiin jotka tulee heti käyttöön.
Hoikalle jalalle vähän vähemmän.
Jos ostat kenkiä etukäteen, huomioi että pikkuisen jalat voi kasvaa n.2mm (eli 0,2cm )kuukaudessa. Lisää tuo vara edellisiin mittoihin sen mukaan milloin ajattelet kenkien tulevan käyttöön.
PikkuJalat.fi-verkkokaupassa on mitattu kaikkien kenkien sisämitta erityisellä kenkämitalla kannasta kärkeen, jolloin on helppo valita oikea koko.

Mikäli kaipaat apua kenkä/kokovalinnassa, autamme mielellään!

1 kommentti:

  1. Lasten kenkien hankkiminen onkin yksi haasteellisimmista tehtävistä. Ihanat kengät teidän naperolla :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!