tiistai 25. maaliskuuta 2014

Päivä ammattilaisen linssin edessä

 Saimme mahdollisuuden tehdä upean blogiyhteistyön Valokuvaamo StudioTaikalyhdyn kanssa. Tämä kyseinen valokuvaamo sijaitsee Karkkolassa Lappeenrannassa, aivan kaupunkin liepeillä mutta maaseudulla. Upeassa maalaismiljöössä. Maalaismiljöötä ja sen ympäristöä ja siihen liittyviä asioita on hyödynnetty kauniissa potreteissa, joita kuvaamossa oli nähtävillä.
 -Perheemme halusi luontevan ja rennon perhekuvan ja kuvan veljessarjastamme. Perheemme on suurehko, koska siihen  kuuluu meidän aikuisten lisäksi viisi eläväistä poikalasta ja koira. Koirahan oli tietysti mukana kuvauksissa. Ajattelin, että siinäpä onkin kuvaajalle haaste. Mutta meitä kuvannut Pia kertoi, että on kuvannut isompiakin porukoita!
 Vaatteet valokuvaan valittiin suoraan käyttövaatteista, jotka värimaailmaltaan sointuisivat toisiinsa. Muuta "pukukoodia" emme kuvaan halunneet. Valkoinen tausta oli oma ehdoton toivomukseni, onneksi ammattilaisvalokuvaaja Pia Alatalo pystyi heti hahmottamaan mistä on kyse ja millaisia kuvia haluaisin meistä otettavan.
Salamavalojen räiskeessä ja vieraassa ympäristössä lapset rentoutuvat yllättävän nopeasti. Alkuun on pientä kankeutta ja koska poikamme ovat joskus hieman hitaasti lämpeneviä, hymyjen metsästys on ..no se on joskus mahdoton tehtävä. Ja onko aina edes pakko hymyilläkään?
Pienimmäisen pojan metsästäminen valokuvaan oli ihan oma haasteensa, sillä hän on kova konttailemaan ja kiipeilemään. Alvinin 1v syntymäpäivä on ihan lähihetkinä joten halusimme 1v valokuvatkin nappasta siinä samalla. Yllättävän reippaasti lapset jaksoivat pitkän ajan olla tuolla studiolla ja lopuksi päästettiin heidät ulos vähän jäähdyttelemään ja jalottelemaan maaseudun rauhaan.
Voin suositella muillekin kyseistä Valokuvaamoa. Kuvaaja oli ihanan kärsivällinen ja rauhallinen, vaikka meidän porukka on, no se on mikä on. Ei nyt ihan apinalauma, mutta joskus jotain sinne päin.. ;)
Kiitos Pialle!

Myöhemmin näytän teille vielä nämä perhekuvauksen helmet tai ainakin joitain niistä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!