keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Väliaikatietoja vaan

* Keittiöasiat pohdinnoissa kovasti. Puustelli veti uuden vedon; Heille tulee uusi kiiltävä valkoinen ovimalli, johon pääsen tutustumaan piakkoin. Ja hintaa hiotaan yhä. Topikeittiöt heittivät kirveen kaivoon tai miten sen nyt sanoisi kauniisti ja Parma vielä mukana kuvioissa. Katellaan. Onneksi ei vielä(kään) ole hoppua.

*Vakuutus rakennukselle hankittu, siinä sivussa myös ulkorakennukselle. Ja voimassa ollut koko ajan irtaimistolle vakuutus kyllä. Pohjola on meijän vakuutusyhtiö. =)

*Perjantaina alkaa nousta ulkorakennus! Se tuli ihan puun takaa, koska mie käsitin että sen pitäisi alkaa vasta maanantaina. Mutta parempi näin. Ainoo, että miehellä iskee paniikki vielä noitten lumitouhujen kanssa, niitä riittää edelleen..Ja koko ajan lisää tulee. Kauhulla odotan suojasäätä jota nyt on lupailtu..

*Parketteja ja laminaatteja olen katsellut myös vähän

*Laattapisteen suunnitelma oli ihan  loistava ja ainakin osa laatoista tulenee sieltä kautta sitten. Tarjous saadaan vasta ensiviikolla kun myyjä saa ne laskeskeltua valmiiksi.

Kaikin puolin hyvällä mallilla, kaikki aikataulussa ja asiat reilassa. Niin joo ja nyt pitää alkaa miettimään lainanottoa projektiimme. Nyt on mennyt rahaa 50 000 euroa ja kohta paukahtaa niin suuri lasku talotehtaalta, että alkaa rahavarannot olla sillä mallilla, että parempi alkaa miettimään sitä. Elikäs kiinnityksiä haemme talolle maanmittaustoimistolta. (Ja tämä on minulle aivan uusi asia ja sain tämän asian vastuulleni.) =) Me ei aiota pankkia käyttää tässä välikätenä, koska se vie rahaa niin paljon välistä ja asia kuitenkin tuntuisi olevan suhteellisen helppo hoitaa näin itsekin. Katsellaan mitä tästä seuraa.

10 kommenttia:

 1. kaupungintalon kautta kiinnityksiä hakemaan...hyvä ja helppo tapa säästää rahaa, ajasta en olis iha varma

  VastaaPoista
 2. =) Onneksi ei ole vielä kiirettä, onko omakohtaisia kokemuksia kauanko kestää tuo? Nimittäin maanmittauksen täti sanoi kun soittelin, että saa aika nopsaankin jos muistaa mainita että on kiire. Sen tarkemmin ei sanonut.. Koska en edes tullut kysyneeksi, kun ei vielä ole kiirusta..

  VastaaPoista
 3. Kilpailutimme - puhtaasti mielenkiinnosta - vakuutusyhtiöt jälleen kerran raksaprojektimme aluksi ja meilläkin Pohjola vei (jälleen kerran) voiton. Harmi vaan, ettei OKO sitten tehnyt kunnon lainatarjousta, joten jäi ne "viiden tähden vakuutuslaskut" saamatta.:) Kummasti nukkuu yönsä paremmin kun raksan vakuutukset on kunnossa.

  Me annoimme suosiolla kiinnitysten haun pankin tehtäväksi kun tuntuu, ettei millään itse jaksa / viitsi / jne. Muutaman satasen siinä olisi säästänyt. Muistaakseni kiinnitykset tuli vikkelään, viikossa kahdessa.

  VastaaPoista
 4. Meillä kesti kiinnitysten hakeminen 15min, joten saa ne nopeasti jos ei ole ruuhkaa :)

  VastaaPoista
 5. kyl paris päiväs onnistuu,samaa syssyy kertoo mille summalle.

  VastaaPoista
 6. Meillä myös kilpailutettu nuo vakuutusyhtiöt ja pohjola kirkkaasti halvempi kuin muut. Siis ihan huimat erothan noissa oli kyllä.. Säästöä sekin. =)

  VastaaPoista
 7. Jos jollain on hyviä vinkkejä, mille summalle kiinnityksiä kannattaa hakea tai siis miten jakaa vaiko vaan yhdelle isolle summalle, niin otetaan vinkkejä vastaan! =)

  VastaaPoista
 8. (En tiedä vaikuttiko pohjolan vakuutushintaan se, että edellisetkin kaikki perheen vakuutukset ovat sieltä, auto, lapset ; sairauskulu ja tapaturmavakuutukset, talo jne)

  Ja pankeista Sampo pankki on ollut meille toimivin, edullisin ja paras. Osuuspankilla ei ollut mitään saumaa meille lainan antajaksi..

  VastaaPoista
 9. Meille kun pankki (myös Sampo Pankki, kuinka ollakaan:)) haki kiinnitykset, summa oli reilusti yli haetun lainasumman. Pankit kait edellyttävät lainasummaan nähden noin 1,3 kertaisen määrän kiinnityksiä. Kannattaa myös huomioida tulevat muut mahdolliset lainat (tai budjetin ylitykset) ja hakea heti riittävä määrä niin ei tarvitse heti uusia hakea. Kannattaa varmaan pankista vielä tarkistaa, kuinka suuria kiinnityksiä kaipaavat.

  VastaaPoista
 10. Unohdin edelisestä: meillä kiinnitykset jaettiin osiin satoina tuhansina... siis x kertaa 100 tuhatta. Näin niitä voi vapauttaa sitä mukaa kun lainaa maksetaan pois. Jos kiinnityssumma on yhtenä könttänä, kiinnitys vapautuu vasta kun koko laina on maksettu... olen ymmärtänyt.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!