keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Maaninen vaihe pihalla

Kevät toi hillittömän tarpeen saada aikaiseksi asioita. Ainakin minulla näin käy aika usein.
Vaan eipä tuo tekeminen ole vielä ainakaan loppunut täällä meidän talossa/pihalla ja epäilenpä, ettei tule muutamaan vuoteen/vuosikymmeneen loppumaankaan. Tässä viime kesänä tehtyjä pihakiveyksiä, puolet suunnilleen tekemättä vielä. Ja näitä tulee reunustamaan joka puolelle mukulakiveysalueet noin 50cm.

Talon molemmin puolin on tulossa "istutusaltaat" muurin kivistä (osa niistä näkyy keittiön ikkunan alla), mursketta pitää tilata vielä ainakin yksi kuorma noiden muurien perustusten ja pihakivetysten alle. Pieni määrä multaakin vielä menee etupihalle ja autokatoksen takana oleva alue on täyttämättä ja mullitta edelleen..Olisin onnellinen jos talveen mennessä saataisiin nämä jutskat tehtyä.

 Kokonaiskuva katastrofipihasta. Siinä vasemmalla on pihakivetyskivet, joiden siirtoon olen pyytänyt kaivuria käymään meillä ja sitä vähän odotellaankin.
 Oikealla puolen taloa on hillitön seulanpääkiviläjä. Niiden parissa olen jo aikaa hyvin saanut vietettyäkin, tein viime kesänä talon sokkelin ympärille mukulakivialueet. Tuota mukulaa tulee kaikkien kävelyväylien molemmin puolin se 50 sentin alue, tekemistä siis riittää. Myös autokatoksen ympärille on samanlainen alue tulossa.
Tällaisiin puukarsinoihin olen kiviä nyt pari päivää laitellut, kauniimmat yksilöt läjästä valikoinut. Ja valikoin vielä jatkossakin, kunhan taas saan isännän lisää rakentelemaan miulle karsinoita. =P

Saunan ikkunan alla toinen kivikarsina. Karsinoiden alla on jo valmis mukulakiveys. Tuossa muuten on myös Biolanin nurmikkolannoite + kalkki pussukka, juuri muistinkin että ennen tulevaa sadetta on tuo lannoite leviteltävä! Saa sen heti imeytymään maahan, ei niin kovin kulkeudu pikkujaloissa sisälle.. Eli aamulla tuo homma edessä, huomenna pitäisi sataa.
Pikkuherrat halusivat päivällä pukeutua samanlaisiksi ja kokeilla tunnistetaanko heidät. =P Ihania vilperttejä.

Ja sitten vielä tämän päivän iljetys. Naapurin pihalta löytyi taas kyykäärme. Näitä meillä valitettavasti riittää täällä. =/ Yöks. Olen yrittänyt pojille puhua käärmeistä ja kuinka toimia jos kohtaa käärmeen tai käärme puree kaveria/itseä. Meillä on myös kyypakkaus koko ajan saatavilla.
 
Istuttelin iltani iloksi tänään vielä pari karhunvatukkaa, muutamia perennoja ja kärhöjä takapihalle. Valitettavasti alkoi jo hämärtyä ilta ja kuvat epäonnistuivat täysin. Keväällä istutellessa on kiva, kun ei tarvitse kastella koko ajan kasveja, kun maa on jo valmiiksi kostea. Ja nyt kun sadekin vielä on tulossa niin se on ihan plussaa.

Blogiani pyydettiin mukaan erääseen "portaaliin" vai miksikö näitä yhteisöjä kutsutaan, jonka alaisuudessa sitten bloggaajat kirjoittelevat. Olen sitä jäänyt vähän miettimään, että haluaisinko vaiko en. Jotenkin tällä hetkellä tuntuu, että hyvä näin. Onkohan ketään muita viimeaikoina pyydetty mukaan tuohon samaan juttuun? Rakennusblogeihin liittyen, oletteko lähteneet mukaan?

5 kommenttia:

 1. Kiva seurata tuota teidän pihan edistymistä, meilläkin pihaprojekti on ajankohtainen. Tuo teidän kivetys näyttää todella kivalta.

  Itse olen blogannut nyt puolisen vuotta portaalissa ja joku tovi sitten päätin, että siirryn takaisin bloggeriin, portaaleissa on omat juttunsa ja bloggerissa on rehellisesti sanottuna vapaus tehdä niinkuin haluaa :) Tsemppiä sinulle päätökseen :)

  VastaaPoista
 2. Yöks tuota viimeistä kuvaa :(

  Teillä näyttää myös pihahommia piisaavaan. Miä odottelen malttamattomana lähtökuopissa, kun pitäisi saada maalausurakka ensin tehtyä ja sen jälkeen voisi keskittyä pihaan.

  Onko teidän seulanpääkivet muuten mistä? Rudukselta? Minkä verran niitä tilasit? Miä ajattelin ottaa kuorman seulanpääkiviä ja kivituhkaa pihalle, kunhan nyt päästään pihahommiin asti..

  VastaaPoista
 3. Meillä tilattiin "suoraan erään kaivurimiehen kautta" nuo kivet, olivat tosi edullisia, vissiin se kyyti niissä maksoi ennemmin kuin ne kivet. =) Ei kandenu rudukselta/lemminkäiseltä tms tilailla. Varsinkin kun noin iso määrä niitä ostettiin.

  VastaaPoista
 4. Siis teillä on aivan mahtava talo! :) Mikä ihanan unelmaisen näkönen, tuo väri on kyllä niin nappi!<3 ja sun blogi on niin kiva!

  VastaaPoista
 5. Saikku, kiitoksia! Tykkään tooosi paljon meijän talosta, on ihan unelmieni talo. =)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!