perjantai 3. toukokuuta 2013

Orkideat ovat säilyneet hengissä kasvatusalustan vaihdosta!

Huhtikuun alussa kerroin täällä blogissa kun vaihdoin orkideoille kasvualustat (klik klik) ja lupailin palailla asiaan, miten on kasvit reakoineet. Minähän vaihdoin Biolanin sellaisen valmispaketin avulla nämä kasvualustat eli se oli aika helppo juttu. Vaihdon jälkeen kasvit ovat majailleet kylppärissä, että muistan kastella niitä hyvin kuten paketin mukana olleissa ohjeissa neuvottiin. Perus orkideat eivät vielä tämän kuukauden aikana ole mitenkään sen kummemmin reakoineet, ei ainakaan päällisin puolin mitään havaittavia erikoisuuksia mutta elossa ne ovat edelleen! Tämä alla olevassa kuvassa näkyvä orkideansukuinen _mikä lie nimeltään_ kasvi kasvatteli uusia pikku"versoja". Myös muutama uusi lehti on ylempiin kasvustoihin tullut. Aiemmin tämä kyseinen kasvi kasvatti myös kukkavarsia juurikin keväällä.. Jospa tämä vielä tekisi niitäkin..

Ja kasvualustojen vaihdon aikaan kukalla ollut orkidea jaksaa yhä vain kukkia. Nyt ollaan kukittu viisi kuukautta ja taas on pieni uusi nuppu tuloillaan (voisiko johtua kasvualustan vaihdosta vai olisiko muutenkin tullut?!).
 
Nyt vaan odotellaan, että ilmat lämpenee, minulla on Biolanilta odottelemassa kasvusäkkejä
 Perunasäkeissä kokeilen kasvattaa omaksi ja lasten iloksi perunoita.
Vanhin poika toivoi meille chiliä kasvatukseen ja kirsikkatomaattia, ne nyt ainakin on suunnitteella kasvattaa säkin avustuksella

Kasteluallas pelastanee laiskan kastelijan, kokeillaan sitäkin noiden kasvatusäkkien kaverina. =)

Pari mansikkasäkkiä minulla jo onkin viime vuodelta, ne ovat talvehtineet ihan kivasti pihalla ja alkaa jo puskea uusia mansikanlehtiä kovaa vauhtia..Näitä siis meillä on tulossa nyt lisää. Kaverilta saan mansikan taimia niin paljon kun tarvitsen!

Ja yrttimaa on ehdoton juttu! Mieheni varsinkin tykkää yrttejä kasvatella ja käyttää ruoanlaitossa. =)
 
Noita kasvatussäkkejä muuten löytyy helposti ja edullisella ihan Prismastakin, mutta uskoisin niitä myytävän myös hyvinvarustelluissa puutarhaliikkeissä.
 
TERVETULOA KESÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!