keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Multa tuli jo!

Tulppaani alkaa avautua pihamaalla! Ihanaa, taustalla näkyy raparperin lehdet.  Tämän tulppaanin nimi oli joku Sugar... -jotain- , terälehdet ovat ikäänkuin "sokeroidut" kun on tullaiset rosoiset
 
Kävin tänään vähän vakoilemassa hyvän näköistä multaa ja samoin tein tilasin pari kuormaa sitä meidän etupihaa varten. Tässä on vasta yksi kuorma, toivottavasti toinenkin tulee vielä perässä. Ensimmäinen multa joka oikeasti näyttää mullalle. Viimekesänähän meille tuli aivan surkealaatuista multaa puolet pihamme mullasta. Ja näkyi tulleen aika moneen muuhunkin osoitteeseen, olen tehnyt havainnon että joko multa on ollut tuota jossa on paljon kiviä ja heikosti "ravintoaineita", paljon piharatamoa, ohdaketta sun muuta roskaa, tai sitten hyvin savipitoista, joka muutaman sadekelin jälkeen näyttää lohkeilevalta autiomaalta ja kun sen pintaa koputtaa kuuluu ontto kopahdus. Ihmettelen vaan miten voi olla mahdollista, että näin surkeita multia tässä kaupungissa myydään ihmisille!

Sitten vielä vähän haaveiluja. Tätä White cover ruusua on vissiinkin tulossa etupihalle, mikäli sitä jostain saan metsästettyä sitten kun sen tarve koittaa. Tämä on aivan ihana, lähes yhtä upea maanpeiteruusu kuin Fairykin. Fairy vaan on vaaleanpunainen ja nyt vuoden kokemuksella voin kertoa, että kukkii ihan hillittömän paljon ja pitkälle syksyyn.

Pinterestistä napattuja kuvia. Ihana idea näissä. Voisi olla suhteellisen "helppo" toteuttaa esim syreenin kanssa, syreenihän on suhteellisen helppo ja leikattavissa oleva kasvi ja kukkii eri aikaan kuin nuo omput, niin saisi sen kukinnan ilonkinkenties "alarinkulaan" mukaan. Tuossa vielä keskellä bonuksena nuo tulppaanit. Miksiköhän tosi vähän näkee mitään tällaista upeutta täällä Suomessa? Tosi vähän loppupelissä muotopuutarhoja tai muuten hyvin muotoiltuja isoja kokonaisuuksia on..

Tämä penkki on mielestäni varsin upea. Ystävättäreni ehdottelikin jalohortensiaa noihin eteen tulevin kasvimuurijuttuihin kukaksi, meinaan kyllä hortensiaa laittaa ja tehdä penkit, mutta en noihin noin keskeisillä paikoilla oleviin juttuihin, hortensiahan on tosi ruma syksyllä ja talvella.. Onnistuisikohan noin upean hortensiapenkin laittamaan?!(Ja ph:t tietysti niin, että ne on vaaleanpunaisia eikä sinisiä!)
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!