sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Ruusuista äitienpäivää äideille!

Perjantaina pääsin viettämään kaatosateessa laatuaikaa ihan yksin 1,5 tuntia, vein esikoispojan nuorten iltaa viettämään ja ampasin puutarhalle + K-Raudan puutarhamyymälään. Se on kuin terapiaa, kaikki kukat ja kasvit on vaan niin ihania. <3 p="">
Lauantaina auringon paistaessa kauniisti touhusin pihalla omia juttujani, leikkelin ruusupensaat ja laittelin kesäkukkiakin jo vähän astioihin. Minun vinkkini kesäkukkien laittoon muuten on tuo alemmassa kuvassakin näkyvä Biolanin kesäkukkamulta joka sisältää kastelukiteitä! Kaikki mullathan eivät niitä sisällä vaikka kesäkukkamullan nimellä onkin. Kastelukiteet pelastavat viikonloppureissut, paahteisetkin paikat ja sen jos meinaa unohdella kastelemisen.

Tein kaksi tällaista ruusuasetelmaa ulko-oven molemmin puolin isoihin ruukkuihin. Ruukuissa minulla on ihan pohjalla vähän palanutta hepan kakkaa, sitten ruusuille tarkoitettua ruusumultaa ja päällimmäisenä tuota kesäkukkamultaa kastelukiteellä. Toimi ainakin viime vuonna aika hyvin ja sain ruukussa olleet ruusut laitettua myöhemmin maahan kasvamaan ja ne kukkivat syksyllä vielä uudelleen suurilla kukilla. Ruusujen kaveriksi laitoin noihin mukaan yhdet lumihiutale nimiset kesäkukat, jotka ovat kauniita, valkoisia ja herkännäköisiä pikkukukkasia.

Hortensiat olisivat aivan ihanat tuohon oven molemmin puolin, huomasin vaan viime kesänä että ovat melkoisen työläät ja lyhytikäiset minun hoidossani ja tuossa paahteessa ne hortensiat. Tykäisivät varmasti vähän puolivarjoisemmasta paikasta. Nyt otin hortensian sisälle pöytäkukaksi. =)

Ihanaa äitienpäivää teille äidit ja mukavaa sunnuntaita kaikille teille muillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!