maanantai 20. toukokuuta 2013

Parvekkeen lattian rakentaminen etenee

Paluu alkutekijöihin eli "rakennusblogi" postaukseen. Parveketta on nyt näprätty viimeaikoina. Viime syksynä maalailin parvekkeen katon ja ikkunoiden pielilaudat valkoisella tai siis sävytetyllä maalilla, joka itseasiassa on kaikkea muuta kuin valkoinen. Nyt viimeisteltiin maalaushommia niin, että kaiteet maalattiin ulkopuolelta tikkaiden avulla. Meidän talohan on melko korkea ja se ei mikään helpponakki olekaan..
 Kävin tänä iltana nappaamassa muutaman kuvan keskeneräisestä parvekkeesta. Lattiahomma olikin aika jännä, noissa koolauksissa on "juju" jolla parvelleelle mahdollisesti tuleva vesi valuu parvekkeen ulkoreunassa olevaan ränniin. Minulle tämä homma oli aivan uutta ennen kun nyt viime kesänä rakennusvaiheessa perehdyin asiaan. =) Parvekkeen kestopuulattian alla on siis tuollainen huopakate (joka allekirjoittaneen maalaustaitojen vuoksi on aivan pilkullinen!).
Vielä vähän eri suunnasta kuvaa. Olen lukenut, että ihmiset ovat käsitelleet noita kestopuuosia eri sävyisillä aineilla, jopa mustalla. Luulenpa että meillä ne käsitellään aika liki tuon värisiksi mitä ne nyt onkin. Harmaat olisi kyllä olleet aika komeat, tosin ei loppopelissä ehkä olisi niin hyvä sävy muuhun värimaailmaan talomme julkisivussa. Sokkelista tulee joskus sellainen vähän ruskehtavanpunertavan värinen. (Värit on valittu Tikkurilan värikonsultin avustuksella kattoon, seiniin, "valkoisiin osiin" ja sokkeliin)

Pätkä parveketta alhaalta päin. Ja juuri nyt tajusin, että olisi voinut olla antoisampi kuva ottaa koko talon matkalta. Meillä siis parveke on koko talon pituinen eli noin 12 metrinen ja noin 3 metriä leveä.
(Ja alhaalla on terassi joka on hieman tätä suurempi)

Innolla odotan sitä, kun pääsen joskus (lähiaikoina?!)"sisustamaan" parveketta, ne valkeat rottinkiset keinut sinne olenkin lasten iloksi ja vähän omaksikin hankkinut. Mutta näistä sisustus jutuista paremmin sitten kun sen aika on. =)

Ihana kevät! Muistakaahan nauttia luonnon puhkeamisesta kukkaan ja kevään lämpimistä päivistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!