lauantai 11. toukokuuta 2013

Mistä on maailman helpoin kasvimaa tehty?

 No Biolanin kasvatussäkeistä ja kastelualtaista tietenkin! Kasvatussäkit kun on valmiiksi lannoiteltuja ja ei kasva rikkakasvit niihin, ne voi laittaa vaikka partsille tai terassille, minä laitoin rakennuslavan päälle pihan  perälle. Kasvatussäkeissä on selkeät ohjeet, ei voi epäonnistua! Kasteluallas takaa sen, ettet voi "unohtaa" kastelua, sen verran harvoin sinne tarvitsee vettä lisäillä.
Minun kasvatussäkki-kasvimaa sisältää:
 
2 viimevuonna laittamaani mansikkamaa säkkiä (hyvin talvehtivat sellaisenaan pihalla!) ja 5 uutta mansikkamaasäkkiä (joihin saan taimet kaverin mansikkamaalta)
eli yhteensä 7 mansikkamaasäkkiä! Tyrkkäsin viime vuotisille mansikan taimille Biolanin ravinnepuikot, jotka ovat tosi näppäriä.
 
Pari perunan kasvatussäkkiä kokeeksi laitan, niihin olen idätellyt kaupan perunoita.
 
Minisäkkiin laitan minitomaatintaimet, jotka ylemmässä kuvassa vaaleanpunaisissa ämpäreissä
 
Yrttimaa-säkkeihin on tulossa salaatinsiemenet, kuvassa näkvät basilika ja oregano ja persilja.
 
Alemman kuvan paprikan taimi ja chili pääsevät myös säkkeihin kunhan uskallan ottaa pois "lämpimistä" kynttilälyhdyistä ne. Nuo ovat nyt jo muutaman yön olleet pihalla noiden lyhtyken sisällä ja selviytyneet kyllä.
 
Kuvassa myös keskellä elämäni ensimmäinen pelargonia apple blossom nimeltään, eli vähän erikoisempi lajike. Oli vaan niin turkasen kaunis siellä puutarhan hyllyllä! Jospa oppisin näitäkin kasvattelemaan, kuuleman mukaan ovat helppoja.
 
Niin muuten! Noihin kasvatussäkkeihinkin voi laittaa kukkia kasvamaan jos oikein innostuu!
 
Arvatkaas tekisikö mieleni pientä omaa kasvihuonetta... Ehkä sitten joskus, kunhan saadaan tämä pihakatastrofivalmiiksi ja talokin vielä.... Onneksi voin suurimpia intojani purkaa näiden säkkien avulla.

2 kommenttia:

  1. Oo, pitääpä itekin laittaa viel mansikkaakin :) Mä iskin viikolla perunoita ihan turvepussiin suoraan, ei ihan noin vaivatonta sit ton kastelun kanssa kuin tuo, mut helppoa sekin :)

    VastaaPoista
  2. Noi kasvusäkit vaikuttaa tosi hyviltä! :) Täytyy itsekin kokeilla! Meillä myös rakentamisen jäljiltä pihatöitä riittää..

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!