sunnuntai 2. elokuuta 2015

Hitti vai huti? -Paloja asuntomessuilta 2015

Tiedän, että makuja on monenlaisia. Ja makuasioissa ei kannata alkaa kiistelemään. Siksipä esitänkin tämän, hieman erilaisen näkökulman  Vantaan Asuntomessuilta 2015 kysymyksen; Hitti vai huti? -alla. 

Mitä mieltä olette pyörätelineestä, joka näyttää tältä? Hitti vai huti?
-Näitä näkyi messualueella kotien pihoissa. Ystävättäreni mielestä oli ihan kiva, minä koin tämän olevan se "huti". 
 Entäs lastenhuoneet? -Teen postauksen suosikki-lastenhuoneista asuntomessuilla tänä vuonna. Mutta tässä oli mielestäni yksi niistä, joka oli huti. En ala sen enempää erittelemään syitä sille. Kukin miettiköön itse, onko se hitti vai huti?
 Tämän vuoden asuntomessuilla vessat olivat hyvin pitkälti samankaltaisia toisiinsa nähden. Esimerkiksi Kuopion ja Heinolan asuntomessuilta muistan huikeita vessoja, joissa oli jo sitä jotain glamouria ja särmää. Tässä yksi mieleen painuvimmista wc-tiloista tältä vuodelta. Voitte itse miettiä, onko tässä hitti vai huti? ;)
 Verhot olivat yksi asia mihin kiinnitin messuilla huomioni. Erään kohteen verhot olivat huiiiiikean pitkät ja muutamat unelmaverhot näkyi esim. Sisustus Countrywhiten sisustamassa kohteessa (pellavaa). Näissä verhoissa ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta ripustus on mielestäni hieman outo. Miksi ei ole voitu toteuttaa jotenkin luontevammin/kauniimmin kahden verhon samaan tankoon laittaminen. Mielestäni tässä on sellainen pieni, mitätön yksityiskohta joka menee huti.
 Kiuasmuotia ollaan saatu seurata kohta 10 vuotta. Viimeisen 5 vuoden sisällä jättimäisten kivikekojen ja rosterikehikkojen jälkeen saapuivat valkoiset kiukaat valkoisine kivineen. Ja nyt, minulle ensikertaa tuli vastaan nämä kuvioidut, tötterömäiset kiukaat. Minua nämä kuvioinnit eivät saaneet lämpimäksi, toivottavasti saavat messutalojen saunat kuumenemaan!
 Ilmalämpöpumput ovat olleet "ikuinen" inhokkini. Miksi ihmeessä valmistajat eivät voi keksiä näille mitään muuta ulkomuotoa kuin tämän karmivan "mötikkämäisen" hirvityksen? Designia näihinkin vähän mukaan ja ilmettä, jos minä saan toivoa.
 Asuntomessukohteet ovat miltei aina olleet suhteellisen tiiviisti, lähekkäin rakennettuina. Onhan se ymmärrettävää, että esim. Vantaalla ei ehkä ole mahdollistakaan kovin harvaan alkaa rakentaa. Mutta itseäni mietityttää esim. tässä kohteessa yksityisyys. Onko mukavaa grillata tai ottaa aurinkoa ihanalla terassilla, upean talon kauniissa pihapiirissä, kun kymmenet kerrostalon asukkaat voivat kurkistella ikkunoista ihan suoraan siihen terassille?
 Väriasiat ovat niin henkilökohtaisia mieltymyksiä ja tuntematta ketään sen syvällisemmin en ihan täysin tyrmää värejä. Mutta mielestäni tässä on jotain, mikä ei ihan iskenyt.
 Vastapainoksi ylempänä olleeseen "prinsessahuoneeseen" haluan vielä näyttää huoneen, joka kieltämättä toi mieleen sairaala-maailman ennemmin kuin pienten poikalasten huoneen. Mielestäni tässä ollan menty huti. Toivon kovasti, että asukkaiden asetuttua ja lelujen jne. tultua huoneeseen, alkaa siellä näyttämään enemmän kodilta.
 Graafinen ilme voi olla joskus varsin toimiva ja tykkäänkin. Tämän kohteen yksityiskohtana ollut petaus ei iskenyt yhtään. Mielestäni siksak-kuvioitu päiväpeitto, leveäraitaiset eri maailmasta olevat tyynyt ja alta näkyvä sängyn runkopatjan pinta eivät istu yhteen. Mutta kuten sanoin, tämä on vain makuasia..

Asuntomessupostauksia tulossa jatkossa lisää mm. lempparilastenhuoneet, silmänruokakohteet ja pihaan liittyviä postauksia.

Palaillaan!

4 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, kaikki pahasti huti ;)

  VastaaPoista
 2. =) Yksi kuva oli vielä jäänyt pois näistä, mutta olkoot. Yhdet verhot olivat minun pahimmasta painajaisestani, muuten niin kauniissa kodissa. =D

  VastaaPoista
 3. Heippa,
  Kävin paikan päällä, kun tuosa vieressä ovat. Minä ihmettelin erään asunnon 60m2 terassia aikuisten makkarin (toinen kerros,ei verhoja) yhteydessä, josta suora näkymä kerrostalojen ikkunoihin. Tai pimeän betoniseinien sisällä olevaa grilli/oleskelualuetta. Tai kylppäristä näkymää naapurin pihaan. Mutta kuten totesit makuja on monia ja neliöt pääkaupunkiseudulla tulevat vastaan.
  Jään odottamaan muita postauksia.
  Elina

  VastaaPoista
 4. Elina moikka! Kyllä ihan samanlaisia ajatuksia minullakin heräsi. Epäilen vahvasti, että niihin ikkunoihin on tulossa vielä jotain verhoratkaisuja. Tosin sen verran eriskummallisen muotoisia jne ikkunaruutuja siellä useissa kohteissa oli, että en itse osaa kuvitellakaan millaisia verhoja niihin sitten voisi laittaa.

  Jos käännetään tuo lähellä toisia asuminen positiiviseksi, niin luulisin tuollaisella alueella olevan hyvin vähän asuntomurtoja ja epämääräisiä kaupustelijoita jne. Ja toisaalta lapsilla luulisi olevan kaverit lähellä. =)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!