torstai 19. huhtikuuta 2012

Viissataakuus ikkunaa...Ainakin tuntuu siltä..

Onneksi en inhoa tai pidä millään tapaa ikkunanpesua vastenmielisenä. Aikaahan se vie aina, varsinkin jos talossa on miljoonabiljoonaa ikkunaa. En ole edes uskaltanut laskea ikkunoiden määrää, mutta muistelisin rakennusluvassa tulleen esille, että 47m2 on ikkunalasipinta-alaa. Se ei sisältäne ikkunallisia ovia (joita on 5kpl) ja en ole varma, sisältääkö se ikkunoita pääoven yläpuolella ja sivuilla. Niin, jos siitä sitten käy laskemaan, että ikkunapintoja on sisäpinta, eka välipinta, toka välipinta ja ulkopinta.. Niin se tekee jo neljä eri pintaa 4 X 47 on jo aika hurjan paljon.. Voin väittää, että sitä ikkunanpesupintaa on ehkä reilu 150m2 miun laskuopin mukaan. Hui.


Aloitin reippaasti kuitenkin ikkunoiden pesun Pääsiäisenä. Alakerran ikkunat on miltei kaikki jo pesty ja muutamia ikkunoita yläkerrassakin. Minä tykkään käyttää Viledan ikkunaliinaa pesuhommissa, pesuaineella sinänsä ei ole väliä aika usein olen noita suihkittavia eri merkkien aineita käyttänyt, mutta hätätilassa myös fairya. Sinin lastalla vetelen ikkunat kuiviksi ja ruskovillan harsoja kestovaippailuajoilta käytän myös apuna noissa hommissa. Ja mikä tärkein; Ikkunoiden avain on tietty oltava menossa mukana.

Loppujen lopuksi ikkunan pesu on aika mukavaa hommaa ja palkitsee kyllä tekijänsä. Lopputulos on aina niin ihana.

Jokos olette muut aloitelleet kevään ikkunanpesuhommat?

1 kommentti:

  1. Hei

    täällä virittäydytään ikunapesutunnelmaan... Minunkin mielestä viledan ikkunapesuliina on paras väline. pidän ikkunalasien pesusta. mielestäni inhottavinta ikkunanpesussa on karmien pesu-meillä tahtoo olla mustaa töhkää karmeissa, jota tulee ulkoa/autoteiltä, kun asumme kaupungissa.

    sitä ikkunanpesuvimmaa odotellessa...
    K espoosta

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!