perjantai 29. marraskuuta 2013

Havuja, havuja..

Eino-myrskyn kaatamia puita on siellä ja täällä. Minulla oli ilo saada Einon ansiosta havuja.
Sain sitten jonkun manian päälle, kun aloin näpertää kotikutoisia havukransseja. Yksinkertaisin koristeluin. Joihinkin lisäsin lasten metsästä keräämiä käpyjä, mutta lähinnä satiinirusetein ja pikku helmin niitä koristelin. Kymmenkunta niitä syntyi, ehkäpä teen lisääkin viikonloppuna.
Omaan oveen halusin selkeän hopeasävyisen kranssin.
Myyjäisiin taitanee lähteä tämä joulunpunainen kranssi.
Valkeasatiinirusetti + pitsirusetti ja muutamia helmiä. Tämäkin taitaa lähteä myyntiin, on minusta kauniskin. Jokainen kranssi on yksilö ja eritavalla koristeltu.
Valkoisia pikkurusetteja täynnä oleva kranssi, ehkä lahjaksi kaverille tai myyntiin, pitää varovaisesti kuulostella haluaako kaverit edes näitä. ;)
Mutta tekemisen ilo on ihan huippua!

5 kommenttia:

 1. Kaunis havukranssi :) Pitää itsellekin tuollainen tehdä jouluksi :)

  VastaaPoista
 2. Meillä toisen pojan koulun vanhempainyhdistys lopetti jo aikoja sitten, olin siinä itsekin mukana.. Toisen pojan koulussa, tässä lähempänä toimii vielä vanhempainyhdistys ja sen tiimoilta pääsen osallistumaan myyjäisiin jotka pidetään kahtenapäivänä koululla (joulujuhlan yhteydessä). IHANAA! <3 Minusta on tosi kiva tehdä pikkuleivonnaisia ja joulujuttuja sinne, näitä kranssejakin tosiaan vien.

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköisiä! Mitä käytit pohjana ja miten sait noin pyöreitä? :) sidoitko ensin havunippuja ja sitten nippu kerrallaan pohjaan kiinni? Miten nuo helmet on kiinnitetty? :)

  VastaaPoista
 4. Yhessä kranssissa on pohjalla "olkikranssi" muut kaikki on tehty niin, että olen pajusta näperrellyt "pohjat" pajua ja rautalankaa, Ja havuja yksi oksa kerrallaan sidoin sitten tuohon. Halusin "luonnollisen" näköisen tehdä, ja helmet on tiimarin semmosia helmiä joissa on kaksi helmeä ja välissä "rautalankaa" niin helppo laittaa kiinni. Käpyjä oon kiinnittäny kuumaliimapistoolin kanssa.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!