perjantai 8. marraskuuta 2013

Joululahjavinkkejä osa 1

Olen tänä vuonna päättänyt tehdä postauksia liittyen joululahjoihin, vinkiksi lukijoille jos pää lyö tyhjää siinä vaiheessa kun lahjaostokset on ajankohtaisia. Huomasin, että jonkun verran ihmiset jo ostelee, miettii ja suunnittelee noiden lahjojen ostoja, mutta eiköhän se suurin sesonki asettune taas lähemmäs joulunaikaa ja veronpalautuksia.

Meidän perheessä lapsia on viisi kappaletta, kaikki poikia ja eri ikäisiä. Alvin on vauva, sitten tulee Iivan 4v, Irvin 5v, Edvin 7v ja Anton 12v. Mies ja koirakin löytyy. Kaikille pitäisi jotain järkevää keksiä.

Lähtötilannehan meillä on se, että periaatteessa meillä on jo ihan kaikkea. Lapsilla on leluja ja tavaraa niiin paljon, että melkein toiveemme olisi, että turhaa tavaraa ei tänne enempää tulisi ja entisiäkin voisi taas karsia. Perheen yhteinen isompi lahja on mietinnässä ja ilmaan ollaan heitettykin ajatusta lasten ulkoleikkeihin, matkustamiseen ja lomailuun liittyen.

Mielestäni "helpoin" nakki lahjojen suhteen tänä vuonna on perheemme 12 vuotias murkkuikäinen, esiteinivaiheessa oleva miehen kokoiseksi jo venähtänyt Anton.

Ollaan Antonin kanssa  juteltu ja mietitty lahjatoiveita ja ihan ykkösenä hänellä on
 
1.LÄPPÄRI. Kannettava tietokone. Olen huomannut, että kyllä viimeistään yläasteiässä lapsilla näyttäisi läppäreitä olevan käytössään.. Joten ihan järkevä toivehan se on. Sen sijaan läppäriasia vaatii vanhemmilta jonkin verran paneutumista (mistä, millainen, mitkä käyttösäännöt lapsen kanssa sovitaan ja miten niissä pysytään jne.). Uskoisinpa, että pukki tämän läppärin hänelle tuo. Poika itse on reilun vuoden säästänyt rahaa läppäriin, joten pitkäaikainen toivehan tuo on jo ollutkin.
 
Kakkosena toivelistalla on
2. Omaa RAHAA. Meillä ei ole perheessä viikkorahasysteemiä ja ollaan rahaa annettu aina sen minkä lapsi tarvitsee jos on jotain omia ostoksia. Rahaa on meidän perheessä myös voinut ansaita erinäisillä töillä, tosin aika usein lapset vaihtavat rahan peliaikaan. Peliajalla siis on meillä maksettu ylimääräisistä kotitöistä ja onnistumisista esim. kokeessa. Anton käy harvakseltaan kavereiden kanssa ulkona syömässä koulun jälkeen tai haluaa ostaa jotain pientä omaa, joten rahan menekki on onneksi vielä pysynyt hyvin kohtuullisena.
 
3. Juteltuani pojan kanssa muista lahjatoiveista, tuli sieltä ulos nihkeästi VAATTEITA. Tai no, se oli "jotain vaatteita". Ja voin kertoa, että niiden ostaminen ei enää olekaan helppoa vaan välillä vaatteiden hankinta tuntuu tähtitieteeltä. =P Aluskalsareita ja sukkia osaan ostaa vielä ja jotain ihan perusjuttuja. Joskus saan yllättyä siitä, että olen osunut oikeaan kun ostan hänelle jonkun merkki-t-paidan tai hupparin. Värien kanssa on oltava kyllä tarkkana.
 
Muutaman viimeisen vuoden aikana tällä herralla lahjalista on noudattanut hyvin pitkälti samaa kaavaa. Rahaa, jotain vaatteita ja elektroniikkaa. Siinä ne. Viimevuonna taisi listalla olla näitä miesten tuoksuja/suihkugeeliä, niiden menekki on onneksi pysynyt niin pienenä, että vielä riittää tulevaksikin vuodeksi tuota menoa. Lapsihan hän on ja leikkii yhä legoilla ja jotain muita leikkijuttuja on kuviossa, leluja ei nyt ainakaan vielä ole juolahtanut mieleen, että haluaisi. Ehkä viimehetkellä saattaa bongata jonkun jutun jonka haluaa..Jäädään kuulostelemaan sitä.
 
Ps. Lahjakortit ovat myös tuntuneet yleistyvän murkkujen lahjatoivelistalla! Erilaisia lahjakortteja tuli viimevuonna Antonille myös ja niillä sitten sai ostettua mítä itse halusi.
 
Toivottavasti joku sai tästä jotain ideoita. Lahjaideoita ja -toiveita on luvassa lisääkin!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!