lauantai 30. marraskuuta 2013

Tee-se-itse Joulukalenteri

Sain inspiraation tällä viikolla ja pääsin sitä pienellä vaivalla ja nopealla varoitusajalla toteuttamaan! Tee-se-itse Joulukalenteri. Mikäs muu kuin Polarn O.Pyretin punaraidalliset sukat soveltuivat ideaani parhaiten. ;)
Lasten kanssa tätä sitten yhdessä askarreltiin. Juuttinaruun pienillä hakaneuloilla kiinni erikokoisia sukkia. Alkuperäinen ajatus oli, että pyykkipojilla laittaisin, mutta nuo hakaneulat olivat kepoisamman tuntuiset ja kivat.
Kalenteria täytettiin tarra-arkeilla, Mailegin tontuilla, pienillä purkkapaketeilla, Pez-karkella, xylitolpastilleilla, pipareilla..Mitä nyt mieleen tulikaan.
Jouluaatolle on näinkin isolle perheelle varattiin "kunnon" joulusukka, sekin Polarn O.Pyretin mallistosta. Siihen vielä mietin sisältöä, jotkut kivat viihdyttävät minipaketit voisi olla aika hyvät. Pojille vähän tekemistä aatto aamuksi. Pikkuruiset värityskirjat/puuhakirjat tai jotain sellaista huomenna vielä ostettava lisää.
Sukkakalenterissa heti alkuun havaitsin hyvän puolen: Sukkiin mahtuu kivasti enemmänkin noita yllätyksiä. Jokaiselle lapselle jotain/ sukka vaikka meilläkin on monta lasta.
Tässä vielä koko komistus. Yritän keksiä vielä millä kiinnitän sen olohuoneeseen edustuspaikalle. Nyt se on vielä vähän väliaikaisella sijallaan tuossa ruokailutilassa.
 
Sukkakalenteriin tarvitset:
Sukkia (koossa 22-42)
Narua
Pyykkipoikia/hakaneuloja
Ylläreitä
 
Halutessasi voit lisätä numerotarrat sukkiin, ei välttämättömyys
 
Ps. Sukkakalenteriin saa hauskan piirteen kun laittaa sukkaparin sisäkkäin ja eri kokoisia sukkia narulle. Osa "yllätystä" on se sukkapari ja se, kenen jalkaan sopivat sukat sieltä narulta tulee. Polarn O.Pyretin sukissa on kokomerkintä sisällä, sieltä voi tarkistaa kenelle sopiva pari milloinkin tulee kohdalle.

HUOM: Minä sain tätä sukkakalenteria tehdessäni toisen huippuidean näistä punaraitasukista. Kerron siitä joulukuun puolella lisää. ;)

HAUSKAA VIIKONLOPPUA!
 
Postaus on toteutettu yhteistyönä Polarn O. Pyretin kanssa.


7 kommenttia:

 1. Minkä ihanan blogin löysinkään :)
  Mainio idea toi sukkajoulukalenteri.

  VastaaPoista
 2. Minä aloin nähdä näitä raitasukkia vähän jokapaikassa. =P Miettikääs miten ihana joulukuusikin niistä syntyisi! =) Vaikkapa muuten valkoisen koristelun kanssa. Sukkiin laittaisin karkkeja ja herkkuja jouluaatoksi.

  VastaaPoista
 3. Ja tämä kalenteri ei jää nurkkiin pölyyntymään tai aiheuta ylimääräistä jätettä. ;)

  VastaaPoista
 4. Sopispa tämmöinen sukkakalenteri meillekkin. t. pop fani :D

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtava ja pakko tehdä kanssa;)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!