torstai 2. syyskuuta 2010

Ajatelmia keittiösuunnittelijoiden luona käymisestä

Nyt olen viisaampi kuin aiemmin. Olen vieraillut kolmen eri keittiösuunnittelijan luona tällä viikolla ja vielä kahden luona aion vierailla.

Sanoisinko, että keittiösuunnittelu on kyllä ihanaa. Siinä on oma viehätyksensä, varsinkin jos keittiösuunnittelija edes jollain tasolla kohtaa asiakkaansa. Siis tarkoitan semmosta ihmistuntemukseen ja lähelle pääsemiseen liittyvää. Näistä kolmesta kaksi pääsi suhteellisen hyvin kiinni ajatusmaailmastani, ja epäilen tämän kolmannen epäilleen minun mielenterveyttäni (tai omaansa) ehkä pari kertaa kaiken sen keskustelumme jälkeen. Mitä nyt parissa tunnissa ennättää. Siis siinähän ennättää ihan kaiken.

En tiedä onko kaikilla ajatuksena se, että haluatte tuoda jotain itsestänne omaan keittiöönne. Minun ajatuksenani on suhteellisen "persoonaton" keittiö, ajaton, iätön, harmaa-valko-musta sävyissä oleva klassisen modernin risteytys ja sitten se minun henkilökohtainen räväytykseni (jota jo minut tuntevat ihmiset osaavat ehkä odottaakin), niin se etten todellakaan edelleenkään halua A. Laminaatteja B. Laatotuksia tai C. Rosterilevyä sinne välitilaan tason ja kaappien alle. Vaan; Tadaa; Edellleenkin haluan joko muovipleksin tai lasin, jonka alla on persoonallinen, minun näköiseni iloisen värinen ja kaunis tapetti. Ja sitä tapettia sitten näkyy keittiön seinillä siellä missä sitä seinää on sekä ruokailutilassa. Se on se idea ja juju. Keittiöön sinänsä en suurempia jujuja ole ajatellut.

Tai no. Heikin haave, korkeakiiltoisuus. Sen olen huomioinut jokseenkin. Ja kulmahellan. joka sekin on rakkaimpani haave. Minullehan on aivan sama missä kohtaa se hella sijaitsee tai jääkaappi sinällään, että onko valkoista vaiko rosteria, pääasia että toimii ja että istuu just siihen kokonaisuuteen. =)

Ja sitten se ajatelma. Siis ajatelma siitä, että keittiösuunnittelu on rankkaa tavallaan. Niin paljon uutta asiaa ja nähtävää, opittavaa ja päätettävää kerralla. Onneksi kyse oli vain suunnittelusta, ja suunnitelmiahan aina voi hioa ja vaihtaa. Jännityksellä odotan valmiita ratkaisuja, mille meidän tulevan kodin keittiö, kodinhoitohuone, neljä vaatehuonetta (yksi laitetaan itse) ja kaikki muut kaapit mahtaakaan valmiina näyttää. Ihana, että nykyään saa hienot kuvat katseltaviksi, eikä tarvitse sitä jännitystä tuplata niin, että tulisi vaan "summassa" ne kaapit kotiovelle näkemättä ennakkoon.

1 kommentti:

  1. Keittiötä suunniteltaessa on hyvä pitää mielessä vesipisteen, lieden ja jääkaapin sijainti keskenään. Tätä kultaista kolmiota melkeimpä tärkeämpi mun mielestä on kunnollinen laskutila lieden vieressä.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!