tiistai 21. syyskuuta 2010

Katto


Kattofirmoja olemme myös kilpailuttaneet. Meillä tällä hetkellä talopakettiin on sisällytetty haluamamme Classic-kattomateriaalit, mutta vielä mietitään että otetaanko se vaiko ei. Aikaa miettiä on vielä tuonne joululle saakka. Sinne asti voidaan poistaa talopaketista asioita.

Yksi vaihtoehto olisi tietysti paikanpäällä tehty konesaumattu peltikatto (Onkohan tuo oikea termi) ja sitäkin olemme puntaroineet. En tiedä miten se hinta suhtautuu tuohon Classiciin nähden. Mutta ilmeisesti koska meillä ei ole katossa kuitenkaan mitään ihmeellisyyksiä, paitsi yksi ainoa aumakatto, niin classic on kuitenkin se kumpi kannattaa noista kahdesta vaihtoehdosta valita. Classichan sinällään on yksi kalleimpia kattomateriaaleja, mutta toivotaan että se on hintansa veroinen.

Niin, tiilikattohan olisi ollut edukas vaihtoehto, mutta loppupelissä koska Kannustalossa tulee se tuplaladonta esim. kuistille ja sinne alle se bitumikatto, niin se ei laskelmien mukaan kovin edulliseksi meille olisi tullutkaan. Lisäksi meidän mielipiteemme tiilikatosta verrattuna peltikattoon on aika järkkymätön. Ei siis meille tiilikattoa. Vaikka ne kuin väittää, että ovat helppohoitoisempia nykyisin kuin ennen jne jne.. Meille asiantuntija kertoi muunmuassa siitä, miten tiilin alle pääsee talvella lumi tuiskuttelemaan ja ei ole aivan niin luotettavakaan kuin pelti.

Timpurimme muuten kertoi minulle viimeksi kun tapasimme, että on asentanut noin 900 neliötä sitä classicia, ettei se pitäisi olla ongelma. Itseasiassa timpurimme asentamana se varmasti tulisi halvemmaksi kuin kattofirmasta. Tosin on vielä katon osia, jotka täytyisi joka tapauksessa teettää ulkopuolisella. Joten, edelleen kilpailutetaan pari kattofirmaa ja mietitään sitten lopullinen ratkaisu. =)

Ainiin. Sen verran ollaan kattovärejä katseltu, että mitä ilmeisemmin katon värimme on ihan se punainen, olikohan peräti RED se väri siinä vai mikä se nyt olikaan.

Josta voin poiketa vielä siihen, että valitsimme talotehtaalta ikkunat ja ovet, heloineen taloon ja tulipa mieleen, että pitäisi kokeilla tikkurilan sivullako se oli se talonmaalaus-ohjelma, että mille näyttäisikään se ulko-ovi samanlaisena punaisena mitä talon katto... (Nyt poiketaan jo liikaa aiheesta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!