sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Ennenkuulumattomia kulmia ja muurialtaat

 Aiemmin en ole tainnut kovinkaan montaa kuvaa tältä talon kulmalta blogiin laittaa. Tässä on siis talon ja autokatoksen väliseltä alueelta näkymää kadulle päin. Kunhan saadaan se valkoinen lauta-aita rakenneltua joskus, niin saadaan ehkä vähän intiimimmäksi piha-alue. Nythän kaikki on kovin "auki" tuonne kadulle.
Kodinhoitohuoneen ovi eli talon "talouspääty" haluttiin alkujaankin tuon autokatoksen puolelle ja vieläpä autokatokseen tuleva "oviaukko" aika liki tuota ovea. Vaikkei autokatos vielä ihan olekaan valmis eikä toimi niin kuin ajatus on, niin silti pidän kyllä tuosta sijoittelusta. Portaikot meillä vielä joka puolelta taloa puuttuu, samoin kuin nuo kodarin oven askelmat. Tuon pikkusen katoksen päätykin on maalaamatta ja katto laittamatta umpeen. (valaisin puuttuu myös)

Autokatokselta tultaessa. Kivetys tulee jatkumaan tuosta punaisen kukkahommelin luolta kadulle saakka, kunhan saadaan kadun korko varmistettua. Eli joskus hamassa tulevaisuudessa. Mukulakivetykset oikealla tein viime keväänä ja vasemmalla olen tämän kesän aikana aloitellut tehdä noiden muurijuttujen ympärille. 
Muurialtaat, taemmassa on jo melkein ympäri mukulakivialue, toisesta vielä puuttuu vähän täyttöjä ja ne mukulat kokonaan. Muurialtaisiin istuttelin kartiovalkokuuset, pari sinistä kääpiökatajaa ja ruusua sekä lamohietakirsikkaa. Kaikkien noiden pitäisi olla auringon ystäviä. Päällä Biolanin perinnekate, kelon värisenä huolehtii rikkakasvit ja pitää kosteuden mullassa.

Etupihaa kadun suunnalta. Nurmikkokin on jo itänyt (reilussa viikossa!). On ollut aika suotuisat sadekelit nurmikon kasvattamiselle.

Muurialtaiden alle tehtiin "perustukset" rakennusajan kevytsoraharkoilla. Kivet on HB:n vallikivien kansia. Tilasin kivet suoraan HB:n tehtaalta silloin toissa syksynä hyvään alehintaan.
Muurialtaiden molemmilla puolilla on Irlannin katajat, joista kasvanee noin 4 metriset pilarimaiset puut. Nyt ne on aivan onnettoman pienet rääpäleet vielä. Katajat on kuulemma toisinaan vähän hankalia kasvatella, katsotaan miten meidän käy. Mutta ovat kestävempiä paahteessa kuin tuijat ja mielestäni kasvavat kauniimman näköiseksikin. =) 
 
Ja nyt vaan odotellaan kasvun ihmettä. Sekä muurialtaiden kasveissa, että katajissa kuin nurmikossakin.
 
 

2 kommenttia:

  1. Hienonnäköistä! Siistiä ja kaunista :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, siististä en tiedä. Mutta toivotaan että joskus vielä saadaan valmista ja kaunista. =P

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!