sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kuulumisia Biolanin kasvusäkeistä!

Biolan antoi meille testattavaksi näitä erilaisia kasvusäkkejä, meillähän on mansikkamaata, perunakasvatussäkkejä, yrttien kasvatussäkkejä ja minikasvatussäkkejä.. Vähän kaikenmoisia säkkejä.
Kokemuksia niistä; Lapset rakastavat sitä kun saavat kastella kasveja milloin vain. Toisaalta kasteluallas (Biolanin oma tuote) on helpottanut arkea, en ole aina ihan hikipäässä kastelemassa kun tiedän että kasvit pärjäävät hyvin tuon kastelualtaan takia. Helteillä/reissatessa jne on tosi näppärä tuollainen. Ja voisinpa kuvitella, että kasteluallas toimisi myös esim kesämökillä, jossa kenties vietetään viikonloppuja ja arkisin ollaan kotona. Lapset ovat innoissaan meillä myös siitä, kun he näkevät kasvien kasvavan ja tuottavan satoa! Joka päivä, monta kertaakin päivässä käydään ihmettelemässä niitä ja mietitään, jokohan tomaatteja saisi maistaa tai mansikoita ottaa..
 
Paprikat ovat vuodesta toiseen olleet se miun juttu. Ne vaan on niin helppoja ja varmoja. =) Nyt on yksi ISO paprika kasvanut, väriä se ei ole vielä pintaansa ottanut, mutta hyvin tänä kesänä vielä ennättää..

Mansikoita minulla oli jo viimekesänä, tämä tässä on itseasiassa kesäkuun alussa laitettu taimi, hyvin pieni ja heiveröinen vaan kylläpä sekin muutaman marjan on jo antanut tänä kesänä! Viime kesän mansikat muuten rönsyilevät tällä hetkellä aika kovin ja saan taas uusia taimia seuraavaksi kesäksi säkkeihin laittaa. (Mulla vielä muutama säkki käyttämättä)

Niin ja tomaatit. Tänä iltana lapset saivat ruokapöytäänsä ekat kypsät tomaatit. Ihania ovat. Meillä on muutania tomaatin taimia ja kaikissa niissä on vallattoman paljon raakileita ja vielä kukkiakin. Kotitomaatit on melkoinen herkku. Ensi kesänä laitan kyllä kurkkuakin, kaipaan nimittäin kotikutoisia pitkiä kurkkuja kun töissä olen niitä tottunut syömään kesäisin.

 
Viimeiseksi vielä esittelen taas nämä Fairyt. Ne on vaan niin upeita! Laitoin nämä viime syyskesällä kasvamaan maahan, kaivoin iiison kuopan ja sinne Biolanin hevosenkakkalannoitetta pohjalle reilusti, hyvin tuntuu kukat kukkivan ja nuppuja tulee koko ajan vaan lisää ja lisää..!
 
Kerrassaan siis positiivisia kokemuksia meillä näistä säkeistä ja voin lämmöllä suositella KAIKILLE poropeukaloillekin näitä. Ei tarvitse olla kummoinen puutarhuri tai hortonoomi, vaan aloittelijakin onnistuu ihan taatusti kasvatussäkeillä!

1 kommentti:

  1. Miesväen saa varmasti mukaan, kun laitat vielä chilin taimet :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!