maanantai 13. tammikuuta 2014

*Toivepostaus* Minun muumimuki-tarinani

 Minulle oli päivänselvää jo opiskeluaikana, että nämä hurmaavat muumimukit tulevat olemaan osa elämääni. Aloitin keräilyn 90-luvun lopun ja 2000 luvun vaihteessa. Aika pian huomasin, että liinavaatekaappiin alkoi ilmaantua muumijuttuja ja jossain vaiheessa pyyhkeisiin Finlaysonin muumipyyhkeitä.. Meillä oli esikoisen syntyessä muumi-pinnasängynpehmusteet ja aloin kerätä hänen aikaan jo muumipehmoja (jotka on edelleen meillä tosin ei leikkikäytössä). Ehkäpä minun tapauksessani muumifanitus on ollut melko hurjaa..
 Voi kun muumifiguureja alkoi myös ilmestyä meille, kaksi erilaista muumitaloa, muumilaiva ja muumimajakka (harvinaisuus!) lasten leluihin, samoihin aikoihin esikoispoikani kulki aina pikkiriikkinen muumi kädessään joka paikkaan, tämä pieni muumipeikko oli ollut linkki hänen ja syöpää sairastaneen isän välillä, nyt tuo muumipeikko on tunnearvoltaan korvaamaton. Ehkäpä laitan sen joskus vielä vitriinikehyksiin seinälle.
 Muumileivontajuttuja, piparimuotteja, servettejä, tarroja, satukirjoja (nämä meiltä löytyy kyllä), satu cd-levyjä... ihan mitä ikinä keksitte muumeina, melkein kaikki meillä on.. Kuvien muumimukit ovat astiakaapeistani, osa niistä on vitriinissä ruokailutilassa ja osa ihan käytössä olevia arkiastioita..
 Voin tunnustaa,astiat ovat heikkouteni. Ja muumit. Rakastan muumeja ja Muumimamman filosofiaa. Ehkä jopa elän sen mukaankin ;) Ainakin olen tosi kova paistamaan lettuja ja yritän elää sen mukaan, että nauttisin elämästä, ei turhaa niuhotusta. Sekin menee yksiin Muumimamman kanssa, että minuakaan ei sovi vihastuttaa (muistelen välikohtausta Muumimamman ja Vilijonkan välillä).
 Reilu setti muumimukeja, jotain kuutisenkymmentä. Sen enempää en aio heitä alkaa nimeämään täällä tai eriyttämään. Kyllä siellä kaikki nämä 2000 lukulaiset löytyy.

 Sulassa sovussa valkoisen Teema-astiaston kanssa nämä elelee arkikäytössä. Teeman kanssa kun puhuvat samaa muotokieltä ja Teemalla sitten saa myös "asiallisemman" kattauksen pystyyn tarvittaessa. Olen vähän Teemaankin ostanut poikkeuksia punaiset ja mustat lautaset, niillä saa väriä elämään jos kaipaa sitä välillä.
 Osa mukeista oli niiin korkealla kuvattavaksi, että piti vähän summassa napsia kuvia. Tässä muuten taustalla myös vaaleanpunaista Kokoa, jota minulla on 12 hengelle kahvikupit ja näitä isoja mukeja sekä kulhoja. Ne on vaan ihanat myös. Ja ostan heti lisää jos samassa sävyssä tulee. Harmi ettei ainakaan vielä ole..

Tässäpä tämä toivepostaus muumimukeistani. Muumiastioita löytyy meillä vielä kulhoja, laseja, aterimia, kakkulapioita, saksia (ei kyllä ole astia!), tarjoiluastioita, tarjottimia ja kaikki muumikannut. Niitä en tähän postaukseen nyt sitten alkanut kaivaa esille.

Ps. Lempparimuumimukejani ovat kaikki vaaleanpunaiset Rakkaus, Mymmeli, Iltapurjehdus.. Jos nyt joku sattui sitä miettimään. Ja muumimukeja ei ole koskaan liikaa.

2 kommenttia:

  1. Huh :) Minä joudun kaupassa vastustamaan muumien kutsua.. Huomasin uudet juhlamuumiastiat ja se iso astia kannella oli mielestäni erityisen houkutteleva, mutta hinta oli jotain 35 euroa ja tehty Thaimaassa! Niin kuin kaikki muumiastiat taitaa olla Thaimaassa tehtyjä nykyään.

    VastaaPoista
  2. Keräilen itse myös muumimukeja ja ne odottaa lukitussa kaapissa että pääsen muuttamaan kokonaan pois kotoa.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!