keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Maalisävyasioita

 Kannustalon sisustuskuvista Vihervaarasta tämä Teknosin hiirenharmaa väri. Se on miun mieleinen ja luultavasti tulee olemaan meidän talon "pääväri" seinissä. Ihanasti korostaa noita valkoisia listoja ja ovenpieliä, eikä ole liian tumma. (Joskus näkee aika hurjan tummiakin harmaita sävyjä ihmisillä..)
Tikkurilan lumimaalista olen lueskellut blogeista muunmuassa ja se voisi olla periaatteessa yksi valkoisen sävyn vaihtoehto (siellä useita sävyjä), valkoista luultavasti ei kauhean paljoa meillä seiniin kuitenkaan tule, mutta esim.sisällä oleviin pystyssä oleviin tukipalkkeihin (mitä ne onkaan nimeltään) voisin harkita valkeaa väriä. Katossa näkyviin jääviin palkkeihin ei ole vielä mietitty sävyä sen tarkemmin mutta ihanne olisi sellainen kelottuneen harmaan värinen petsi vaikkapa. Jos sellaista edes on olemassakaan, en ole perehtynyt vielä niihin..


Ja tässä ihan maalarinvalkea, edullisempi vaihtoehto Tikkurilan lumimaali-sarjalle kuulemma. Olikohan se paperi niin toinen valkoisen vaihtoehto tämän rinnalle.

Ja tämä herkkusieni, joka pulpahtelee myös silmiin noista sisustusblogeista. Tätä ehkä voisin harkita johonkin tilaan, mikäli alkaa harmaa-musta-valkoisuus tuntumaan liian kylmän kolealle värimaailmalle.

Ja sitten vielä äärimmäisen ihana kuva, mikä kerran pisti silmääni netistä. Ihanan herkut värit.

Kun kerran on tänään päästy sisustusasioissa niinkin pitkälle, että olen esitellyt tapettiajatuksiani ja laattoja niin laitetaanpa sitten maalivärejäkin tänne..

3 kommenttia:

 1. Samat värit suunnitelmissa :-)

  VastaaPoista
 2. Meillä on kaikki seinät maalattu sävyttämättömällä valkoisella lumimaalilla. Se on täysin himmeä ja timpurit sitä kiroavat, kun siihen jää heti jälki jos vähänkin koskee. Meillä on seinät jo sen näköiset, että maalari saa vetää ne uudestaan, kun talo on valmis. Tosin kokeilin valokouruja liimatessani, että mustat jäljet kyllä lähtevät helposti kostealla rätillä.

  Kustannuksena lumimaali ei maalarin mukaan ole merkittävä, koska maali yleensäkin on aika pieni kustannuserä. Tarkkaa lisähintaa en vielä tiedä, kun rakennusliike ei ole lähettänyt edes lisätyötarjousta hyväksyttäväksi, vaikka maali on jo seinissä.

  VastaaPoista
 3. Harmaassakin löytyy lämpimän sävyjä,vaikka noista tikkurilan värilastuista. Eli harmaa värimaailma voi olla pehmeä.
  Maalarinvalkoinenhan on sävy jonka saa purkkiin kun purkkiin.
  Lumimaali voi olla ehkä kannustalo tyyliin liian valkoinen jo,ehkä enemmin joku valkoisen sävy (eli taittaa hivenen johonkin väriin)Harmonyyn tai muuhun vastaavaan maaliin.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!