keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Ostetaan tyylitaju!

Elikäs siis mie seurailen paljon sisustusblogeja ja lueskelen sisustuslehtiä, uusia ja vanhoja. Silmät janoavat kaunista ja harmonista katseltavaa. Mutta; Minä en IKINÄ ole sisustanut yhtään mitään. En koskaan ole ostanut huonekaluja yhteenkään kotiin (muutakun irrallisia lastensänkyjä tai syöttötuoleja) vaan aina mennyt "opiskeluajan" entisillä anoppivainaan vanhoilla kirjahyllyillä ja systeemeillä eteenpäin ajatuksella, että "Sitten joskus.."

Noh, nyt on vähän niinkun se "joskus". Ainakin jossain määrin. Ajatuksena on laittaa asiat järjestykseen, huonekalut paikoilleen ja hankkia muunmuassa uusi sohva ja ruokailuhuoneen kalustot (pöytä, tuolit, astiakaappi) ja sitten mitä nyt mahdollisesti tarvitaan muuta, jotain tv-tasoa tms.

Mietin tänään jutellessani sisustussuunnittelijan kanssa, että pitäisikö meidän sittenkin ottaa se sisustussuunnittelija tekemään suunnitelmaa ja olemaan mukana valinnoissa vai uskallanko luottaa intuitioon. Kuinka yleistä on, että ihmiset käyttävät sisustussuunnittelijaa apunaan? Onko se vähän uusavutonta vai järkevää? Kannustaloltahan olisi varmasti vieläkin mahdollista ottaa heidän oma suunnittelijansa, mutta se ei nappaa (en ala enmpää kertoa mistä syistä), joten sitä on turha ehdotellakaan minulle..

Mistäköhän saisin hyvän makutuomarin päätöksilleni? -Kun miehelle ihan kaikki valinnat on "Ihan sama, saat päättää, ota mistä tykkäät tai vastaavaa"..

3 kommenttia:

 1. Jos sinulla on vahva oma maku, pidät selkeästi joistain väreistä ja tyylistä niin tee ihmeessä itse. Jos sen sijaan et ihan tiedä mitä haluat tai sinulle sopisi useampikin erilainen tyyli niin ota ihmeessä suunnittelija avuksi.

  VastaaPoista
 2. Mä olen sitä mieltä, että itsekin saa tehtyä sisustussuunnitelman. Mietit vaan, mitkä värit sua miellyttää ja mitkä mällää yhteen, niin kyllä se siitä. Mä en halua tuhlata rahaa sisustussuunnittelijaan, vaikka häneltä saattaiskin saadan sellaisia vinkkejä, mitä itse ei huomaa. Mutta kun tuo raha on sen verran tiukalla, niin täytyy miettiä, et msitä tinkii...

  VastaaPoista
 3. Sisustussuunnittelian käytössä ei ole mitään uusavutonta. Jos olisi, niin kuka tahansa voisi oppia sisustussuunnittelijaksi. Itse näen, että kyse on tietynlaisesta graafisesta lahjakkuudesta, jota joko on tai sitten ei.

  Minulla ei ole juurikaan kokemusta sisustussuunnittelijoista, mutta välillä tuntuu, että sellaiseksi hakeutuu myös paljon ihmisiä, joilla siihen ei ole lahjoja. Kannattaa siis huolella miettiä kenet valitsee. Sisutussuunnittelijan on tarkoitus suunnitella teille koti etsien teidän mieltymyksenne. Liian moni suunnittelee toiselle kodin sellaiseksi kuin haluaisi omansa olevan.

  Meillä sisustukselliset asiat olivat melkolailla itsestäänselviä ja osa edellisissä asunnoissa hyviksi havaittuja. Meillä molemmilla on melko samanlainen maku värien ja materiaalien suhteen. Emme oikeastaan edes koe erityisesti sisustaneemme vaan pelkästään valineemme materiaaleja, joista sitten on muodostunut jonkinlainen kokonaisuus. Ainakin olemme itse olleet tyytyväisiä.

  Lähdimme siitä, että materiaalivalintojen tulee olla kestäviä, ajattomia ja värien mieluummin suurentaa kuin pienentä huoneita. Tärkeä asia on myös valo. Sen tulee olla puhtaan valkoista, sitä tulee olla paljon ja se ei saa häikäistä. Seinien, katon ja lattian värien tulee tukea valoisuutta eli olla vaaleita ja raikkaita. Vastapainoksi suurille vaaleille pinnoille pienemmät yksityiskohdat, kuten keittiön kaappien rungot ja olohuoneen huonekalujen puuosat ovat tummia.

  Itse en pidä tavaroista, joiden ainoa käyttötarkoitus on olla sisustuksellinen elementti. Muutama taulu ja kynttilä tietenkin vielä menevät. Inhoan yli kaiken sisustuskrääsää myyvissä kaupoissa asioimista. Mutta tämä on varmasti hyvin miehinen näkökanta ;-)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!