tiistai 26. huhtikuuta 2011

Vappuviikon viiraukset

Nyt onkin tällainen vajaa viikko taas tässä menossa, mutta touhua talolla taas riittää.

Aikuiskoulutuskeskuksen toiveesta meille tulee lukot ja sitä myötä myös ovet paikoilleen, ovia asennellaan tämän viikon lopulla ja lukkomies tulee maanantaina laittamaan ne lukot. Sellaiset Abloy sento-avaimella toimivat lukot meille tulee, ihan perus kromisena kiiltävänä (mie tykkäsin tästä, miehellä oli kalliimpi maku..). Yhteensä seitsemän lukkoa, joista kolme parvekeovi-lukkoa, yksi teknisen tilan putkilukko ja neljä sitten näitä normaali oven lukkoa. Asennuksineen sitten tilasin, koska mietittiin sitä kuinka paljon siinä sit "säästää" jos timpuri alkaa vääntää niitä lukkoja ja käyttää kaiken aikansa siihen hommaan. Hyvä näin. Pääovi pidetään edelleen väliaikaisena ovena ja saapi lukkomies tulla myöhemmin sen sitten laittamaan. Ettei mene hieno uusi pääovi rikki rakentamisen aikana. Lukot tulivat maksamaan kaikkineen n. 1120 euroa (jos en ihan täysin väärin muista) ja sisältää tosiaan sen asennushinnan. (Pelkät lukot ilman asennusta ja ilman alennusta olisivat tulleet maksamaan 950e tästä paikasta, muualla noin 1200e)

Puustellissa kävin valitsemassa sitten ne lopulliset kaappien ovet, ne tulevat olemaan maalattua korkeakiiltoista valkoista ja mustaa sileää mallia, kivitasot tosiaan sitä mustaa ja kylppäreissä sit omat juttunsa.. Pieniä muutoksia teimme siellä suunnitelmiin ja katsotaan kuinka käy kun keittiömyyjä tulee perjantaina mitoille talolle, että muuttuuko vielä suunnitelmat ja miten. Kesäkuun puoleen väliin olisi ajatus saada keittiökalusteet kotiin ja sitten sen jälkeen asennukset. (Olemme tilanneet kaikki kiintokalusteet asennettuina).

Ulkomaalausta myös suunnittelen kovasti, kävin hakemassa Tikkurilan Ultralla maalattuja puupalikoita "testattavaksi" ja sitten kun mieleiset sävyt sieltä löytyy, niin ostan huomenissa pienen pöntön maalia ja testaan sitä ihan oikeaan kohteeseen eli pohjamaalattuun laudanpätkään tai isompaan alueeseen. Meillähän on rakennusluvassa haettu 517X maalivärille luvat, tällä hetkellä vaikuttaisi että se on ihan ookoo, pientä hienosäätöä tulee jos se alkaa seinässä näyttämään pöllöltä.

Rautakaupassa kävin myös Starkissa tänään ja siellä edelleen remonttihommat päällä. Aika rasittavaa yrittää löytää sieltä yhtään mitään... Toivottavasti saavat nopsaan remonttinsa kuntoon. Tavaraa hain timpurille sieltä, en sen ihmeeempiä

Huomenna (jos ei jo tänä iltana) allekirjoittaneella olisi taas kipsilevyruuvailu-urakkaa tiedossa alakerrassa, nyt on viimeisetkin seinät ummessa ja pitäisi pintapojat päästää niitä paklaamaan. Yläkerrassa oli aika hyvällä mallilla tasoitusurakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!