torstai 9. kesäkuuta 2011

Kiukuttaa edelleenkin, laitanpa silti ulkovalaistuksesta vielä avauksen

Rakas ystäväni toi minulle tänään talolle esitteen ulkovalaisimista. Heillä on sama homma ajankohtainen tässä samoihin aikoihin, niin hyvä on katsella samoista esitteistä.. Meillä talon etuoven molemmin puolin symmetrisesti on tulossa ulkovalaisimet. Sitten jossain ihme mielentilassa olemme laittaneet vielä kodinhoitohuoneen ikkunan viereen talon kulmalle valaisimelle paikan, mutta se jäänee kuitenkin pois, koska se särkee pahasti talon symmetrian enkä halua toiselle kulmallekaan samanlaista valoa.

Tuohon ulko-oven molemmin puolin katselimme valoja, minä ehkä tykkäisin "tallilyhty"-tyyppisistä metallisen värisistä valaisimista, joissa siis olla möllöttää iso lasikuuppa. Yritän etsiä pian kuvankin tähän tekstiin niistä, mutta mieheni ei ole niistä niin järin innostunut vaan haluaisi maalaishenkisemmät valkeat lyhdyt meille seinään. Minulla on noiden lyhtyvalaisinten kanssa pienoinen ongelma; Näen useimmat niistä hautalyhtyinä, en kaikkia. Elikäs nyt olisi hakusessa mahdollisesti maalaisromanttishenkiset valkoiset, PULLEAN muotoiset lyhtyvalaisimet. Sellaiset kapeat, kuusikulmaiset tuovat sen hautafiiliksen minulle.. Eli jos joku on nähnyt jossain ja tietää sattumoisin juuri sopivat sellaiset, kirkkaalla lasilla varustetut, niin voipi informeerata.

Nyt kaivelen koneen kätköistä niitä kuvia vielä tänne..

 Eli tän tyyppisen isäntä tyrmäsi, mie tykkäisin..

 Tällaista pulleaa, mutta valkeaa voisin harkita. Jos sattuisi löytymään...

 Tästäkin pidin, mutta ehkä liian modernia meille

Ja tämä on liian kulmikas ja tuo mieleen hautalyhdyt... Sitäpaitsi nykyisessä talossamme on tällaiset, enkä tykkää.

5 kommenttia:

 1. Tilasin meidän barn malliset ulkovalot täältä http://www.willowandstone.co.uk/lighting/outdoor-lighting/ itse lamput varsin edulliset, mutta postarit oli melko kovat.

  VastaaPoista
 2. Tässä blogissa esiteltiin jonkin verran pullea ulkovalaisin: http://mansardikatonalla.blogspot.com/
  Oliskohan siitä apua?

  VastaaPoista
 3. Meidän naapurilla on Massiven bridgeport valaisimet, tosin ruskeana, mutta niitä saa myös valkoisena. Sopivat mielestäni hyvin heidän kannustalonsa ilmeeseen.

  Kuva löytyy ainakin http://www.sahkotarvikkeita.fi/ sivustolta.

  VastaaPoista
 4. Täältä löytyy joidenkin mielestä kivoja...

  http://www.alppilux.fi/index.php?id=10542&cat_id=24&show=24&opened=0

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!