tiistai 1. maaliskuuta 2011

Sisustusmateriaaleista

Tänään juttelin erään rakennusalanihmisen kanssa talon sisustusmateriaalien valinnoista. Ja se sitten pisti aivosolut taas liikkeelle.

Sisäkattomateriaalin valintaa mietittiin jo talopaketin valitsemisvaiheessa ja minulle päivänselvää oli, että otamme puisen katon eli paneelit. Tämä oli miltei ehdoton asia minulle, kunnes tajusin että niissä on niitä oksan paikkoja ja vaikka kuinka valkolakataan ja maalataan, niin niitä voi siellä olla. Sitten aloin harkitsemaan sitä MDF-levykattoa ja nyt kun olen niitä katsellut, niin ei se paha olekaan.. Tuo on se Kannustalon oma ainola-paneeli joka meille tulee ja auroralistat. Kannustalon sisustussuunnittelijan pojalla Mikkelissä on samanmoinen valinta, joten; enkai voi olla aivan hukassa jos väitän sen olevan ihan hyvä valinta. =) Nyt kun olen talonäyttöjä ahkeraan kierrellyt ja katsellut muiden ihmisten valintoja niin se on kyllä vahvistunut vain: Oikea valinta on. Missään nimessä en halua "pahvilevyn" näköisiä ja tuntuisia ihme virityksiä kattooni, meillä on tässä nykyisessä 70-luvun talossa jo sellaisia ihan tarpeeksi. Vielä hirvittävämpiä ovat seinälevyt jotka ovat samankaltaista pahvilevyä. Mitä lienee, pinnoitettua paksua kartonkia.

Sen verran olen antanut periksi "yhtenäisen pinnan tavoittelussa" (haaveilen mahdollisimman suurista, ehijistä pinnoista esim. katossa, seinissä, lattiassa jne..), että kylpyhuoneen katto tullaan nähtävästi "reijittämään" jonkunsortin spottivaloilla tai mitä ne ovat. Halogeenivaloille meillä sanotaan ehdoton ei. Mutta tunnelman luomiseksi halutaan kylppäriinkin himmentimellä olevat, säädettävät valot, joiden osoittamaa suuntaakin voi muuttaa tarvittaessa.

4 kommenttia:

 1. onhan aina mahdollista hankkia oksatonta paneelia,hinta tosin on toinen.

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Minkälaisia spotteja olette kylpyhuoneeseen miettineet? Minäkään en haluaisi halogeeneja, mutta kuitenkin himmennettävät valot suihkuhuoneeseen, eli apua kaivataan!

  VastaaPoista
 3. Moikka Paula!

  Täytyy sanoa, että on aivan pimennossa vielä meidän valovalinnat... Että ei vielä mitään hajua, millaiset tulee.

  VastaaPoista
 4. valaistussuunnittelu kuuluu joidenki sähköliikkeiden palveluihi... et apua on kyllä tarjolla

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!