keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Valvontaa

Onko muuten muilla bloggaajilla minkäänlaisia valvontakameroita tai systeemejä talossaan? Tulipa mieleeni. Olen kuullut jopa, että jotkut voivat palkata vartijan käymään talolla yöaikaan/viikonloppuisin tms..Meillä ei ihan niin järeitä keinoja ole ajateltu käyttää, mutta jotain kuitenkin..

Meillä on valvontakamerat. En ole kauheasti mainostanut vielä, mutta siis on ihan uusi juttu ja mielestäni ihan hyvä idea. Kamerat ovat piilotettuina niin, ettei ehkä pistä ihan heti silmäänkään. Niistä tulee sekä videota että valokuvia (sarjassa käsittääkseni) talolla kävijöistä ja ajatuksena ei ole käyttää niitä arkiaikana kun timpurimme siellä silloin on koko ajan.. Minusta on kiva tietää mitä talolla tapahtuu, jos tapahtuu.Ja ketä siellä autoillaan käy jne.. Ehkäpä noita voi hyödyntää sitten asumisaikanakin. En osaa sanoa saako yhdistettyä lukkoihin/varashälytysjärjestelmään jotenkin.. Ovat siis langattomat systeemit. =)

6 kommenttia:

 1. Meillä on naapureita ihan vieressä sen verran ettemme ole katsoneet tarpeelliseksi. Mutta varmasti ihan hyvä ajatus.

  Kannattaa myös laittaa sinne näkyvät ilmoitukset kameravalvonnasta, koska ensinnäkin lain mukaan siitä käsittääkseni pitää ilmoittaa ja toiseksi, tieto kameroista pelottaa herkimmät rosmot pois.

  VastaaPoista
 2. 1.2 Kuvaaminen julkisilla paikoilla
  Paikkoihin, joihin yleisöllä on vapaa pääsy, luetaan julkisiksi paikoiksi, eikä näillä alueilla mahdollisesta videovalvonnasta tarvitse ilmoittaa vaan sen voi suorittaa salaa ja salakatselusäännökset eivät koske näitä paikkoja. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi katu, aitaamaton piha, puisto, pankkisali, myymälä, muu liikehuoneisto, ravintola, hotellin vastaanottotila, viraston asiakaspalvelutila, sairaalan vastaanotto ja vierailutilat. Myös virastorakennuksen tai tehdasalueen aitaamaton piha on vapaasti kuvattavissa mitään ilmoittamatta vain jos yleisöllä on pihaan vapaa pääsy. Poikkeuksia ovat selvästi intiimit tilat, kuten käymälät, pukuhuoneet ja sovituskopit. Näissä tiloissa kuvaaminen on ehdottomasti kiellety

  VastaaPoista
 3. 1.3 Kuvaaminen kotona
  Kotona kuvaaminen on sallittua vain jos kaikki taloudessa asuvat henkilöt ovat tietoisia ja antanut suostumuksen kameravalvontaan. Kotirauhan piiriin kuuluu asunnot, muut asumiseen tarkoitetut tilat, asukkaiden yksityisaluetta olevat pihat, kellari- ja ullakkotilojen käytävät kerrostaloissa, pyöräsuojat ja tekniset tilat. Luvaton kuvaaminen on kotirauhan rikkomista, joka on rangaistava teko. Esimerkiksi mies ei saa kuvata vaimoaan tai lapsiaan kotona ilman heidän suostumusta vaikka mies omistaisi asunnon. Tässäkään tilanteessa kameran sijainilla tai omistajalla ei ole merkitystä vaan sillä, että mitä kuvataan.

  VastaaPoista
 4. Jaahas, tuohan selvensi asiaa. Täytyy varmaan olla varovainen ettei vahingossa kuvaa naapuria, mutta tuosta otsikkokuvasta päätellen teillä ei liene sitä vaaraa.

  Joka tapauksessa eniten hyötyä kameroista lienee, jos ne estävät rosmot kokonaan ja sitähän ne eivät tee jos rosmot eivät ole kameroista tietoisia.

  VastaaPoista
 5. Saako kysyä paljonko tuo "paketti" maksoi? Ed. rakennuksessa ei ollut edes ovet lukossa. Naapureilta kuulin, että jotkut olivat käyneet ikkunoidenn läpi pällistelemässä ja ohikulkijat jopa kuvanneet..

  VastaaPoista
 6. Katri: Olikohan se systeemi jotakuinkin 260 euroa, en ole varma.. Jotain piti ehkä lisäksi vielä hankkia plus toimituskulut. Nimittäin tähän asiaan en juurikaan ole itse paneutunut.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!