lauantai 7. toukokuuta 2011

Keittiön hinta on auki

Elikäs alkaa tulla vähän kiire saada keittiö meille silloin kun halusimme alunperin. Olen kyllä suunnittelupuolella ollut aikataulussa ja kaiken piti ollakin ookoo, paitsi aukijääneet asiat;

*Saako Festivon oikeakätisenä/niin, että isompi kaappiosa onkin oikealla puolella eikä vasemmalla, kuten yleensä? (Jos ei saa, menee keittiössä yksi seinämä suunnittelultaan uusiksi)

*Mikä on hintavaikutus kun keittiön kaappien ovet saatiin viimein valituksi ja ne ovat keittiömyyjän mukaan kalleimmat mahdolliset. Aiemmin puhuimme, että mikäli muutetaan niihin hintavaikutus olisi +500e. En ihan ymmärtänyt mistä oli kyse viimeksi kun asiasta keskustelimme

*Mikä on hintavaikutus, kun alunperin 5902e (siis yhteensä kaikki liukkarit) maksavat kaapistot jättää pois kaupasta, koska haluaa liukkarit muualta. Liukkarit eivät ihan aluksi olleet edes tarjouksessa mukana ja koko ajan olen puhunut, että MAHDOLLISESTI otetaan ne muualta. Koska syystä tai toisesta en ole missään vaiheessa lämminnyt tämän firman liukkareihin. Nyt minulle puhuttiin, että hintavaikutus on 5200-5300e. Jännityksellä odotan, mikä hintavaikutus on seuraavalla kerralla kun asiaa käsitellään.

*Mikä on hintavaikutus kun en ota keittiön ja vessojen hanoja keittiökauppiaalta. Koska ne eivät vastaa laatutasoa jota haluan ja ovat vääränmerkkiset. Kuvittelin koko ajan, että kunnon perus Oras-hanat on mukana kaupoissa, mutta kun viimeksi kävimme niitä läpi, ne olivatkin minulle tuntemattoman merkkiset hanat. Enkä pitänyt niistä. Keittiön ja vessojen hanojen hintoja ei pystynyt saamaan tietoon sillä kertaa kun olin siellä käymässä.

*Mikä on hintavaikutus työn osuuteen (joka on kolmisen tonnia) kun jätämme liukkarit ja hanat kokonaan pois kaupasta. Tai asentaako asentajat samaan hintaan toisen firman liukkarit? (Koska liukkareidenkin asennus kuuluu kauppaan)-

Minulle on tullut ostajana sellainen tunne, että minua yritetään kusta linssiin tai, että jotain outoa on, koska en pysty saamaan hintaa tulevalle keittiölleni ja sen hinnan määritteleminen tuntuu olevan miltei mahdotonta. En ole saanut uutta tarjousta kirjallisena, enkä hintatietoja mistään pyytämistäni asioista kirjallisena, vain suullisina (esim liukkareista). Ja lisäksi se on outoa, koska alusta pitäen on painotettu, että siihen asti kun asiat lähtevät tilaukseen voin tehdä muutoksia ihan miten tahdon, tai jättää asioita poiskin ilman että se vaikuttaa hintaan.

Jännityksellä odotan, että mitä tuleva viikko tuo tullessaan. Miun piti jo menneellä viikolla saada nuo tiedot ja tänäänkin muistuttelin myyjää. Mitään ei ole kuulunut. Onneksi raha ei ole kulkenut mihinkään suuntaan ja jos tämä alkaa tuntua mahdottoman tuskaiselle; Olen valmis vaihtamaan keittiötoimittajaa vielä näin loppumetreilläkin. Toivottavasti asiat selviävät parhainpäin.

6 kommenttia:

 1. Ainakaan vuosi sitten kun tilasimme meidän Festivon, niin kätisyyden sai valita, eli molemmat oikea/vasenkätisenä tai perinteisesti keskeltä aukevana. Jääkaapin ja pakastimen paikkaa ei kuitenkaan voinut vaihtaa keskenään.

  Aiemmin oli ainakin saatavilla myös erillistä pakastin ja jääkaappi osaa myös Festivolta, jolloin tietysti voi sijoittelun tehdä kuinka päin tahansa.

  VastaaPoista
 2. Ettekö voi ottaa Festivoa oikea/oikea -kätisenä ? Vai haluatko nimenomaan, että jääkaappi on ihan ihan tason vieressä ?

  VastaaPoista
 3. No ompa kummallista.. Toivottavasti saisit selkeän tarjouksen paperilla mahd. pian. Kurjaa odottamista. Ja jos et saa haluamaasi palvelua niin vaihda vaan hyvällä omallatunnolla firmaa :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Festivon ovien kätisyys on vaihdettavissa, mutta tuota runkoa ei ole kuin noin päin olemassa, pakastin on oikealla...
  http://www.festivo.fi/pdf/FESTIVO%20120%20CF.pdf

  VastaaPoista
 5. Voi ei! Toivottavasti asiat hoituvat!

  VastaaPoista
 6. Tietyin päin auetessaan jääkaapin ovi on vähiten kulkuväylällä ja "oikeaan suuntaan" auki.. Ja mikäli ois vielä mahdollista vaihtaa oikealle puolelle se jääkaappi olisi vielä parempi sijoittelu.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!