tiistai 31. toukokuuta 2011

Laatoituksen suunta on hukassa ja muuta lattia-asiaa

Elikäs lähtökohtana oli se, että minä ajattelin alkujaan haluavani laatoituksen niin, että meidän valitsemamme 30 x 60 laatta ladotaan suorissa riveissä ja jonoissa talon pitkään sivuun nähden poikittain.

Laatoittaja ehdotteli ristikkäisladontaa, eli aina seuraavalla rivillä laatta on puolivälissä edellistä. Koska se on varmempi (jos vaikka laatoissa koko vaihtelua tms) ja huolettomampi ladontatapa ja hänen mielestään kauniimpikin. Mieheni oli samaa mieltä, että se näyttää paremmalle niin.. Mutta..

Minä ajattelisin asiaa niin, että koska takan laatoitus on jämpti ruudutus, ikkunaruudut ovat jämptit, saniteettitilojen pikkulaattojen reunat ovat jämptit jne.. Niin nuo isotkin laatat, joita on isolla alueella olisivat rauhallisemman näköiset suorissa riveissä ja jonoissaan. Onhan se tosi, että melko haasteellistahan se on miltei koko talon mitalta saada (12 metriä muistaakseni tuo sivu) ihan suoraan riviin ja jonoon ne laatat osumaan... Mutta.. Se vaan on kauniimpaa ja harmonisempaa minusta.

Sitten aloin miettiä, että haluaisinko sittenkin laattasuunnan talon pituutta myötäileväksi, koska etuovelta astuessa laatat ovat ehkä vähän hassusti jos ne ovat pitkittäin, eivätkä poikittain vastaanottamassa tulijaa. Jostain syystä miellän tuon muotoisen laatan olevan vaakatasossa "oikeinpäin".

Miten ihmeessä nuo kannattaisi nyt sitten laatoittaa.. Apuva. Järki vastaan tunteet ja sitten, että kuinka päin laatat. Kattopanelien suuntahan on talossa "poikittain", se vaalii valon suuntaa ja katkaisee talon pitkää linjaa.. (paitsi ruokailutilassa suunta on ihan omansa, mutta siinäkin se vaalii valon suuntaa ja katkaisee pitkää sivua..)

Sain muuten lattian tilattua sunnuntaina K-Raudasta meille. Pitäisi piakkoin tulla senkin. Ja se on se pahamaineinen laminaatti mikä meille tulee. Voihan sen sitten joskus vaihtaa... Minulla muuten on kiva K-Raudan myyjä, josta on tullut oikeastaan jo oma myyjä minulle, vaikken sieltä ihan kamalasti ole tavaraa hakenutkaan. Starkissa alkaa olla jo välillä semmonen ei-toivottu-olo, en tiedä mistä johtunee vai alkaako itsellä tympiä päivittäinen rautakauppaostelu. Aina joutuu apuja kyselemään, kun ei vaan yksinkertaisesti tiedä aina mistä pitäisi asioita lähteä hakemaan ja millaisia hankkia. Onneksi ovat vielä tähän saakka ainaskin auttaneet asioiden löytämisessä ja opastaneetkin ihan kohtuu hyvin.

Iso kivi putosi harteiltani, nyt on tilattu keittiö, kivitasot, kaapit makkareihin ja eteiseen, sohva, hormi (jonka piti tulla jo ajat sitten), laatat (ne on jo melko hyvällä mallilla, laattapoika on tehnyt paljon töitä..!), portaat, tapetit, lattialaminaatti, sähkökaappi jne jne.. Isoja puuttuvia asioita ovat vielä: Sauna lauteineen ja kiuas myös joka ilmeisesti on Helon Rocher (se isompi), valaisimista osa, ruokapöytä ja tuolit, hanat ja pöntöt sekä suihkut jne.,  Eiköhän nuokin asiat tässä ala pikkuhiljaa rullaamaan.

3 kommenttia:

 1. Hei,

  mikäli ymmärsin kuvauksesi oikein, minä laittaisin ja laitamme itsekin laatat tavalla joten sinä haluaisit. Eli ei tiililadontaan ja tavallaan vaakasuoraan sisääntuloon nähden.

  VastaaPoista
 2. Hei! Mukava seurata teidän blogia, ja olet niin reippaasti hoitanut asioita, että huh :) Hyvältä näyttää ja kaikkea hyvää teidän taloprojektille!

  VastaaPoista
 3. Jos teillä on jo laatat työmaalla, niin tee pienelle alueelle koeladonta molemmilla tavoilla! Mulla ainakin helpottaa, kun näkee luonnossa! Toki sauman väri vaikuttaa vielä lopputulokseen, mutta aika lähelle pääsee jo koeladonnalla.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!