tiistai 31. toukokuuta 2011

Laatoituksen suunta on hukassa ja muuta lattia-asiaa

Elikäs lähtökohtana oli se, että minä ajattelin alkujaan haluavani laatoituksen niin, että meidän valitsemamme 30 x 60 laatta ladotaan suorissa riveissä ja jonoissa talon pitkään sivuun nähden poikittain.

Laatoittaja ehdotteli ristikkäisladontaa, eli aina seuraavalla rivillä laatta on puolivälissä edellistä. Koska se on varmempi (jos vaikka laatoissa koko vaihtelua tms) ja huolettomampi ladontatapa ja hänen mielestään kauniimpikin. Mieheni oli samaa mieltä, että se näyttää paremmalle niin.. Mutta..

Minä ajattelisin asiaa niin, että koska takan laatoitus on jämpti ruudutus, ikkunaruudut ovat jämptit, saniteettitilojen pikkulaattojen reunat ovat jämptit jne.. Niin nuo isotkin laatat, joita on isolla alueella olisivat rauhallisemman näköiset suorissa riveissä ja jonoissaan. Onhan se tosi, että melko haasteellistahan se on miltei koko talon mitalta saada (12 metriä muistaakseni tuo sivu) ihan suoraan riviin ja jonoon ne laatat osumaan... Mutta.. Se vaan on kauniimpaa ja harmonisempaa minusta.

Sitten aloin miettiä, että haluaisinko sittenkin laattasuunnan talon pituutta myötäileväksi, koska etuovelta astuessa laatat ovat ehkä vähän hassusti jos ne ovat pitkittäin, eivätkä poikittain vastaanottamassa tulijaa. Jostain syystä miellän tuon muotoisen laatan olevan vaakatasossa "oikeinpäin".

Miten ihmeessä nuo kannattaisi nyt sitten laatoittaa.. Apuva. Järki vastaan tunteet ja sitten, että kuinka päin laatat. Kattopanelien suuntahan on talossa "poikittain", se vaalii valon suuntaa ja katkaisee talon pitkää linjaa.. (paitsi ruokailutilassa suunta on ihan omansa, mutta siinäkin se vaalii valon suuntaa ja katkaisee pitkää sivua..)

Sain muuten lattian tilattua sunnuntaina K-Raudasta meille. Pitäisi piakkoin tulla senkin. Ja se on se pahamaineinen laminaatti mikä meille tulee. Voihan sen sitten joskus vaihtaa... Minulla muuten on kiva K-Raudan myyjä, josta on tullut oikeastaan jo oma myyjä minulle, vaikken sieltä ihan kamalasti ole tavaraa hakenutkaan. Starkissa alkaa olla jo välillä semmonen ei-toivottu-olo, en tiedä mistä johtunee vai alkaako itsellä tympiä päivittäinen rautakauppaostelu. Aina joutuu apuja kyselemään, kun ei vaan yksinkertaisesti tiedä aina mistä pitäisi asioita lähteä hakemaan ja millaisia hankkia. Onneksi ovat vielä tähän saakka ainaskin auttaneet asioiden löytämisessä ja opastaneetkin ihan kohtuu hyvin.

Iso kivi putosi harteiltani, nyt on tilattu keittiö, kivitasot, kaapit makkareihin ja eteiseen, sohva, hormi (jonka piti tulla jo ajat sitten), laatat (ne on jo melko hyvällä mallilla, laattapoika on tehnyt paljon töitä..!), portaat, tapetit, lattialaminaatti, sähkökaappi jne jne.. Isoja puuttuvia asioita ovat vielä: Sauna lauteineen ja kiuas myös joka ilmeisesti on Helon Rocher (se isompi), valaisimista osa, ruokapöytä ja tuolit, hanat ja pöntöt sekä suihkut jne.,  Eiköhän nuokin asiat tässä ala pikkuhiljaa rullaamaan.

Vapaa alkaa huomenna, työt eivät lopu koskaan..




Latailin tänne aika paljon kuvia, mutta syystä tai toisesta ne eivät meinaa aueta tähän.... Outo homma. Joka tapauksessa alkanut viikko on ollut työntäyteinen ja paljon onkin saatu tehtyä. Uunimies kävi maanantaiaamuna saumaamassa uunin ja laittamassa luukut paikoilleen, yläkerrassa kattopanelointia aloitettu ja huomenna saa seinät väriä vihdoinkin pintaan (sisällä siis), olen saanut värikartat valmiiksi, joskin vielä on vaatehuoneiden ideat hautumassa, pikkusten vaatehuoneesta tuli hyvin vahvasti retrohenkisen oranssi! (Ja mies ei vielä tiedä tätä..)

Alakerran kylppärin seiniä saumattu tänään ja pattikin laatoitettu kaiken tuskailun päätteeksi. Lasiliikkeen mies kävi ottamassa mittoja, ylös kun on tulossa kolmeen kohtaan lasijuttuja ja alas saunaan se lasijuttu, lasinen liukkari kodinhoitohuoneeseen ja sitten vielä keittiöön välitilanlasit. Unohdinkohan vielä jonkun...? Joka tapauksessa ne ovat nyt tilattu ja mittailtu.

Timpurimme on naputellut huovat yläkerran parvekkeelle ja jotain muita ulkohommia tehnyt, en nyt ala erittelemään ihan kaikkea.. Kiireessä kirjoitan, joten en nyt sen enempää. Paitsi että:

MINULLA ALKAA HOITOVAPAA HUOMENNA! Jeeee. Ja pojilla piiiiiiittkälle syksyyn menevä kesäloma (paitsi tietty koulukaisella ei ihan vielä ala, eikä kovin pitkälle syksyyn jatku). Mut ajatuksissa ois yrittää saada kotia laiteltua tämän vapaan aikana. Todellsita vapaatahan se on neljän muksun kanssa, niinkun kaikki lapselliset tietää varmasti...

lauantai 28. toukokuuta 2011

Mehän emme ole rakentaneet

..vaan rakennuttaneet taloamme. Me emme omin kätösimme ole joka ikistä naulaa lyöneet taloomme vaikka mielestäni aika paljon olemme itse projektissa mukana olleetkin ja tehneet kaiken sen, minkä ikinä leipätyöltämme ja pikkulapsiperheeltämme ennätämme. Meillä ei ole juurikaan muuta elämää ollut koko projektin aikana ja isovanhemmillakaan emme ole vierailleet melkein puoleen vuoteen. Itsehän olen viettänyt mahdollisimman paljon aikaa talolla, että asiat menisivät hyvin eteenpäin ja kun tulee joku pulma, olen pyrkinyt ratkaisemaan sen mahdollisimman tehokkaasti ja niin pian kuin se suinkin on mahdollista. Onneksi mitään suurempaa ei ainakaan vielä ole tullut vastaan ja asiat ovat sujuneet jouhevasti. Toivottavasti loppukin sujuisi.

Sen verran elimistö on täysillä mukana rakennuttamisessakin, että stressiä on ja paljon. Päänahkani hilseilee, ihoni voi huonosti, hormonitoiminnan häiriöitä on.. Väsymyksen määrää ei voi mitatakaan, sitä voi ehkä verrata siihen mitä se on meidän yöhuutajavauvojen aikaan ollut. Muisti meinaa pahasti pätkiä sekä minulla, että isännällä ja huomaan, etten todellakaan siedä kovin paljoa ärsytystä vaan räjähdän hetkessä.

Mutta; Kyllä rakennuttaminen on ollut ihanaa. On kyllä sen vaivan ja rahan arvoista ollut ainaskin tähän asti. Olen nauttinut joka hetkestä ja todellakin pitänyt míltei kaikesta tähän liittyvästä. Päivääkään en vaihtaisi pois.

Kattopaneeleja sisälle roudattu vaan

Tämän viikonlopun touhuja on ollut, että isäntä on vienyt kaatikselle taas kuorman rakennusjätteitä minipienellä peräkärryllä, vähän siivoilua ja järjestelyä talolla ja nuo kattopaneelit on roudailtu sisälle.

Minä selailen sisustuslehtiä ja yritän hahmottaa värimaailman asioita ja saada ideoita. Aina hauskoja tilanteita ne, jos huomaa jossain olevan jotain samaa tapettia tai laattaa, minkä itsekin on valinnut juuri äskettäin. Jonkunmoisen sisustuskartan olen talosta väsännytkin. Ruokapöytä ja tuolit ovat edelleen hakusessa, ideioita muhii muttei mitään varmuutta.

Maanantaina tulee uunimies vielä saumaamaan laatat uunista ja asentelemaan luukkuja. Horminkin pitäisi alkuviikosta kai tulla. Minä niiiiiin odotan sitä päivää kun saan omaa uunia lämmitellä saati kun saan siellä ruokaa laittaa!Uunissa tehdyt ruoat ovat niiin oma lukunsa ja mikäs sen parempaa kun, että saa sinne jättää hirvipaistin rauhassa muhimaan tai herneet yön yli porisemaan.. Niin ja puuttuvat laatat alakerran kylppäriin sekä puutavaraa mitä meiltä vielä talosta puuttuupi. Tiistaina tulee lasiliike mittaamaan lasien paikkoja myöskin. Ja huomenna eli sunnuntaina lienee K-Rauta auki ja mie menen tilaamaan meijän lattiamatskut sieltä sitten.

perjantai 27. toukokuuta 2011

Jäljellä 48/48 1kpl ja 18kpl ulkoverhouslautoja,,,

Eli tavara loppuu kesken (runkotolpat ja ulkoverhouslauta) , lisäksi epäily että räystäänaluslautaakin on liian niukasti. Ja tasan, ei olla käytetty ylimääräisenä mihinkään... Joen nyt ootellaan lisää noita nyt ainaskin. Mites muilla Kannustalon rakentajilla on puutavaraa ollut? Talopakettia ostaessa kun kuultiin niin kovin, miten tavaraa on aina reilusti ja riittävästi.... Lisäksi sain kuulla, että olisi helmikuussa pitäny aukoa muoveista ja nipuista kaikki tavara, mitata ja laskea riittävyys, siis silloin kun talopaketti ja tavarat saapuivat. Mutta kukapa järki-ihminen oikeesti noin tekee? Meillä vain päällisin puolin tarkasteltiin että ihan kaikkea olisi noin suurin piirtein. Ei mittailtu tai laskettu määriä tarkemmin..Onko muut laskeskelleet?

Uskotteko yliluonnollisiin juttuihin?



Katselin tänään talomme pihalla taivaalle ja näin todella oudon renkaan. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja tuo rengas oli jonkin matkan päässä auringosta. En koskaan ole moista nähnyt tai pannut merkille. Tämä ilmiö lienee halo, eli jääkiteet jossain ilmakehällä heijastavat auringon valoa.. Mutta minulle tämä oli suuri ihme. Ja en ala sitä täällä enempää puimaan, hullun maineen saa helpommallakin. ;) Mutta ne jotka uskovat isompiin voimiin, ehkä voivat ymmärtää mistä puhun. ;)

Ilmanvaihtokone sai kyytiä, sähkäri reijitti talon ulkoapäin ja laattapojalta loppuikin laatat!


Aika naftisti oli laatat laskettu, sinänsä en voi Laattapistettä siitä syyttää kun eivät he ota vastuuta noiden määrien suhteen minkäänlaista, mutta meillä jäi aika pahasti kylppäri vajaaksi laatoista. Pari neliötä joudun ostamaan vielä lisää tuota vaaleampaa laattaa.. Molemmat patit kuitenkin saatiin laatoitetuksi kylppärin puolelta, puuttuu enää saunan puolen pattien laatoitukset ja nuo alimmat kerrokset kylppäristä.
Parvekkeen huovat piti käydä vielä Starkissa vaihtamassa. Tulipa selväksi ainaskin se, että noita huopia on viismiljoonaa erilaista. Meille antoivat vahingossa ilman liimapintaa olevaa ja ne vaihtettiin eilen illalla tuohon missä on liimaa.

 Sähkäri on reijitellyt taloa ympäriinsä ulkovalaistumisen toivossa.

Ilmanvaihtokone sai tänään kyytiä, kun pojat nostivat sen yli satakiloisen järkäleen tekniseen tilaan. Ihmettelenpä vaan kuinka noin suuri mölliäinen mahtui niin pieneen tilaan. Laitan myöhemmin kuvaa siitäkin ihmeestä.

torstai 26. toukokuuta 2011

Kattopaneelit ja listat saapuivat ja tajusimme kauhuksemme tänään erään puuttuvan asian..

Odottamamme kattopaneelit (ainola) ja listat (Aurora) saapuivat tänään, niiden laittaminen alkaa pikimmiten yläkerrassa. Sinänsä aika eksoottinen aika tulla, kun ne tulivat illalla kuuden pintaan.. Nuo kaikki kuljetukset yleensäkin syystä tai toisesta tulevat 15-17 välisenä aikana ja vieläpä yleensä perjantaina. Syystä tai toisesta. Se mistä minä en pidä yhtään on, että asiat saapuvat "viikolla se ja se". Ikinä ei voi tietää mikä päivä se tarkalleen ottaen on ja kun torstaina alat jo huolestua, että noinkohan ne tuleekaan niin perjantaina kun soittelet perään, ne ovatkin juuri tulossa.. Nyt odottelen vielä sitä hormia. Miun laskuopin mukaan sen pitäisi tulla viimeistään huomenna. Jokohan aamulla pitäisi kysellä perään?

Tein tänään löydönkin Starkista, tosin en ole vielä ihan satavarma, että onko se löytö vai hutiostos. Nimittäin aletapeteissa oli valkea "satiiniraitainen" (pystyraidat) tapetti, 17e/rll, ostin sitä kolme rullaa alakerran makkaria ajatellen (josta olisi ajatus tehdä "valkoinen huone"). Tuossa tapetissa arvelluttaa vielä himpun verran se, että noinkohan se sopii yhteen kaikkeen muuhun meillä, kun miun käsittääkseni moiset tapetit eivät ole kovin 50-lukulaisia, joka taas kaikissa muissa valitsemissani tapeteissa on ikäänkuin teemana. Tuo 50-lukulaisuus on ongelmoittanut kyllä esikoispoikani (9v) huonetta, sillä en vieläkään ole keksinyt sinne tarpeeksi omantuntuista, meidän ympäristöömme soveltuvaa ja pojallekin mieleistä tapettia. Noinkohan on tyydyttävä "kalsarikuvioituun" 50-luvunretroa kuvastavaan paperitapettiin, jota olen vähän varuiksi miettinyt vai vieläköhän on mahdollista tehdä löytö? (Niitä tapetteja muuten on aika hartaasti etsittykin..)

Näillänäkymin muutes näyttää sille, että valitsemamme kiuas on Helo Rocher, se isompi malli niistä. Mikäli mikään seikka ei nyt ala sitten kumoamaan sitä pois. Yritetään vielä selvitellä muutamia asioita siitä ja ehdottomasti otetaan vastaan käyttökokemuksia, jos jollain niitä on?!

Ja sitten siihen puuttuvaan asiaan. Nimittäin olemme etsiskelleet ikkunapeltejä, joiden automaattisesti oletimme kuuluvan Kannustalon pakettiin (koska ne kuuluvat useimpiin "alkeellisempiinkin" paketteihin, siis pienemmällä toimitussisällöllä oleviin). Kaikenmaailman törkykasat kävimme läpi ja mistään ei niitä löytynyt, sen sijaan perinnelankun alle tulevat pellityspellit löytyivät kyllä.. Niin soiteltiin sitten Kannustalolle.. Ja eihän ne pirulaiset kuuluneet siihen pakettiin! Ja eikun kiireenvilkkaa soittelemaan, että mistäkös sellaiset saisi ja HETI. Tai ainaskin mahdollisimman pian. Noh, minulle luvattiin ne valmiiksi taiteltuina jne kahden viikon sisällä eräästä paikallisesta peltifirmasta, joka on taas jotain kautta tutuntutuntuttu tai jotain. Onneksi näin. Ensiviikolla tulevat mittailemaan, että minkäköhän laisia niitä sitten pitäisi väännellä meille. Laskin muuten äkkisiltään, että meillä on 23 isoa ikkunaa, kaksi saunanikkunaa, kaksi oven vierelle tehtyä pikkuikkunaa (korkeita mutta kapeita siis), edelleenkin 7 ovea (kynnyspellitykset) ja ja ja.. Siinä kai ne sitten olivatkin. Nimittäin peltiäijälle piti kertoa suunnilleen millaisesta määrästä ikkunoita jne meillä on kyse.

Jotta sillä lailla. Homma etenee, pohdittavia asioita riittää.. Ja mikä parasta; Sain miehen takaisin kotiin työreissusta ja näyttäisi sille, että pelkällä yökipulääkityksellä selvitään nyt tuon pienimmäisen potilaan kanssa.

Alakerran kylppärin laatoituskuvia

 Tuo aukko tulee siis kokonaan lasia, ovi keskelle ja sivulasit siihen molemmin puolin. Harmaata, karkaistua lasia.. Ja se iki-ihana lasinen nuppi oveen kahvaksi..Se on niiiiiiin kaunis.

 Suihkuseinämä saunasta päin katsottuna.

 Saunasta kodariin päin


Poreammeen paikka

Päivän piristys. Todella kaunis Ford oli meillä tänään vierailemassa pihassa koko päivän. Ihana!

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Muistoja lapsuuden rakentamiskesästä

Olin alle kouluikäinen kun yksinhuoltajaäitini keksi alkaa rakentamaan meille taloa. Useita eri syitä kai siihen oli, ehkäpä en lapsena niitä voinut ymmärtääkään täysin. Mutta sen minä muistan, että pääsin olemaan rakennuksella. Minä juoksin pitkin peltojen reunoja avojaloin, ei paljon sisiliskot tai sammakot menoa haitanneet. Joskus sain osallistua "rakentamiseen" kirvesmiesten seurana ja esimerkiksi uunin muuraamisesta minulla on selkeitä muistikuvia. Sain olla hyvin korkealla..  Monenmoisia muistikuvia ja lähinnä positiivisia ja ihania. Toivon, että omat lapset saisivat myös positiivisia muistoja oman kodin rakentamisesta. <3

Alakerran kylppärin laatoituskuvatuksia

Tässäpä keskeneräisestä laatoituksesta muutama vedos



Tollasta kivihommelia, mistä tuo soiro on tuolla vaalealla seinällä tehty on tulossa noihin shampoopokseihinkin koristeeksi. Eli kylppärissä yksi tuollainen ihan tumma sienä, kaikki muut tuota vaaleaa/harmaata lasia. Lattiasta tulee kuivapuristelaatoista 10x10 mustalla laatoitettu ja mustalla saumattu. Ja kaikki nämä laatat ovat Laattapisteeltä, samoin nuo kivijutut. Kivijutut muutes muuttavat vielä vähän väriään kun niihin laitetaan sellainen suoja-aine.

tiistai 24. toukokuuta 2011

Joku jota sydämestäni suosittelen

Minä ennen tätä rakentamishommaa kyselin tuttavaperheiltä, että onko ketään ketä he suosittelisivat.. Oikein kukaan ei tunutnut ketään löytävän. No sitten löysin tuttavaperheen, joka suositteli timpuria. Ja vastaavaamestaria työmaallemme. Sähkäriä, putkaria, lattialämmitysfirmaa jne ei kukaan osannut suositella oikein mitään, useat sanoivat vaan, että tekihän he hommansa, mut ei mitään erityistä sanottavaa.. Minäpä suosittelen, jos joku kaipaa timpuria niin minulla on hyvä, taatusti huippuhyvä timpuri, joka on luotettava, huolellinen, tunnollinen ja kunnollinen. Jolla on huippuhyvä huumorintaju ja joka selvästi tykkää työstänsäkin. Luovuutta, taitoa ja näppäryyttä sekä tietoa ei puutu. Jos joku täällä päin kaipaa timpuria, minä annan numeron.

Toinen mies jota voin henkeen ja vereen suositella on meidän putkimies. Ihan mahtava tapaus. Kyllä on tehokkuutta ja näppäryyttä. Ottaa asiakaan huomioon ja hoitaa homman kiitettävästi. Ainaskaan vielä ei ole mitään pahaa sanottavaa näistä kummastakaan herrasta, ei putkarista eikä timpurista. Putkarin yhteystiedot löytyy tältä sivultakin. Tosin on kiireinen mies, että ajoissa kannattaa kysellä.

Nämä kaksi miestä palkkaisin vaikka heti uudelleen talolleni, jos olisi tarvetta. Tai siis palkattunahan he vieläkin ovat meillä..Mutta siis..Ehkäpä ymmärsitte. Muista en osaa vielä sanoa oikein mitään hyvää tai pahaa, katsotaan mikä lopputulos on.

Kolmiorimat puuttuivat ei iso asia

Soittelin eilen talomyyjällemme, koska parvekkeella, huovan alla (kun ne laitetaan sinne seinän viereen..) olevat kolmiorimat puuttuivat talopaketisamme. Etsimme niitä kyllä kissojen ja koirien kanssa joka ikisestä lautapinosta. Talomyyjältämme sain käsityksen, että niiden pitäisi olla painekyllästettyjä 22:sta kolmioksi sahattuja pitkiä rimoja ja koska ne mainitaan, että tarvitaan parvekkeen rakentamiseen muttei mainita, että ne puuttuisi paketista niin niiden kyllä olisi pitänyt siellä olla. Soiton avustuksella sain ottaa Puukeskuksen kautta meille sitten sopivat rimat, tosin ei otettu painekyllästettyinä, koska ei muutkaan siellä huovan alla olevat ole painekyllästettyä.. Ihan jees, että homma hoitui noinkin hyvin.

Reklamaatio katosta

Meillä ei olla tyytyväisiä katon asennukseen, lähinnä siihen viimeistelyyn ja jälkeen.. Ja tuo lumieste on tosiaan väärin asennettu. Laitoin sähköpostia kuvien kanssa Ruukillekin tekniselle asiantuntijalle ja sain vastauksen, lisään sen tähän alle.. Soittelin myös meidän vastaavallemestarille ja sovimme, että hän käy katsomassa tilanteen paikalla. Lisäksi mieheni on tänään laittanut kuvien kanssa sähköpostia kattourakan tehneeseen firmaan. Itse maallikkona antaisin kattoasennuksesta "välttävän" tai "tyydyttävän" arvosanan, en missään nimessä hyvää tai kiitettävää.. (johon on pyrittävä).

terve
 
pikkuisen viimestely mielestäni ontuu
räystäslista olisi ollut hyvä kierää  kulman ympäri
harjan ( auman) tiivistelistalla samaten kiertää nurkka ympäri
leikata harjapelti kulmaan  ( niinkuin on tehtykin ) ja/ tai reunaa taittaa 10 mm alaspäin
 
noihin kulmiin ei ole olemassa mitään valmisosaa, mutta noilla keinoin siitä saa ihan hyvännäköisen
pikkasen pitää vaan "näprätä"

Miehet touhuaa

Meillä on tänään aloitettu alakerran kylppärin laatoitusta, yläkerran laatoitusurakka ja saumaukset ovat tosiaan valmiit (ja silikonit nurkissa). Tuo kylppäri ei ole mikään yksinkertaisimmista päästä laatoitettava, koska siellä on kulmaa ja vinkkeliä jos jonkunmoista.. Meillä muuten päätettiin laatoittaa vielä kodinhoitohuoneestakin yksi seinä kokonaan, tekninen tila ja tosiaan alakerran vessa on vielä täysin koskematta.. Pientä 45m2 urakkaa pukkaa myös alakerran lattioiden laatoituksessa. Ompahan laattapojalle hommia. Minulta voi muuten kysyä, mikäli joku kaipaa tällä seudulla laatoittajaa. On tarkka poika ja hintakin on kohtuullinen, eikä ole pimeää työtä vaan ihan verollista. =)

Yläkerrassa on myös pojat pohjamaalanneet makkareita ja haju on sen mukainen! Melkein sain migreenin tuliaisiksi kotiin sieltä.. Tuuletuksista huolimatta.  Ja yläkerran parvekkeella on meijän timpuri tänään näperrellyt ja sinne hankittiin huovat sun muut tykötarpeet tänään.

Nyt odotellaan kattopaneeleita ja listoja talotehtaalta, niiden pitäisi tällä viikolla tulla.. Päästään sitten yläkertaa viimeistelemään..Maalaushommat näyttävät olevan joutuisia, niin voipi olla että jo ens viikolla on lopullisia pintoja makkareissa.. (Tai ainaskin sitä seuraavalla)

Laattapisteen loput laatat pitäisi tulla huomenna iltapäivällä Kiitolinjan kyydissä..

Uunimies on tulossa maanantaina saumaamaan laatat uunista ja asentamaan luukut siihen, horminkin pitäisi tulla tällä viikolla. Jos ei ala kuulua niin pitänee alkaa soitella perään.

Mie tein tänään pölkkypätkiin eli kattopalkkipätkiin kokeiluja erivärisistä puuvahoista ja vielä mietin, että mitä mie haluisin niiille palkeille tehtävän..

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Tulevan viikon suunnitelma

Yläkerran kylppärin laatotukset on valmiina. Pikkasen arvelluttanu koko ajan tuo valkoisen laatan saumaväri, joka on vaaleaharmaa mutta sinertää.. Toivottavasti tuo muuttuu vielä tuosta erilaisessa valossa ja kun saadaan huoneeseen oikeanlainen katto ja kalusteet..

Toivotaan, että tuo pieni ihminen meillä olisi terveenä jo huomenna. Tänään taisi olla käänne parempaan. Kolmannen entibioottikokeilun ja ties kuinka monennen särkylääkekoktailin avustuksella. Lääkärissäkin tuli käytyä menneen viikon aikana kolme kertaa pienen kanssa. Ikinä en ole noin kipeää korvatulehdusta lapsillani tavannut, vaikka kaksi isompaa onkin korvakierrelapsia..

Tulevalla viikolla olisi suunnitteella saada valituksi laminaatti. Niin joo parketti on edelleen unelma, mutta.. Mieheni, paras ystäväni, isäni, rakennuksella työskentelevät ihmiset, kaikki keille olen asiasta parketti vai laminaatti meille puhunut, ovat olleet ehdottomasti laminaatin puolella. Järki vastaan tunne -taisteluksihan tätä voisi sanoa myös, mutta aikuisten oikeasti; Nykyisen kotimme parketti lienee elävä esimerkki siitä millaista lattiaa ei pidä hankkia nelipoikaiseen perheeseen, jossa lapset saavat leikkiä myös olohuoneessa, eteisessä, keittiössä..On nimittäin naarmua ja kolhua toisen perään, kyllähän vahaaminen vähän peittää pienimpiä, mutta on paljon sellaisiakin jälkiä mitkä eivät lähde kun hiomalla, jos niinkään pois. Mutta JOS minä alan vihaamaan laminaattiamme, niin sitten aion vaatia että se vaihdetaan parkettiin. Ja piste.  Nyt minulla on "suosikki"laminaatti olemassa ja odottelen vielä vaihtoehtolaminaattinäytettä, joka minulle on luvattu maanantaiksi. Sitten katsotaan millainen laminaatti meille tulee. Hintaluokaltaan nämä ovat 21,90 ja 35,50 eli keskiluokkaisia (?) kai neliöhinnassaan.

Lattiavalinnan lisäksi tulevalla viikolla pitäisi tilailla hanoja, yläkertaan (tuleeko kosketusvapaat cubistat vai vegat, orakselta kuitenkin aiomme ottaa hanat), alakerran vessaan, keittiöön (tahdon kaarihanan) ja suihkuihin... Kodinhoitohuoneeseen on tulossa keittiökaupan mukana hana..

Mies lähtee ulkomaille työreissuun, joten en aseta älyttömiä tavoitteita tulevaan viikkoon, tekemistä kuitenkin tuntuu koko ajan ilmaantuvan ilmankin. Niin joo ruokapöytäasia pitäisi myös hoitaan kuntoon. Että onhan tuossakin jo kaikenlaista.

Kaverit ovat kyselleet tuparilahjatoiveita, pitäisikös niitä listailla jotenkin? Muutamia pikkujuttuja on tullut vastaan tässä... Pääasiallinen toive on; Ei turhaa krääsää vaan täsmäosumia mieluummin. Kaikkea "turhaa" meillä jo on ihan ennestäänkin. Ja Katja on ainoa joka saa tuoda puutarhatontun. Joskaan puutarhaa meillä ei vielä tänä kesänä näyttäisi olevan tulossa.

kuvia vaan


Yk kylppärin laatta saumattuna, pikkasen mietityttää tuo vaalean harmaa tuon valkoisen laatan kaverina, mutta ehkäpä totun siihen vielä. En keksinyt muutakaan, kun en halunnut samalle seinälle erivärisiä sauma-aineita ja toisaalta en halunnut valkeatakaan tuohon harmaaseen osioon..

Vessan lattia vielä ilman mustaa sauma-ainettaan. Halppis kaivonkansi siellä, saas nähdä tottuuko siihen silmä koskaan kun on sellainen "kiiltävä". Alakertaan tulee mattapintaiset rosteriset.
Olkkaria ylhäältä päin katsottuna.  Meillä on pieni, mutta toivon mukaan tunnelmallinen olohuone. Jossain vaiheessa mittailtiin, että ei kovin paljon ole suurempi nykyisen kotimme olkkarista, mutta hyvin ollaan mahduttu olemaan tässäkin. Kesällä onneksi tuo kuisti voi toimia olkkarin jatkeena. Meillä muuten on yhtä vaille kaikilla perheen jäsenillä kesällä synttäritkin ja kesällä käy enemmän isoja vierasmääriä kyläilemässä kuin talvella.


Pohjamaalijuttuja


Keittiötä eteisen suunnasta katsottuna. Koska keittiömme ei niin tulvi valosta, kuten muut huoneet niin siksipä teimme keittiönkaapeissa täyskäännöksen ja valitsimme ihan jotain muuta kuin alunperin oli tarkoitus.. Mutta tästäpä vielä lisää sitten kunhan ne tulevat ne kaapit.
Keittiö ruokailutilasta päin kuvattuna
Ruokailutilan ikkunat joista tykkään paljon <3 Kuviakin niistä on jo aika monta täällä..
Olkkarin seinää..


Ja olkkarin seinää eri suunnalta..Taustalla ruokailutilaa..


Eteinen..
Kodinhoitohuoneesta keittiöön päin, välissä vaatehuone vasemmalla, oikealla vessa, sitten eteisaula ja musta tuolla keskellä suht takana on leivinuuni, joka on keittiössä. Valo ihan perällä tulee ruokailutilasta.

perjantai 20. toukokuuta 2011

Tukka putkella juostu tilailemassa asioita

Tänään sain tilattua keittiön kivitasot sitten viimein ja vessaan kvartsitason. Lisäksi tosiaan eilen sovittiin keittiöasiat niin, että keittiö saa tulla vaikka heti. Voi tulla kuulemma noin kolmen viikon päästä jopa. Jännityksellä odotan..

Porras-asiat ovat edenneet suunnittelupuolella

Loput laatoista on tilattu laattapisteeltä, eli iso laatta alakertaan (45 neliötä) ja alakerran vessan seinän kimallelaatta

Kirenan liukuovikaapistot tilattu makkareihin ja eteiseen 2kpl, mittaaja tulee tiistaina vierailemaan talolla

Arki-homesta tilattu tapetit kodinhoitohuoneeseen ja pienten nukkariin

Viikonlopun aikana ajattelin yrittää saada maalattua toiseen kertaan teknisen tilan seinät, ennen kun härveleitä sinne tulee vielä lisää.. Ja rautakauppa-asioita joutuu viikonloppuna hoitelemaan. Muuten talolla taitanee olla melko hiljaista tänä viikonloppuna, miehellä on työt kasautuneet niin kovin että joutuu koko viikonlopun niihin käyttämään.. Ja meijän pieni potilas kävi jälleen lääkärissä, toivotaan että käännekohta tapahtuisi huomenna. Olen nimittäin aivan pulassa ensi viikolla mikäli pieni mies on sairaana, mies ulkomailla työreissussa ja minä yksin täällä hoitamassa kaiken..

torstai 19. toukokuuta 2011

Olikos hyviä ideoita, että mitäkö keittiössä "hellan taakse"?

Elikäs meillä onpi ongelma;

Mitä laittaa kulmassa sijaitsevan lieden/keraamisen tason (vai miksi niitä sanotaan?) taakse. Siis sinne nurkkaan. Jos ei ehdottomasti tahdo laattaa sinne, onko vaihtoehtoja? Ja meille jää siis sinne semmonen "kulma" koko alalta ja siihen kulmaan tulee kivitaso kolmion mallisena palasena, mut ei mitään "hyllyä" tai vastaavaa. Joku "roiskesuoja" siellä olis näpprä.. Välitilaan suunniteltu lasiia, oisko pöllö idea se lasi tuonne kulmaankin vai onko muita ajatuksia? Laittakaahan kuvia tai linkkejä kuviin, jos joku muistaa nähneensä..

Puuh.. Meinaa mennä viikko harakoille..

Perheen pienimmäinen on edelleen todella kipeä, eikä oikein ole selkoa mikä pienellä on.. =( Antibioottia ollaan syöty, kuumetta ei nyt ole enää (oli korkeitakin asteita useamman päivän) mutta se helvetillinen huuto, mikä pienestä miehestä lähtee.. Nimittäin herra huusi tänäkin iltana klo 18-21 suoraa huutoa pitkin lattioita, turhaan yritän edes syliin häntä ottaa koska hän rimpuilee ja heittäytyy sitten taas lattialle satuttaen itsensä. Otsa onkin jo aikamoinen pakanamaan kartta. Noh, yöt huudetaan myös, ja aamut. Välillä on ehkä noin puolentunnin huutamaton aika ja silloin hän yleensä nukkuu. Autossakin on pieniä hetkiä ollut hiljaa, ilman että nukkuu.. Meinaa käydä voimille, tätä on nyt ollut jo reilun viikon ajan. Huomenna vien pojan taas lääkärille.

Jotenka allekirjoittaneen talolla viettämä aika on jäänyt aika vähäiseksi, sen että juuri ja juuri olen saanut rautakauppa-toimitukset vietyä työmiehille ja tietyt pakolliset asiat hoidettua. Mutta silti; Lista tekemättömistä, hankkimattomista, valitsemattomista jne asioista vaan kasvaa. Samaa tahtia kasvaa meikäläisen aivolohkoissa stressipatti.  Tässä vaiheessa rakentamista pienetkin viivästykset voivat aiheuttaa isomman viivästyksen työmaalla.. Toivotaan nyt, että poika saataisiin taas pian kuntoon, eikä kyse olisi mistään vakavemmasta. Rakas ja tärkein maailmassa kuitenkin on tämä lapsi.

Yläkerran kylppäri on laatoitettu, alakerrassa ilmeisesti alkaa laatoitus piakkoin (huomennako?). Keittiökaupat on tehty ja tilattu, ne on sovittu niin että voi tulla heti kun mahdollista, eli voi tulla vaikkapa jo kolmen viikon päästä.. Viimeistään juhannusviikolla on tulossa. Vastaavaa mestariamme näin tänään ekaa kertaa koko aikana vilaukselta meidän talolla (aina eri aikaan käynyt kun mie oon) ja juteltiin muuttotarkastusajankohdasta ja siitä, kun heinäkuussa mikään ei toimi rakennusalalla..Porras asiaa sain hoidettua taas eteenpäin puhelimessa ja lähettelemällä mittoja.

Tällä viikolla vielä hoidettava: Tapettitilaukset loppuun, laattatilaukset loppuun, kivitasoasia loppuun, maaliväriasiat koska pohjamaali on sävytettävä.. Mitähän vielä.. Se ruokapöytähomma. Sitä meinasin miettiä ensi viikolla ja saunaa. Lasi-juttujen tilaaminen on myös jätettävä ensi viikkoon.

Ja sitten jymyuutinen: Me tehtiin eilen illalla puolen yön jälkeen miehen kanssa suuri muutos keittiöasiassa, eli vaihdettiin vielä keittiökaapit erilaisiksi mitä ollaan suunniteltu. Ja en kerrokaan enempää, vaan jätän tämän asian yllätykseksi. Saatte sitten joskus nähdä mitä sieltä tulee.. ;)

tiistai 17. toukokuuta 2011

Eka tapettikin saapui tänään!

Eli yhteen poikien huoneista tulee tämä tapetti. Suunnitteella minulla on, että kyseiseen huoneeseen tulisi vanha pulpetti ja vähän "koululuokka"-henkisyyttä. Tämä poika jonka huoneeseen tämä numerotapetti tulee on ollut kolmevuotiaasta asti kova piirtelemään numeroita ja laskee jo nyt neljävuotiaana päässälaskuja. =) Hän tykästyi itsekin kyseiseen tapettiin.. Ja sattuuhan tuo meidän värimaailmaammekin ihan hyvin.

Tilattu myös Ferm and livingin "puutapetti", josta olen täällä aiemmin kirjoitellutkin. Se tulee pienimpien poikien nukkariin. Noiden lisäksi haaveilen löytäväni "pelihuoneeseen" räväkän punaisen sohvan kaveriksi jotain kivaa (tämä sohva on kyllä aika hurja meidän tulevaan kotiin..), ehkä näyttävääkin tapettia.. Ja alakerrassa vielä valkoinen makkari ja ruokatila+keittiö etsivät omia tapettejaan tai maalipintojaan..

Soffa tilattu! Tulee heinäkuun alkupuolella..

Meille siis on tulossa Vepsäläiseltä Furninovan Malibu-sohva, kuvan sohva siis on samaa sarjaa, vaan ei samanlainen. Meillä sohva tulee olemaan mustaa ja kokonaan nahkaa, mustilla jaloilla ja täysin kulmasohva-mallisena (tuohan on divaani) ihan vaan siksi, että tuollaisena kun se valittiin voimme käyttää sohvaa myös tilanjakajana ja siirtää useammalla eri tavalla samaan olohuoneeseen, mikäli kaipaamme vaihtelua siellä. Toivottavasti sohva on hintansa väärti ja laadukas!

Vihdoinkin meilläkin on kattoa pään päällä..

Talomme kattoasennus alkoi viimeinkin tänään. Tämänhän piti alkaa jo viikko sitten maanantaina, mutta syystä tai toisesta siirtyi.. Pari päivää miehet vielä tekevät ja kuulemma sitten on valmista. Meillä olisi ajatus huomenillalla tuolla kuvassakin näkyvällä nosturilla saada korkeimmat kohdat talosta maalattua. 

maanantai 16. toukokuuta 2011

Kuvia laatoituksista ja ruokailupatista

 Yläkerran kylppärin laatoituksia ilman saumauasta

Yläkerran kylppäri sai viimein laatat "niskaansa", saumausjuttu puuttuu vielä. Se tulee olemaan vaalean harmaan sävyinen. Alakerran kylppärissä tulee olemaan valkoinen ja graffitin värinen sauma-aine.. Ja alakerran laatoitus alkanee keskiviikkona (?).

Ekaa kertaa näin ruokailutilamme ilman niitä sinisiä muovituksia. Pikkasenko on erinäköinen ja VALOISA! Todellakin. Ruokapöytää metsästän edelleen, tällä hetkellä mielesäs kierrätyspuusta tms rouheammasta vahatusta puuste tehty massiivinen pöytä tai sitten sellainen vitivalkoinen korkeakiiltoinen ja moderni pöytä.. Katsotaan nyt mitä löydän ja MILLÄ HINNALLA: Meillä on pöytätarjoukset olleet 1500-4800euron väliltä, siis ilman tuoleja. Tuolit tulevat maksamaan 1900-2500 euroa, koska niitä tulee niin paljon. Pöydänkin hinta on siksi noin kallis, koska meille halutaan normaalia suurempi 250-300cm pöytä.  Hyviä vinkkejä otetaan vastaan pöytäasioissa!

Sohvaa käytiin isännän kans katselemassa ja meillä on tilausta odottelemassa Vepsäläisen Furnicova-merkkinen Malibu-sohva mustalla nahkalla. Se on sellainen kulmasohva. Ja sanottakoon, että vastaavantyylisiä olen käynyt katsomassa Maskussa, Askossa, Kodin ykkösessä, Iskussa, Stemmassa ja Suomisoffassa (jota epäilen kauppana..).. Maskun sohva oli kaikkein kallein 3800 euroa. Muut vähän sen alle ja tuo Vepsäläisen sohva on miun ykkössuosikki ja hinnaltaan edullisimmasta päästä.

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Ovi lahjoitettu!

Mainitsemani ulko-ovi menikin hetkessä tuleville naapureillemme. Joten se on nyt varattu.

Kulmalautojen maalausta, kaukolämpöoja, yk lattian levytystä, vedeneristyksiä ja laatoitusasioita..


Koko ajan käy kova kuhina. Laskin tänään, että parhaimmillaan talolla oli miehiä 12. Huh mikä määrä. Kyllä siinä on homma pysytellä poissa toistensa jaloista. Onneksi ihan noin montaa ei normaalisti ole ja koko ajan. Laattapisteen laatat saapuivat sitten viimein tänään Kiitolinjan kyydillä, eilenkös se oli vai toissapäivänä tuo oja kaivettiin kaukolämpöputkia varten talon ja ulkorakennuksen väliin (noin 60vm syvä vain), yläkerran valuhommat plus levytys on kovasti käynnissä, ajatuksena on että ne ovat valmiina kaikki maanantaiksi, niin pääsevät taas opiskelijat jatkamaan yläkerran tasoite-pohjamaalaushommiaan.

Laatoittajan kanssa ihmeteltiin tänään laattoja, niissä on vähän omia "jujuja", koska luonnonkiveä on tulossa pariin kohtaan alakerran kylppärissä koristeeksi (ovat epämääräisiä muotoja..Ja sellaisissa hankalissa paikoissa), lisäksi kylppärin laattojen värit ovat niin erilaiset (plus noi luonnonkivet), että ihan ihmeteltiin että mitäköhän saumausaineen värejä me sinne otetaan..Katsotaan mitä syntyy, päädyimme laittamaan tummanharmaaseen tummaa, valkeaan vaaleanharmaata, jonka pitäisi sopia myös kivien kanssa yhteen.. Jos sellaista on olemassakaan. Lisäksi laskettiin, että ainakin 25 metriä menee "kulmalistaa" tuonne kylppäriin, siellä kun on muotoja aika paljon (ikkunalauta, shampoopoksi, saunan lasi-seinämän alaosat jne.).
Laatat kyllä näyttävät edelleenkin minulle mieleisiltä ja toisiinsa sointuvilta koko talossa. Toivotaan, että niistä tulee oikein hyvät.

Kaverini on meillä kulmalautojenmaalauksessa apuna. Minulla ei kestä vieläkään oikein ranteet eikä selkäkään tuota hommaa, olen pieniä aikoja yrittänyt aina välillä käydä auttelemassa häntä. Ihan hyvä kyllä, että sain hänet auttamaan. Talon seinien maalausurakka kyllä oli aika rankka äkkinäiselle tekijälle yksin tehdä. =)

Huonekaluliikkeissä kävin myös tänään päivällä, sekä saunacenterissä kysymässä kiukaalle hintaa.. Mitään uutta ei niillä rintamoilla, itseasiassa todella puuduttavaa sellainen huonekaluliikkeiden kiertäminen ja kysely.. Ikinä en ole näin kokenut, nyt tuntuu, että olisi tässä nyt vähän jotain muutakin tekemistä.. Ruokapöytää, tuoleja ja sitä sohvaa + rahia metsästän edelleen.

Ei olla jaksettu kovin hyvin..

Nyt onkin viikonloppu mennyt harakoille. Allekirjoittaneella on selkä ollut nyt jo muutamia päiviä ihan finaalissa, kolme perheenjäsentä on kamalassa flunssassa/kuumeessa ja pienimmäisellä mitä ilmeisemmin on korvatulehdus. Yöt on mennyt todella hurjaa huutoa kuunnellessa (mennään korvalääkäriin maanantaina) ja oikein kukaan ei ole pystynyt kunnolla nukkumaan. Pakollista yläkerran lattiahommaa on mies yrittänyt käydä pieniä aikoja tekemässä ja mie olen metsästellyt tapettikirjoja ihmeteltäväksi. Lisäksi käytiin yhdessä kaupassa katselemassa lattiavaihtoehtoja. Siinäpä se on viikonloppu mennytkin. Koomaillen. Harmittaa aika paljon kun ei ole saanut tehtyä eikä pystynyt, mitä on suunnitellut.. =(

Niin ja: ÄLKÄÄ IKINÄ KOSKAAN MILLOINKAAN SÄÄSTÄKÖ YLÄKERRAN KIPSIVALUISSA (vesikiertoinen lattialämmitys jos tulee) vaan ottakaa semmonen. Huomioikaa budjetissa ja pitäkää ehdottomana sitä. On nimittäin v-mäistä hommaa tuo kipsilevysoirojen askartelu, ruuvaaminen ja sit vielä kuitenkin melko kalliit aineet sinne väleihin ja päälle täytyy laittaa ennen kun tulee se lattialevy (paksu kipsilevy).. Niin en jaksa uskoa, että tuossa NIIN PALJON säästää, että kannattaa tuolla tavalla toteuttaa. Työn määrä on ihan mielettömän suuri.

Toivottavasti tuleva viikko olisi parempi.

Maanantaina pitäisi viimein tulla kattopeltien yms asentajat paikalle. Kaukolämpö kytketään myös tulevalla viikolla, toivottavasti valtava oja siitä pihan läpi täytetään myös. (laitanpa kuvaa myöhemmin). Laattapoika alkaa laattoja latoa seinille maanantaina ja yläkerrassa alkaapi ruiskutushommat pintapojilla. Yritän itse saada ensiviikon aikana selkoa mitä maalisävyjä ja tapetteja minnekin tulee. Ja lasiseinän ja lasiliukuoven meinasin tilailla tulevalla viikolla Lauritsalan Lasi Nikusta. Niin ja räätärin puuverstaalla pitäisi käydä saunatarpeita ihmettelemässä.. Olikohan vielä jotain mitä unohdin mainita?! Ehkäpä ne selviävät tulevan viikon aikana.

Ainiin, tuttavaperhe myy meille Askon Princess-sohvasängyn, sellainen taisi tulla hankittua tänään uuteen kotiin vierassängyksi.

perjantai 13. toukokuuta 2011

Pesuhuone ja shampookolot

Molemmissa kylpyhuoneissa on nyt vedeneristykset tehty, saunassa ja vessassakin tietysti. Maanantaina alkaapi yläkerran kylppärin laatoittaminen.

Kuvia porrassuunnitteluun

 Etuovelta päin
 Olohuoneen suunnasta
 Etuovelta olohuoneeseen viistossa

 Porraskuilu alas

 Kotikutoiset kaiteet aukolla.



 Palkinpää, täytyykö tämä sahata pois (kuinka saa kaunista jälkeä) vai piilottaa jotenkin jonnekin..?

 Ulko-ovelta



Laitanpa tänne kuvia portaiden paikasta, koska kuvien koko on valtava ja niiden pienentäminen minulle tällä hetkellä mahdottomuus.. Jospa saisin tätä kautta portaiden tekiijälle menemään kuvat. =) Kuvat on näpsästy pari viikkoa sitten, joten enää ei ole "ruskeita seiniä" näkyvillä kuten näissä, muutenkin hommat menneet jo eteenpäin  hurjasti tuosta..